Нетания приморский город. Так восстановят... Можно и поподробнее. http://www.galiciadivision.com/memorial/main.html Вообще-то ветка про Холокост. Про УПА есть отдельная ветка. Я уже не говорю про любителей Сталина, родом со Львова. Это явный офтоп.
Тільки одне - коли під спрямовуючою дією партії з Москви налагоджували порядок під час виступів беззбройного населення іншої країни, а друге - коли люди захищали себе, своїх рідних, близьких, землю де жили
- Какой из этого следует вывод? В первом случае украинцев можно от русских и не отличать, а во втором - обязательно? Поскольку Вы уже второй раз приводите это "уточнение" именно в таком контексте (в ответ на мои призывы быть последовательным в распределении заслуг и "заслуг" советских людей), очевидно, Вы считаете, что такой вывод следует. Будьте любезны, объясните ход Ваших мыслей!
Бачу ми говоримо паралельно Ніби про одне і теж, але не перетинається. Я про захист життя, Ви - про "советский народ" і заслуги, які він здійснив під керівництвом "советской власти". А у всіх випадках. Хоча це не применшує справжніх заслуг ні одних, ні інших. Як і недоліків теж. Звиняйте, що частково використав Ваші слова
Це з ким їй було співпрацювати ? З советами чи німцями які "розпиляли" Польщу між собою. Хоча один факт співпраці таки був - Варшавське повстання. Для самоосвіти дізнайтесь чим це все закінчилось. У Франції була своя держава доки не прийшли німці. Україна ж була лише колонією спочатку Російської імперії потім у совку. ТОму приклад не доречний. Для ОУН-УПА і поляки і совок який тут з'явився у 39-тому були окупанти. Я вам це вже пояснював. Кому совок родіна, а кому Україна Незалежна Батьківщина. Після арешту Бандери ОУН перейшла на нелегальне становище як наслідок: ВЕСЬ БАНДЕРА В ДОКУМЕНТАХ НЮРНБЕРЗЬКОГО ПРОЦЕСУ Документи були надані советскою стороною. http://dibrov-s.livejournal.com/167597.html?thread=2983341#t2983341 і тут http://alex-glbr.livejournal.com/367878.html Що до коментарів які супроводжують це "разоблаченіє" Міняємо "Уже" на "все ще" і мильна булька лопає. Звісно якщо ці документи справжні. Совети уміли робити підробки ще з часів Катинської трагедії.
Очень кстати напомнили. Ведь и там "ваши" "отметилась" - в подавлении. А немцы - освободители. Все понял. И для этого всеми силами помогали другому оккупанту. Слава! Вместе с "нахтигалем" и "галичиной"? У меня просто глаза открылись.... Я всегда считал себя способным к логическим умозаключениям. И для моей логики вполне понятна борьба народа на своей земле за свою государственность. Но моя логика отказывается понимать, как сочетается помощь в захвате своей земли оккупанту - со своей государственностью? Ведь с оккупантом надо сражаться - а не сотрудничать? Или - все не ТАК? И надо всячески оккупанту помагать, поздравлять его с захватом своей столицы - и это будет называться - "Незалежна Батьківщина"... Остается только спросить - а где Вы берете такую траву?
Не "отметілась" там лише красная_арсмія яка "героіческі" стояла недалечко і чекала поки АК і повстале підпілля захлинеться кров'ю. Може так дойде швидше. Допомагали до того часу поки німці відмовили у створені незалежної України. Так само як совок співпрацював і допомагав нацистам всім чим міг після того як вони підписали кабальний Версальський договір. Ми вже по -надцятому колу про це говоримо. Мова про ОУН-УПА була це по-перше. Очі треба дійсно іноді відкривати, і перестати мислити совковоми штампами, а нарешті вмикнути власні мізки. Черговий раз змушений займатися вашої освітою. Підлітковий "гумор" вам дуже пасує враховуючи що ваше мислення особливо логічне знаходиться ще на зародковому рівні.
Зато украинские националисты отметились "по полной" - В подавлении восстания также принимали участие подразделения из бывших советских граждан, перешедших на сторону немцев: украинский полицейский батальон «шуцманшафт-31» (рота П. Дяченко), позже влитый в дивизию СС «Галичина» (это - не та-ли "галичина", которая на билбордах "сражалась" за Украину? И штандарты которой несли на параде "вышиванок"?) Уничтожения поляков на Волыни - мало. Еще и в Варшаве поработали... Слава! Хорошо, пусть ТАК. Но вот - немцы отказали в независимости? И что? Вы же сами пишете - Я не ошибаюсь - "нахтигалем" командывал шухевич? До самого расформирования? Служил оккупантам - не смотря на закрытие вопроса о независимости?И сужил позже указанного вами 1 грудня 41 р. Після примусового переформування легіону на допоміжне з'єднання, формація дістала завдання поборювати радянських партизанів на Білорусі. Після її остаточного роззброєння Шухевич врятувався втечею від арешту і перейшов навесні 1943 року в підпілля, покликаний до Проводу ОУН як військовий референт ТАк у кого зашоренность и отказ думать? Приходится переходить на доступный оппоненту язык...
Це певно автоматично робить винними у придушенні дивізію ? Крім того нема історичних фактів що батальйон який вирушив у напрямку Варшави щось встиг там зробити на відміну від РОА яке там не слабенько "погуділо". http://waffen.ucoz.ru/news/2009-02-02-1205 Тому.. Це певно я знов маю займатися вашою освітою ? Ну можливо з третього разу дійде. Совок як і поляки був для ОУН-УПА окупантами. ТОму.. Як наслідок розформування та забирають з фронту через неблагонадійність. За рік перейшли у підпілля і продовжили опір німцям так і "красной_армії". Ще потрібно розжовувати ? Поки що це "язик" пересмикування і недолуге ліплення цитат та натягання брехливих пліток з українофобних сайтів.
Для начала - роа для меня - банда предателей и убийц. Вместе с оун - два сапога - пара. Далее - раз приняли в дивизию убийц и душителей Варшавского восстания (я бы сказал - Варшавского холокоста) - значит пришлись ко двору. Свои. А в дальнейшем - помните что происходило? Ничего - я не постесняюсь просветить. Уничтожали словаков в Словакии, югославов в Югославии. "Блистательный" боевой путь. Странно, что уничтожение людей - воюющих с оккупантами на своей земле - (поляков, словаков, югославов, белорусов) - это "геройство во имя Украины" ... Или - может нет? А кровавые злодеяния немецко-фашистских прихвостней? Да хоть в пятый. Если можете - то хоть расскажите - КТО и КОГДА из лиц, принимающих решения в нацистской Германии пообещал оун незалежность? Оставьте для слабоумных россказни, что мол - мы же с лучшими намерениями, хотели помогать великому фюреру из "типа независимой" Украины - а он нашего батьку в лагерь... Я вот знаю, что никогда германские власти не рассматривали даже минимальной возможности какой-то "незалежності" Украины. А все рассказы о провозглашении явочным порядком какой-то мифической "держави" - для оправдания своего сотрудничества с нацистами. Собственно - еще 2 года оно успешно и продолжалось всеми - кроме для "вида" посаженых в лагерь. А когда дела у немчуры пошли плохо - организаовали абверовцы типа переход на нелегальное положение. А то, мол, арестуем. А в подтверждение этого - выпустили из лагеря руководителей. И позволяют уйти в "лес" - воевать с советами. Тем более - эффективность партизанской войны - от советских партизан - немчура испытала на собственной шкуре. Вот и отправили оун - "партизанить". А по сути - продолжать войну на стороне рейха. Одно не понятно - при чем тут Украина?
"Історичних фактів", а простоше - свідоцтв про зарубаних сокирами польських дітей, старих та жінок - багато. Біда в тому, ніхто за це не покаявся. Навпаки - вбивців сокирами та косами дітей - називають "героями". У вас немає інших героїв, які зараз не горіли б у пеклі?
Для мене "сересер" і нацистська Німечинна два сапага_пара. Ви певно бредіте. Глупоти навіть не коментую. Ну раз так сам Дальневосточнік сказав тоді кааааанечно. Або наводьте факти або ви звичайнісінький брехун. Мені також цікаво до чого тут Україна коли крім совка ви більше нічого не бачите. Звичайно "фактів" багато. На Лубянці байкарів вистачало.
Ось тобі байка, від свідків, яку я сам чув. Пару років тому я безплатно допомагав привезти з Польщі гуманітарну допомогу для українських дитячих притулків, зібрану польськими пенсіонерами-католиками, пару тон, переважно рис, макарони, консерви, а також одежа - все нове. Все до грама було розвезено по Україні і роздано. У Кракові, в клюбі тих пенсіонерів, я зустрічався і розмовляв з 2 живими свідками. Це дві енергійні бабці, їм під 80 років. Розпитували про моїх предків, частину з яких розстріляло НКВД, а частина вижили в ГУЛАГу... А потім розповіли про свої знищені родини "з кресув". І про те, який стосунок мали до них особисто події на Волині в 1943 році. Все, що вони розповіли, в деталях, я запам"ятаю на все життя. Вони розповіли, що були дітьми і коли був напад на село, дідусь встиг заховати їх у дровах. Сам загинув. Коли почалася стрілянина, і почали страшно кричати люди і тріщати палаючі будівлі, вони хотіли вилізти з тих дровиняк і тікати. Але ледве встигли вилізти, як негайно прийшлося ховатися назад, бо скрізь бігали озброєні люди і палали хати... І вони бачили, як якісь чоловік і жінка з клунками на кінній підводі, їхавши по дорозі, натрапили на 7-8-тирічного хлопчика (того хлопчика свідки добре знали), якому сокирою було перебито хребет у попереку, і який повз обабіч дороги в кущі, залишаючи кривавий слід, хапаючись руками за бур"яни і тягнучи за собою паралізовану нижню частину тіла. Ті люди зупинили на хвилинку коней, і чоловік прицілився з люфи і хотів вистрілити в хлопчика, але жінка не дала. Та ЖІНКА зіскочила з воза, перевернула хлочика і ударом коси розпанахала йому живота, випустивши кишки. Вони скочили на воза і поїхали далі, але хлопчик продовжував повзти на спині, відштовхуючись ліктями і потилицею і тягнучи кишки за собою. Він проповз ще метрів з 10, і тільки тоді помер. Їхні свідоцькі показання давно задокументовано польською владою, серед величезної кількості інших. Встановити причини смерті і кількість загиблих може тільки розслідування і ексгумація. Українська сторона цього не робить.
На цьому форумі прийнято звертатись на Ви. І також прийнято не офтопити до безкінечності. Є гілки про УПА. Ця гілка про трагедію еврейського народу під час другої світової війни а не Ваші персональні сверблячки. Лишіть її в спокої. Прохання до адміністрації видалити пости з цеї теми які не відносяться до теми. Бо це мені здається є знущанням над загиблими тими особами які мають бажання поспекулювати на будь якій траґедії у своїх дрібних інтересах.
По-перше тикати будете у себе в дома. По-друге мова велась про Варшавське повстання. Зробіть над собою невелике зусилля та перечитайте останні дописи.