Зменьшення народжуванності,на скільки я знаю,це тенденція у всьому світі (крім Китаю та Індії).А з приводу України - може у Вас є інформація про масове вимирання від цілеспрямованих штучних умов? Доречі,за останні пару років народжуваність в Україні зросла (це дані від мого однокашника-медика). Кину 2 дуже провокаційні тези для загострення дискусії: 1. "Россия победила фашизм" 2. "Почему Россия должна отвечать за СССР?" Це не моє,хоча відповісти можу: 1.Сама Росія до перемоги над фашизмом має таке саме відношення, як і інші республіки тодішнього СРСР. 2.А чому Папа римський вибачився за злодійства інквізиції?Адже-ш у кожній країні інквізиція була своя,а Рим лише керував...
Відповідь: Окупанти Голодомора как факта или его трактовки как геноцида? Давайте все же будем читать, что написано....
Відповідь: Голодомор Заходив, і що? В лікарнях лікують, за гроші добре, без грошей - не дуже, а в установах не розробляють планів зі знищення людей. Чи розробляють і приховують?
Відповідь: Голодомор До чого тут це? Ви щось хотіли сказати про лікарні і державні установи з приводу 5 мільйонів зменшення населення?
Відповідь: Голодомор Городецький, подивіться на цифри, вони до речі тут, на цій гілці - http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=984&page=21&highlight=1993. А потім візьміть за ті ж роки (1990-2006) дані по країнах світу, дещо - http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=984&page=22&highlight=1993. І побачите, що десь у 93-2002 в Україні відбулася справжня демографічна катастрофа. І мабуть є причини.
Відповідь: Голодомор Дякую, я знаю ці цифри. Не второпаю, лише, до чого тут лікарні і державні установи, як наголошував пан Romko. Поза тим: динамічний баланс чисельності населення порушився у 1990-х не через сплановні акціїї чи штучні несприятливі умови. Померли, в основному, старі люди, що дожили свого віку, а нові просто не народилися через погіршення соціальних умов. Не зважаючи на це, населення відтоді ще постарішало, тобто не можна й сказати, що літніх людей виморили навмисне. Так Ви намагаєтеся прирівняти ненародження 5 мільйонів нових українців із цілеспрямованим винищенням вже живих 7 мільйонів? вважаєте це рівноцінним?
Відповідь: Голодомор Ні, не так. Що значить "померли старі люди"? вони мруть кожен день, але ж дивиться треба на кількість сметрей з часом. Ось, дивіться: Заместитель председателя Государственного комитета статистики Украины Наталия Власенко сообщила, что средняя продолжительность жизни в Украине у мужчин составляет всего 62 года, у женщин - 73 года. Она отметила, что, начиная приблизительно с 35-летнего возраста, мужчин в Украине становится меньше, чем женщин... Как сообщила заместитель директора Института демографии и социальных исследований Национальной академии наук Украины Елена Макарова, в Украине мужчины живут на 12-13 лет, а женщины на 8-9 лет меньше, чем в странах Европейского Союза... ...по данным исследований, проведенных в 2006 году в Украине, смертность мужчин в возрасте от 30 до 44 лет была в шесть раз выше, чем смертность среди женщин, а среди мужчин 45-59 лет - в 5 раз выше... Страны бывшего Советского Союза должны принять срочные меры в связи с быстрым старением населения. В обнародованном в Вашингтоне докладе Всемирного банка говорится, что к 2025 году в странах региона может сложиться "катастрофическая" ситуация, когда практически "остановится развитие". http://www.korrespondent.net/main/198369 В 1986–1995 гг. ОПЖ (очікувана тривалість життя - М.) для мужчин сократилась на 5,6 лет, в течение последующих трех лет этот показатель рос, а затем вновь начал медленно снижаться. К 2003 г. значение ОПЖ для мужчин было на 4,7 года меньше, чем в 1986 г., и опустилось ниже среднего уровня Евр-В+С. http://www.euro.who.int/eprise/main/WHO/Progs/CHHUKR/life/20050131_3?language=russian Зверніть увагу, населення старішає зовсім не з тої причини, що у ЄС, а з причини низької народжуваності, яка має причиною погіршення соціальних умов. Тобто, щоб відповісти на питання чи навмисне виморюють літніх людей, треба відповісти на питання чи навмисне строрено такі соціальні умови, чи не так? Не зовсім так. Для народу країни це равноцінні втрати. Різниця полягає лише у тривалості дії та жорстокості тих "соціальних умов". Голодомор тривав рік і "умови" були куди гіршими, а зараз це було довше і "легше". Ось так. Дещо спрощено, але так. Я не торкався причин.
Відповідь: Голодомор Не зовсім так. Для народу країни це равноцінні втрати. Різниця полягає лише у тривалості дії та жорстокості тих "соціальних умов". Голодомор тривав рік і "умови" були куди гіршими, а зараз це було довше і "легше". Ось так. Дещо спрощено, але так. Я не торкався причин. Значить, все ж таки, прирівнюєте ... Трохи цінічно, але розтлумачу на прикладі грошей: скажімо Ви займаєтеся комерцією і поклали собі за мету отримати до кінця року 50 тис. єврів чистого прибутку. Однак, не впоралися із темпом (або ще що) і отримали 36. Проте Ваші витрати на життя від того ніяк не зменшилися, а накопичення відповідно скоротилися. По-Вашому - у Вас збиток 14 тис. єврів, по-моєму - Ви отримали реальний прибуток. Так само і ненароджені діти - справа їх народження є цілковито батьківською, і не нам з Вами і не державі вказувати коли і скільки це робити. Взагалі, попрошу розрізняти природнє скорочення чисельності населення через несприятливі соціальні у мови і штучно створині умови для вимирання.
Відповідь: Голодомор Так, прирівнюю. Не було б питання, якби справа була тільки у низькій народжуваності. Тому зверну вашу увагу на те, що втрати населення від смертності та ненароджуваності зрівнялися у 1993 році, і далі сметність стала головним чинником. Це те, що вчені іменують "хрест" (від уподобляння графічного зображення). Ось подивіться на "російський хрест" та "український хрест" - http://www.adic.org.ua/sirpatip/periodicals/anti/anti-20.htm Тому проблема не в "вказувати-невказувати" батькам, а саме у смерності, а це є умови, штучні умови. І якщо вони ведуть до вимирання, то скорочення чисельності населення зовсім не "природнє". І це дає підстави зрівнювати демокатастрофу 32-33 років та теперишню.
Відповідь: Голодомор Напевне це нове слово у демографіїї, принаймні коли я вчився такого не викладали. Згадайте-но перші роки незалежності, особливо 94-96 роки. Був голод? Масові арешти і розстріли? Дітей забивали багнетами за три колоски в полі? Та начебто ні: їсти було що, небагато і без вибору але було, безробіття зміцніло але не до страшного, руйнацій і громадянської війни теж не було. Найгірше що було - невпевненість у завтра. Саме через це батьки не поспішали народжувати. Саме така запобігливість і відрізняє людей від решти тварин. Невпевненість, звичайно, можна створити штучно, але це, погодьтесь, вже інша справа.
Відповідь: Голодомор У "врожайний" рік чисельність популяції збільшується без огладу на то, що за рік-два буде посуха чи ще яке лихо. Я це мав на увазі.
Відповідь: Голодомор Чи був в Україні за ці 15 років хоч один випадок людожерства від голоду? Хочу сказати,що наші ЗМІ досить вільні, щоб показати таке...
Відповідь: Голодомор Деколи оглядаю російську телевізію,то часто повідомляють ,що в Росії человеченкой балуются
Відповідь: Голодомор Шрек? Исключительно единичные вопиющие случаи. Были ряд таких моментов, не спорю, но причиной их было сильное алкогольное воззлеяние.