Відповідь: Голодомор Учти, что в мире, тем более в области международных отношений, такой же сплошной цинизм. Так Третью мировую войну, которую развязали США, вторгнувшись в Ирак, практически весь мир называет войной против терроризма, хоть Ирак и Хуссейн имел к нему такое же отношение, как морская свинка к свинье и морю. А Нюргбергский процесс. На нём, угождая победителям (их, как известно, не судят) нацизму и нацистам дали надлежащую оценку, а советским палачам, расстрелявшим и упекшим в лагеря смерти десятки миллионов людей; бросавшим без почти без оружия или просто в лоб любой ценой на немецкие позиции советских солдат, положив при этом на 2 десятка миллионов больше людей, чем могли бы) - дали индульгенцию на ихние злодеяния. Здесь и УПА признали предателями. А в чём их предательство? В том, что воевали против советских окупантов, которые также зверски относились к собственным гражданам, как к ним немцы? А этот подлый дипломатический язык, где никогда не называют вещи своими именами. Так, возьмём, к примеру, позиции стран Евросоюза или США относительно свободы и демократии в Украине времён Кучмы, или в белорусии. - Вместо того, чтобы всегда и чётко говорить, что там демократией и не пахнет, что там деспотия, они многие годы говорили и говорят типа: "Мы обеспокоены угзозой отступления в Укранине (Белорусии, России) от демократических ценностей". Или "Мы надеемся, что ваша страна не начнёт отступать от незыбленных основ демократии и свобод". Вывод здесь такой: крайне неохотно хотят спорить с полтическим ядерным тяжеловесом - Россией. Додано через 1 хвилину Ну пробачте - буду викати.
Відповідь: Голодомор Віктор333: Цитата: "..А Нюргбергский процесс. На нём, угождая победителям (их, как известно, не судят) нацизму и нацистам дали надлежащую оценку.." Победителей, действительно, не судят. Пока они в силе. И Америку не судят сегодня за преступления во Въетнаме, Ираке, Югославии, Афганистане.. список можно продолжать очень долго. Много накопилось преступлений у победителей. Не судят их потому что у них есть оружие, а возле ног их имеется свора лакеев, охраняющих их от всякого суда. (Как наш старается: http://www.2000.net.ua/print/forum/1941421969.html ) Но если завтра рухнет доллар, те же лакеи начнут терзать своего сегодняшнего хозяина за то, что он не оправдал их надежд. Но мы то в своём новом государсте на сегодня имеем то же самое! Тоже "победитель", пришедший к власти далеко не безупречными методами, всеми правдами и неправдами пытающийся удержать ускользающую из рук власть за счёт прикормки должностями и украденым у народа имуществом. Пока мы не научимся быть объективными, не перестанем думать только о себе, ставить интересы всей страны: "Украина" выше своих хуторских взглядов, будем иметь каолициады запутавшихся в лжи политиканов, разброд в умах народа и бесконечные споры о делах давно минувших дней вместо того, чтобы строить новую жизнь на основе правильно выученых уроков. Вам это не надоело?
Відповідь: Голодомор Пане! У Вас з географією все до ладу? Не було тоді Рівненської обл. Ми і є волиняни. І не було на західній Україні голоду. У мене половина родини з Волині а друга половина з Холмщини. і одні і другі стверджують на ЗУ голоду не було. І я їм вірю більше чим любим газетам вони мені брехати не будуть. Додано через 32 хвилини Тільки що я спитав у своєї неньки: чи був у них голод? І отримав однозначну відповідь: НІ НЕ БУЛО! А вона народилась Люблінська обл. Хелмський р-н с.Тарнов. А голод вона відчула на собі в 1946 році коли їх депортували з Польщі, вже в СРСР. Батько, коли були живі, також заперечували голод на ЗУ. Так що своєю газетою можете скористатись по її прямому призначенню!
Відповідь: Голодомор Якраз на початку трансляції з Михайлівської площі я був у ТВ-апаратній. Усі дивувалися - чому Новий канал не видає в ефір ? Ніби почули - пустили. Ось колега сфотографував стелаж із моніторами. Середній ряд - це трансляція на інші країни - точніше, підтвердження, що сигнал іде в ефір ТАМ. Сьомий монітор зліва - Москва. Як бачите, "Россия во мгле". (А останній справа - просто вимкнений).
Відповідь: Голодомор Однако... Победителей чего ? Второй мировой или "развитого социализма" ? У Вас как с логикой, Аналитик ?
Відповідь: Голодомор Пока мы не научимся быть объективными, не перестанем думать только о себе, ставить интересы всей страны: "Украина" выше своих хуторских взглядов, будем иметь каолициады запутавшихся в лжи политиканов, разброд в умах народа и бесконечные споры о делах давно минувших дней вместо того, чтобы строить новую жизнь на основе правильно выученых уроков. Вам это не надоело?[/QUOTE] Быть объективными - это превыше всего. Иначе какой смысл нам о чём-то думать и что-то обсуждать, если истина нас не интересует? А в прошлом копаться, например в вопросах голода 1932-33 годов - не надоело. Это, как и многие другие вопросы истории, является очень важным для понимания дня сегодняшнего, и того, как нам строить будкщее, куда для этого смотреть. Ведь не усвоив уроков прошлого мы обречены наступать на одни и те же грабли, как человек, страдающий быстрой потерей памяти в тёмном помещении. Именно поэтому многие политические силы в Украине, и тем более, в России, отрицают или замалчивают эту тему - им нужно, чтобы при желании и возможности они могли всё это повторить. Или же чтобы мы не держались подальше от той империи, которая нам обеспечила этот геноцид и которая имеет возможность в принципе это повторить. Согласитесь ведь - Россия это тоталитарный ядерный монстр.
Відповідь: Голодомор Кстати, сегодня услышала, что в первоначальной формулировке геноцида было и по социальному признаку, но именно СССР проголосовал против и такого уточнения...
Відповідь: Голодомор Ромку, облиште Полковника. Без аудіторії комісару дуже легко буде прибрати своє робоче місце – закрити рота. А я пригадав, як ми на початку 90-х фільмували концерт самодіяльності на Волині і там висупив з власними піснями немолодий бард – вчитель прикладного мистецтва. Звичайно, запис у мене не зберігся, але деякі рядки я пригадав. То не в тему Голодомору, автор звертається до земляків та їхніх нащадків, яких лиха доля занесла до далеких холодних країв… “Там, де вітер і сніг, Де берізки, мов квіти, Де батьки йшли етапом Назустріч катам, Українськую пісню Ще сьогодні там чути, Українськії діти Лишилися там. Любі дітки мої, Доля вас не кохала – Та спасибі і їй Що ми все-таки є. Чуєш, друже далекий – Україна повстала, Рве кайдани тверді, З болем-плачем встає !”
Відповідь: Голодомор Що цікаво... голодомор, геноцид... Україна... Якщо б не дай Бог було таке в Росії, то як би я до того ставився? На крайній випадок - ніяк, або так, якби мене то мало обходило... на крайній випадок... Але мене б зовсім не обходило як росіяни це б назвали: геноцид чи голодомор. Як вони вважали - так би хай собі назвали. Виникає питання, чому представники Росії так не хочуть визнати голодомор геноцидом? Може на злодії шапка горить? А ми мусимо помятати Голодомор, геноцид українського народу по трьох причинах. - в память загиблих. - якщо не поважатимо себе - нас ніхто не поважатиме. - щоб більше цього не повторилося. Якщо не знатимемо причин трагедії народу в минулому - то ми знову і знову наступатимемо на одні і ті ж граблі.
Відповідь: Голодомор Наша нація втратила від 7 до 12 мільйонів. Богу дякувати, ми вижили, по крайній мірі відроджуємося. Але "попіл тих мільйонів" повинен нам завжди стукати в груди. І ми не повинні дозволяти зайдам з сусідньої країни і їх тутешній пятій колоні плюндрувати могили жертв. Що ми щоденно спостерігаємо на цій гілці від різних полковників, аналітиків, борманів і їх колег. Я б попросив модераторів спеціально приділяти увагу цій гілці і негайно видаляти дописи тих хто буде пробувати плюндрувати цю тему.
Відповідь: Голодомор Ющенко: Комуністи мають покаятися Майдан-ІНФОРМ: 24-11-2007 12:26 // URL: http://maidan.org.ua/static/news/2007/1195899961.html Президент України Віктор ЮЩЕНКО вважає, що Комуністична партія України повинна засудити дії радянської влади, що призвели до Голодомору 1932-1933 років. Про це він сказав в інтерв’ю газеті “День” № 205 від 24 листопада. В.ЮЩЕНКО нагадав, що Україна пропонує світу визнати Голодомор геноцидом, і все більше країн та парламентів підтримують її. При цьому, наголосив Президент, залишаються гострі внутрішньополітичні питання. “У країні ще й досі є партія (КПУ) , яка веде свою історію від тієї, що створила Голодомор-геноцид, і за винятком деяких моральних особистостей, таких як Борис ОЛІЙНИК, вона ні в чому не розкаялася”, - сказав глава держави. За словами В.ЮЩЕНКА, досі не завершена дискусія, хто є винними у виникненні великого голоду. “Я хочу застерегти: буде великою помилкою, якщо ми в пошуках сторони, яка в цьому завинила, казатимемо про якийсь народ чи державу. Це просто нечесно, і це нас збиватиме із реального пошуку причин”, - сказав Президент. При цьому В.ЮЩЕНКО висловив упевненість, що винуватцем цієї трагедії, безумовно, був комуністичний сталінський режим. “Прикро, що сьогодні тим, хто прийняв естафету від цієї політичної сили (хоча, як я розумію, вони не пов’язані своїми вчинками із 1932-1933 роками), не вистачає, можливо, моралі чи мужності, чи інших людських якостей засудити це”, - сказав глава держави. За словами Президента, якщо їхні лідери, яких вони і сьогодні готові «вставляти в образи», скоїли злочини, то вони повинні визнати і засудити їх. “Мені здається, то не було б принизливим для конкретної політичної сили, бо, власне, не ті люди, які уособлюють нині партію, несуть конкретну провину. Але їхня вина в тому, що не розкаюються”, - наголосив В.ЮЩЕНКО. Джерело: УНІАН
Відповідь: Голодомор Нарешті,в конкретному випадку я можу згадати: Ющенко так! Але то в конкретному випадку.:cowboy:
Відповідь: Голодомор З вчорашньої промови Президента України Вони вже тут. Вони довго йшли. Мільйони. Мільйони наших дідів, батьків, братів і сестер. Рушили з неба їхні вози. Певно хвилюються мами, щоб не забути ані найменшого – того рідного, найдорожчого, який знайшов свій спокій і тихо заснув на руках у Господа. 75 років іде за цим небом їхній Чумацький шлях – три, п’ять, сім, вісім чи то десять мільйонів невинних людей, сотні тисяч родів, вимерлих сіл, невідспіваних душ, закатованих, замордованих, непохованих доль. Вони хочуть додому. Вони бачать ці вогники. Вони вірять нам. Бо ми – це їхнє непрожите життя. Дорогий Український народе! Браття і сестри! Ми – разом. Сьогодні Україна і світове українство розпочинають вшанування 75-тих роковин найстрашнішої катастрофи – Голодомору 1932-1933 років. Поминаємо кожну душу, кожну жертву, кожного мученика. Досі не знаємо всього масштабу цієї трагедії. Поволі – з пам’яті людей, з тих таємних архівів, з тих диявольських «окремих папок» – з’являється її смертельний лик. «Я це все пам’ятаю… Я опухла від голоду, братик ще більше… Він вмирав, з його опухлого тіла точилася рідина. Я сиділа поруч, він скрипів зубами і просив огірочок… Він помер. Його завернули в ковдру, колір цієї ковдри досі у моїй пам’яті». Це – спогад Ганни Неласої, народженої в Луганській області. Ця жінка переборола страх і залишила своє свідчення. «Конфіскаторів ніщо не зупинило – ні біль дітей, ні їхня кількість… Приходили ще і ще, все забирали. Гірше фашистів». Це – Нонна Червева з Горлівки. З листа Реви Миколи Антоновича з Хилівки Полтавської області до Йосифа Сталіна – «сотни тысяч людей умерло из голода и все на глазах коммунистов, которые ездили через наши трупы и нагло хваля жизнь». Миколу Реву засудили до 6 років ув’язнення за цей лист. З листа Кагановича до Сталіна: «я целиком и полностью согласен с вашей оценкой положения дел на Украине… Теория, что мы, украинцы, невинно пострадавшие, создает солидарность и гнилую круговую поруку… Я считаю, что… наступил момент… призвать организацию к решительному перелому…» Переламати хотіли всіх. Проти нас ішло зло. Його ймення – геноцид. Свідома, спланована і втілена спроба упокорення нації. Його організатор і виконавець – тоталітарний комуністичний режим. Це – головний убивця. Звиродніла зграя не мала жалю до жодного народу, кожну поневолену націю залили криваві ріки. На нашій землі Сталін – за добре продуманим планом – обрав жертвою українське селянство як ядро, як основу, як опору народу. «Без крестьянской армии не бывает и не может быть мощного национального движения. Национальный вопрос есть по сути дела вопрос крестьянский». У цій фразі Сталіна – відповідь на те, чому померли мільйони українців. Терор був розгорнутий планомірно і послідовно. У 1932-33 роках у Кремлі відбулося 69 засідань Політбюро ЦК, на яких тільки по прямій постановці розглянуто 270 питань про Україну. Вони працювали, не покладаючи рук. У пік Голодомору в Україні щодоби помирало 25 тисяч людей. Ми маємо знати кожен факт, кожен наказ, кожне ім’я – від жертви до вбивць. Пошук правди не спинити, він не зупиниться. Спочатку конфіскували продовольство. Потім військами оточили територію України і Кубані. Третину наших сіл занесли на «чорні дошки», їх перетворили на гетто голоду – задовго до Гітлера. Увесь урожай масово йшов за кордон, зерно, яке могло врятувати мільйони, переробляли на горілку. Шансу не було. Люди почали їсти трупи. Голодомор – не просто біль і рана. Це – чорна діра нашої історії, яка могла безповоротно поглинути не тільки Україну, але й будь-яку найменшу надію на життя. Це – пік трагедії, втім він не єдиний. Я прошу, щоб сьогодні ми згадали всіх. Словом і молитвою прошу згадати наш державний провід, який 90 років тому проголосив і утвердив незалежність. Вони стали першою жертвою. З 800 членів Центральної Ради ліквідовані майже всі. Я згадую розтерзаних, покалічених, принижених Твоїх поетів, мій народе. Тут, на цих майданах вони чули золотий гомін волі. Їм вирвали серце. Я згадую Твою національну творчу, наукову, медичну і технічну інтелігенцію, яка опинилася в центрі масових арештів і систематичного терору. Їм щедро відвели квоту для смерті. Я згадую наші знищені церкви і духовенство. Їх руйнували безжально, щоб добратися до самої душі і її віри. Я згадую колосальні і немислимі жертви воєн. Цей смерч був здатен покласти нам край. Тоталітаризм і більшовизм перервав в Україні історичний зв’язок – історичний зв'язок поколінь, духу, пам’яті, нашої ментальності, культури і нашої мови. Посеред пошматованого і, по суті, підміненого народу був посіяний страх, чиє жниво збираємо і досі. Звідси, від цього безконечного страху походять наші нинішні політичні і суспільні хвороби, боязнь повернутися до національного кореня, бо причетність до нього була причиною смерті мільйонів людей. Звідси походить наш важкий і складний шлях один до одного, до порозуміння і власне кажучи до єднання. Злочини більшовизму і сталінізму тотожні злочинам нацизму і гітлеризму. Їхня природа – одна: людиноненависництво. Настав час озвучити вимогу для світового засудження комуністичного терору, який вбивав нас і всі невинні народи на цьому просторі – росіян, кримських татар, білорусів, євреїв, поляків, болгар і сотні інших націй. Усім нинішнім апологетам сталінізму я кажу прямо і твердо – ваші спроби приречені, виправдання не має і не буде, покайтеся за свій гріх. Це ваша моральна відповідальність перед країною і нацією. Наш біль і гнів не одинокий. Звідси, з Михайлівської площі у Києві Україна звертається до всього світу, щоб об’єднати кожне зусилля проти тоталітаризму і нетерпимості до життя. Наша трагедія – це застереження для всіх націй світу. Не вивищуємо і не принижуємо свого горя. Слово співпереживання і скорботи кажемо кожній нації і, насамперед, тим, з якими спільно пройшли через усе комуністичне пекло. Наше серце – щире, любляче, небайдуже до вас. Станьте сьогодні поруч з нами. Ми закликаємо світ визнати Голодомор 1932-33 років актом геноциду проти Українського народу і віримо, що таке визнання неминуче здійсниться. Я дякую всім парламентаріям та урядам, які вже підтримали нас. Це – вияв солідарності, який Україна ніколи не забуде. Історична справедливість, безумовно, настане. Моє сьогоднішнє слово – не реквієм. Моє слово – це гімн Українському народові, чия сила незнищенна. Він переміг смерть. Супроти загрози тотального знищення - ми вистояли. Український народ переміг, бо перемогла його державність, постала його держава. Ми вистояли завдяки мільйонам чесних людей, які не лише воювали за Україну, але й будували її своєю великою і щоденною працею. Ми вистояли, бо воля, правда і життя творилися всіма – Донецьком і Львовом, Луганськом і Ужгородом, Севастополем і Одесою, Харковом і Тернополем, Полтавою і Луцьком, Дніпропетровськом та Івано-Франківськом, Сімферополем і Черніговом, Києвом і всією Україною. Ми перемогли у вирішальній битві зі злом. Сьогодні ми повинні перемогти у вирішальній справі – повернути Україні саму себе. Наша найвища місія – відродження нації як єдиного, здорового і життєствердного організму, який охоплює весь Український народ без різниці поглядів, регіонального походження чи віри. Наступний рік проголошений Роком пам’яті жертв Голодомору. Це – не поминальна хода. Це – воскресіння нашої пам’яті, очищення від лжі і скверни. Це – чиста і чесна праця, тільки вона допоможе навести справедливий національний і життєвий лад в Україні. Ми повинні одягнути Україну у чисту сорочку і прибрати з її тіла символи тоталітарного режиму – можливо, нехай не за рік. Ми мусимо ретельно віднайти і зберегти знання про кожну жертву Великого Голоду і встановити національні меморіали. Ми маємо утвердити великий суспільний діалог пам’яті і, водночас, діалог перспективи – бо треба йти вперед, жити повноцінним життям великої сучасної європейської держави, діяти і прагнути до справжнього порозуміння. Так ми утвердимо своє майбутнє, свій новий демократичний Основний Закон, свою свободу, своє право, свою любов один до одного, до рідної мови, рідної землі і нашої соборної долі. Я прошу в Господа дати нам силу, щоб повернутися до самих себе. Вони вже тут. Вони дуже довго йшли. Мільйони, мільйони, мільйони нас. Це – не сльози. Це посміхається маленький хлопчик на руках у Всевишнього. Вічна пам'ять і слава Україні!
Відповідь: Голодомор Цікаво чи наш пан Президент сам цю промову придумав чи її йому написали. Хоча визнаю промова дійсно чудово написана. Надіюся згодом такі ж глибокі за духовним змістом промови на офіційному рівні будуть лунати й про воїнів УПА. Щось додати після такої промови чи уточнювати мені здається злочином. Найкраще сісти і розмірковувати та читати й перечитувати її, молячись за жертв комуністичного режиму й прошучи небо (хоча це гріх!) про відплату для нащадків організаторів голоду та безпосередніх виконавців.
Відповідь: Голодомор Boris_Kiev: -------------------------------------------------------------------------------- Победителей чего ? Второй мировой или "развитого социализма" ? У Вас как с логикой, Аналитик ? -------------------------------------------------------------------------------- Во первых война СССР в Афганистане не в меньшей степени на совести Америки: Збигнев Бжезинский: — Да. Согласно официальной версии истории помощь ЦРУ моджахедам началась в 1980 г., после того как Советская армия вторглась в Афганистан 24 декабря 1979 г. Но реальность, державшаяся в секрете до сегодняшнего дня, иная: на самом деле президент Картер подписал первую директиву о тайной помощи противникам просоветского режима в Кабуле 3 июля 1979 г. И в тот же день я написал докладную записку для президента, в которой объяснил, что, по моему мнению, эта помощь повлечет за собой советское военное вмешательство. (...) Мы не заставили русских вмешаться, мы просто сознательно увеличили вероятность того, что они это сделают. http://www.2000.net.ua/print/aspekty/159081059.html Во вторых: " — Соответствует ли сегодня понятие «миротворческая операция» тем операциям, что проводятся силами США и союзников в Ираке, в Афганистане? — В ходе боевой операции вооруженные силы, которые вмешиваются в военно-политическую ситуацию в какой-то стране, поддерживают одну из воюющих сторон или коалиций. А миротворческие силы должны находиться между этими сторонами, сохраняя нейтралитет. Вопрос в другом: насколько от этого классического определения отличаются проводимые сегодня операции? В принципе действия возглавляемой США коалиции сложно отнести к миротворческим, ведь соответствующие решения ООН подгоняются под них постфактум. Сперва наносятся военные удары, а потом мировое сообщество придает случившемуся легитимный вид. " http://www.2000.net.ua/print/derzhava/detishuravichtozhdetukrai.html США с выгодой воспользовались сентябрьскими событиями 2001 г. "..— появилась реальная возможность оправдать вторжение в Ирак, военные операции в Афганистане и т. п.." http://www.2000.net.ua/print/derzhava/teraktsentyabryaorganizov.html Та самая двойная мораль. Сегодня в эти преступные действия втянута и Украина благодаря активности нашего, извините за выражение, президента, как видно из этих ссылок, чтобы потом, через много лет жаловаться на весь мир, что её несчастную заставили чужие дяди из-за океана. Ничего нового.
Відповідь: Голодомор Ну канєшна ! З Вами усе ясно, Аналітику. Дарма Ви писали продовження. Однієї процитованої фрази достатньо. Таких перлів навіть Полковник не видавав.
Відповідь: Голодомор Віктор333 Цитата: "..Согласитесь ведь - Россия это тоталитарный ядерный монстр." ---------------------------------------------------- А США на сегодня - наш друг, товарищ и брат.. Двойная мораль ПРЁТ из вашей "объективнрсти", как фальшь из президента, который не скорбел о пострадавших от голдомора в церкви в этот день, которая предназначена для памяти и почитания ушедших в мир иной, а наоборот, пиарился в этот день на шоу "свобода слова" Шустера. Шоу из голдомора! Более аморального действа я представить не мог!