тобто, користаючись вашими ж методиками "логічного міркування" - ви народилися завдяки тому, що він помер? == А люди щиро плакали від горя, коли помер "вождь народів".... не відповідає "офіційній історії партії" взірця перепису після XX з'їзду - може, повернете "стару редакцію"? теж не відповідає історії - навіть "історії КПРС". "Глубинка" абсолютно в носі мала "революционньій пролетариат", і того пролетаріату тоді заледве на 1 (один) відсоток населення нашкреблося. І дійсно - для отримання навіть не підтримки - а щоб не спровокувати реальні масові заворушення (а не переворот в межах одного міста на віддалі прострілу Аврори") - після революції і було "заискивание партии перед крестьянством" - якраз значною частиною того народу. А вже потім поволеньки-поволеньки, "тихою сапою" чи, точніше, "продразвьорстками", "пролетарские отрядьі" несли "передовьіе идеи коммунистического общества" в "глубинку". На багнетах. == І навіть коли росіяни закидають - що голод був і в росії, тобто і у вас був геноцид - то це ваша російська справа: визнати геноцид, визнати злочинність як КПРС, так і їх послідовників - а не одноголосно (вам та одноголосність нічого не нагадує?) голосувати за "Единая россия" = "верньім путем идет, товарищи!" == Але вже це - ваша внутрішня справа. "у вас своя свадьба" - головне, щоб через кордони не вихлюпнулася - бо за 20-те століття "широта русской души" добряче сусідам "сала за шкуру залила" І ще - якщо ви вже так хочете висловити свою точку зору на форумі іншої країни - то спробуйте робити це якось не так... огульно, чи як? Поважайте хоча б тих, чиї діди-прадіди від вашого "визволення" та "світлого майбутнього" постраждали? Хоча б визнайте, що жертви голоду 30-х - це не "дело рук местньіх товарищей", або як казав т.Сталін - "перегибьі на местах" - а що це була першооснова внутрішньої політики СРСР
Міжнародне визнання голодомору: Станом на 22 листопада 2008 року Голодомор актом геноциду прямо визнали 13 держав. Ними є (в хронологічному порядку): Естонія, Австралія, Канада, Угорщина, Литва, Грузія, Польща, Перу, Парагвай, Еквадор, Колумбія, Мексика та Латвія. В трьох Резолюціях Палати представників та Конгресу США про Голодомор говориться як про геноцид. Європейський Парламент визнав Голодомор злочином проти Українського народу та проти людяності. На міжнародному рівні Голодомор геноцидом визнала Балтійська Асамблея - міжнародна організація, до якої входять Естонія, Латвія та Литва. На регіональному та муніципальному рівнях Голодомор геноцидом визнали законодавчі органи 22-ох адміністративно-територіальних одиниць семи держав світу: Австралії, Аргентини, Бразилії, Великобританії, Іспанії, Італії, Канади та Португалії. У Компендіумі соціальної доктрини Ватикану вказано, що у ХХ столітті проти українців було вчинено геноцид. ООН, ЮНЕСКО та ОБСЄ прийняли документи, в яких вшановується пам'ять жертв Голодомору. Подібні документи прийняли законодавчі органи шести держав: Аргентини, Іспанії, Чилі, Чехії, Словаччини та Росії (яка замість слова «Голодомор» вживає фразу «голод 30-их років»), а також двох адміністративно-територіальних одиниць Аргентини. Свою шану жертвам Голодомору висловили Вселенський Патріарх Варфоломій І, Папа Римський Іван Павло ІІ та Папа Римський Бенедикт XVI. http://www.president.gov.ua/content/golodomor_75_30.html
І що? А якби не визнала ні одна, що б це змінило? А якщо визнає 130, що це дасть? Хіба це не наша внутрішня справа? Визнання/невизнання Голодомору "за бугром" підтвердить чи спростує факт, що він був? Чи змінить наше ставлення до цієї трагічної сторінки нашої історії?
Степаныч, лозунг не может быть местным. "Знамя" нужно поднимать так, чтоб его видели все 0 иначе не сработает. Это как? Глава поселения городского типа Бухловка, что в Рязанской области, подписал указ..." - это муниципальный уровень, как я понимаю, да?
Степанович, звісно що це внутрішня справа, але ЩО є причиною такого стану речей? Ви подивіться на історію будь-якої країни з комуністичним режимом і ви побачите скрізь одне і теж. Чи це СРСР, чи Китай, чи Камбоджа. Привид треба виводити на світло. Ви згідні? Да правильно
У поміч "заперечувачам" Голодомору, най Ви були здоровіші, ніж його жертви. Тут ваш однодумець замалювавсь, милуйтеся: http://www.partyofregions.org.ua/pr-east-west/4a1cf733d5787/
Ні. Категорично. Я не хочу, щоб шляхом експлуатації пам"яті мільонів невинно загиблих боролися з якимось режимом. Ми що, доб"ємося цим, щоб Китай став некомуністичним? Чи це буде гарантією того, що в майбутьньому не буде подібних режимів? "Що занадто, то не здраво"(с). smbds, Ви взагалі питанням володієте? Ви не знайомі з проектом закону ПР про Голодомор?
Тоді ви мабуть і проти проведеного Нюрберського процесу. Головне щоб воображение не виявилось пораженим (шутю)
ІМХО, це зовсім різні речі, їх співставляти не можна. Якщо міжнародна спільнота на рівні ООН вирішить влаштувати суд над злочинами комуністичних режимів і Голодомор буде приведений як один з таких злочинів - це одне. А їздити по усьому світу і канючити, щоб країни визнали Голодомор - це зовсім інше. Ну визнали Перу, Парагвай, Еквадор, Колумбія, а Ви думаєте, їхнє населення хоча б знає, де та Україна знаходиться?
Проти проведення ще одного (чи двох-трьох) Нюрнберзьких процесів. Вбили кілок в фашизм і комунізм, радіймо! Є поминальна неділя, сядем, помянем. А не бігати з пам"ятниками і меморіалами, як дурень з писаною торбою...
Звертається до українського народу та зокрема до тих, хто вижив під час Голодомору, сімей та родичів жертв, і: а) визнає Голодомор (штучний голод 1932-33 років в Україні) жахливим злочином проти народу України та людяності; І що? Тай хто він такий - Європейський Парламент...
Ознайомтеся з "Конвенцією про запобігання злочину геноциду і покарання за нього": Стаття III Карні наступні діяння: a) геноцид; b) змова з метою здійснення геноциду; c) пряме і публічне підбурювання до здійснення геноциду; d) замах на здійснення геноциду; e) співучасть у геноциді. Стаття IV Особи, що чинять геноцид чи які-небудь інші з перерахованих у статті III діянь, підлягають покаранню, незалежно від того, чи є вони відповідальними по конституції правителями, посадовими чи приватними особами.
Повторю за VasMT: Ну і що??? Де там про геноцид? Фактично Європарламент визнав, що ПР пропонувала правильніший законопроект, і нічого більше.
Будьте такі ласкаві, пергляніть свої сьогодняшні дописи і будьте послідовні... Я за те, що геноцид злочин! Я за те, що особи винні в геноциді повинні нести покарання! Я підтримую ЄС за те, що Європарламент визнав голодомор. Але до купи ці мої "за" не ліпляттся за визначенням... Приклад:Скільки буде, якщо в кошик поклали дві капустини, а потім ще чотири яблука?
Будь ласка, ви також визначіться зі своєю позицією. То ви мене запитуєте, хто такий європарламент, то ви з ним згідні щодо голодомору. Про визнання голодомору як геноциду я уже писала, про покарання також Вам важко зрозуміти про що я пишу і про що йдеться у посиланнях тому починаєте складувати капусту з яблуками?