Читатель, а що конкретного Ви можете сказати про Голодомор? Ви його пережили, чи Ваші родичі може пережили? Чи може маєте достовірні факти і цифри, а, Читатель? Тільки про те, що російські ЗМІ приводять за факти тицяти мені не треба. Знаю, що Ви їм свято вірите, але то мені не доказ. Знайдіть цифри світових експертів, що заперечують Геноцид і приведіть їх нам сюди. Або тримайтеся цієї теми подальше!
Если учесть.... что прабабушка моих детей,в то время и последние годы жизни жила (1909-1998) в городишке Лысянка Черкасской области,а так же что ее мать до жила в здравии до 1978 года, а брат и три сестры еще дольше прожили.Пережив Голод. А также бывая в те времена на гробках в Лысянке.... Много что знаю не по наслышке.... Голод был!Искуственный!Геноцида по национальному признаку не было!
Звичайно!. Шкода, що Степанича в потрібну хвилину на місці нема... Йдеться про тимчасово свободних. Койко-місць бракує, кажуть.
І що, ніхто з їхньої родини не постраждав? Бо я скільки спілкувалася з людьми-вихідцями з Київщини, Черкащини, Харківщини, Сумщини - всі говорили про численні жертви в своїх родинах. Дуже дивно, що в родині прабабусі Ваших дітей всі залишилися живими. Щось наводить на думку, що може вони були в числі тих, хто "допомагав" голодомору, раз так благополучно його "пережили". А для чого ж тоді він був, раз признаєте, що був і що був штучний? Бо тоді нема логіки, раз був і був зроблений штучно, то для якої іншої цілі, ніж винищити значну частину українського народу? Чогось в сусідніх з Україною областях Росії і Білорусії його не було. Не скажете, чому? Це Вам прабабуся Ваших онуків так сказала? Читатель, як так прагнете дізнатися правди, то читайте матеріали дослідження історика Юрія Шаповала ось тут http://ua.glavred.info/archive/2008/08/29/143134-8.html, або ще більше тут http://ukrzurnal.eu/ukr.archive.html/85/. Там багато чого дізнаєтеся, про що прабабуся Ваших дітей з Лисянки не знала.
а Ви? світові експерти були на теріторії України під час голодомору? якщо геноцид, то чому тіки проти селянства? для експорта хліба, для забезпечення міст дешевою їжею, ножиці цін, закон о трьох колосках, та ін. я з початку помилявся, думав експорт значно виріс у 33-му, ала тут привели данні, що ні - впав, алеж все рівно був, але якщо причина голодомору була суто политична , не було б зниження експорту, причому суттєвого ........ ... зараз Голодомор, як дишло, куди погорнув туди і вийшло, замість вшанування загиблих - кукіш Росії тичуть і стогнуть, як нас усі гноблять ......
правильно думав - такі були мрії тодішнього керівництва і тенденція останніх років. Натомість - "спрацювала" "світова фінансова криза" - і зерно різко здешевіло. І екпорт в грошових одиницях - впав і терміново потрібно було десь набрати зерна, щоб доповнити нестачу і закрити зовнішній борг радянського союзу == а політичний момент - це було "добивання" непу, і "вичищення" потенційно "революційно-небезпечних" регіонів - в першу чергу це були Україна та донські казаки
але знов, дуже вибірково, селянство, у тому рахунку і колгоспи і т.і. так Ви згодні що це не геноцид?
Геноцид украінського народу роспочався ще до голодоморо 32-33рр.....До цього вела війна проти молодої держави УНР....Жорстокі репресії інтелегенції рокуркулення селян,на яких в той час трималася держава!
А чому не геноцид? В Україні тоді більшість населення складали українці, в інших республіках голоду майже не було. Після голодомору Україну інтенсивно заселяли людьми з інших республік.
Ви впевнені? Тут вже наводили посилання на статті, що стверджують, що був голод в інших республіках...
Голодомор - тема сложная. Но вот, что интересно, - больше всех тема голодомора беспокоит жителей тех областей Украины, которых голодомор не коснулся.
Застидали. "Висновки Спеціальної комісії затверджено Конгресом США Вашингтон, 19 квітня 1988 року " http://www.president.gov.ua/content/golodomor75_9.html