Відповідь: Голодомор С западной Украины бежали но только по национальному и политическому признаку, но и по религиозному. Это было время гражданской войны когда все воевали против всех. И УПА не была монолитная организация они воевали в нутрии себя ещё ожесточённей чем со своими врагами.
Відповідь: Голодомор Як бувають подібними долі людей! З моїм дідом те ж саме. Повернувся після війни в рідне село після роботи на військових заводах Уралу - і призначили головою колгоспу (хоч і не фронтовик і не орденоносець), хоча комуністом також не був. Але дід нікуди не виїжджав. Мав пістолет, в хаті зробив зверху амбразуру і всі хто приходив до хати поговорити з дідом ввечері - підходили до амбразури, і тільки так можна було говорити. А ще переховувався по селі, тижнями вдома не був. І нічого - і сам вижив, і нікого не вбивав. І тут повністю згоден. А то вулиці поназивали іменами якихись Кацнельсонів, а їх нащадки керують гуманітрною сферою країни. Обнагліли без всяких меж! Ну чому ж відразу отношений между русскими и украинцами? Я от думаю, що дослідження голодомору потрібне для того щоб уточнити відносини між українцями і громадянами несловянських національностей.
Відповідь: Голодомор Важливо не прізвища вилучати! От у нас є вулиця Лазаренка. Але це не того Лазаренка, що в штатах в тюрмі сидить, а академіка Так що саме прізвище у назві вулиці ще нічого не означає :D
Відповідь: Голодомор А хіба він ще сидить? У Дніпропетровську через суд повернули йому мандат у депутати чи то міста (чи області, точно не пам'ятаю)...
Відповідь: Голодомор Очевидно, американцям до лампочки його мандат, поки не віддасть скільки-то мільйонів (суд призначив йому відсидіти пару років і сплатити штраф), не відпустять напевно :confused:
Відповідь: Голодомор От цікаво, вкрав у нас (наприклад, мої батьки теж в "Ліон" влипли), а віддавать буде їм.
Відповідь: Голодомор Ось бачите, Умо, як воно там не заплутано, а написали всеж "Українська держава", а могли б "держава Україна" Невже різниці не чуєте, буквотворчість, нє? А держава існує не для ідеї чи культури - для громадян, для мене це первісно, і якби це вже було, ми б з вами не дискутували, а вже б робили. Взагалі ж, самі пишете "що ДЛЯ НИХ цінне!", от якби в НИХ ви бачили б усіх, не відрізняючи "ЛИШЕ українців", держава була б на одну одиницю міцніша, так мені здається. Тут я пригадаю Одесу. Чи був би одесит патріотом міста якби не згадував тепло кожне слово, чуте у дитинстві на всіх мовах?
Відповідь: Голодомор А що я там незрозумілого написав? Здається все чітко і ясно: з 1917 до 1954 року в СРСР керували несловяни. От до них і повинні бути певні претензії, у тому числі і стосовно голодомору. Ви ж, шановні москалики, чомусь завжди підставляєтеся по поводу і без, і берете на себе відповідальність за чужі гріхи. Це в повній мірі стосується і вашого допису. Не було ж претензій до росіян стосовно голодомору, але ви відразу побігли кидатися під танк який не на вас їде: почали заперечувати голодомор як геноцид, розказувати, що все це спрямовано проти Росії і т.д. Чого підставляєтеся?
Відповідь: Голодомор Майк, а я різниці не роблю між націями, які як громадяни України мешкають у нас... не помітили, що для мене що той українець, що інший, просто різного походження? Берегти свої національні традиції це обов"язок тих громадян, а держава цьому лише сприяє. Якщо поступить ініціатива від українських євреїв, які були жертвами голодомору про відновлення їхніх традицій і т.п., сприяння цьому, то в даному прийнятому законі ніде немає суперечності з цим. Держава повинна цьому сприяти. Отож, усі на рівних! Степаничу, я то розумію, але не розумію де у нас є назви вулиць в честь виконавців голодомору? Хіба вождя ще десь є... але чи тільки з голодомором його пов"язувати?
Відповідь: Голодомор Недавно читав, що у Харкові хочуть вулицю Косіора перейменувати, нібито з цієї причини. Ну і вождя, звісно... Страшною людиною був Ленін, до речі.
Відповідь: Голодомор У Києві було "знаковою подією" перше "політичне" перейменування (здається 1989 р) вул. Жданова на Сагайдачного (Поділ). А маловідомий провулок Дзержинського світився ще кілька років пасля Незалежності.
Відповідь: Голодомор Хм... ну, ОК, допустим, Вы порекомендуете не обращать внимания на недалёких маргиналов, заявляющих регулярно о якобы имеющейся вине русского народа перед украинским - буквально, без намёков и полутонов. Допустим, и с намёками остальных, и с откровениями (уже более редкими) людей, вроде бы по всем статьям вменямых (помните, hankev тут бывал раньше? Умный вроде парень, а как появился только - узнав, что я русский, заявил, будто моя нация вишь ли постоянно пыталась уничтожить его нацию (какую именно - я и уточнять не стал) и "скоро нас начнут по морде пинать" кто-то где-то... ) - можно с ними бороться проверенным детсадовским методом - не обращать внимания. Но вот поляки, которые очень похожи на рулящих в настоящее время умами украинскими западенцев - продемонстрировали уже не раз, что прямуют против России, обвиняют Россию и чего-то всё время хотят. На самом высоком уровне и при моральной поддержке населения (а ведь в своё время на них не обращали внимания совсем! По типичной для совка причине - простой россиянин о глубине, а то и о наличии претензий поляков просто не знал. Замалчивали ведь...) Теперь они как дети - не обращают взрослые внимания, беседуют о делах - так эти в истерике по полу кататься начинают, "веты" какие-то наклали... :eek: Мамка Европа с горшком носится... Тоже ведь, как бы, совсем внимания не обращать нельзя.
Відповідь: Голодомор Вы софистикой решили заняться? Пострадали не исключительно украинцы, а исполнители были свои же, активисты. Вопрос стоит в осуждении самого режима и его преступлений, а не придание национальной окраски данной трагедии. А именно чёткое указание на украинский народ как на жертву (а не народа Украины) и придаёт стимул, поднять в дальнейшем именно вопрос национальности палачей. Ведь уже даже с трибуны верховной власти были речи чётко указывающие на русских как на виновников этой трагедии. А такие деятели как Тягнибоко уже давно проталкивают свою политику неся как знамя русофобские настроения.
Відповідь: Голодомор Гед-то я уже слышал, что московиты варвары, дикари. И эти лозунги толкали «просветители» которые сотню лет на собственном народе проверяли способна ли инквизиция очистить моральный дух нации. Это те народы которые огнём и мечём приносили свою власть уничтожая народы (напомните мне какие народа уничтожены при попадании под влияния славяно-православной цивилизации). Вы много знаете примеров Варфоломеевской ночи? Или причин восстания Палия? Разве поляки и литовцы обвиняющие Россию в оккупации были туристами около 650 лет на землях Киевского государства? И какой вред украинской культуре нанесли русские когда во Львове открыли украинские школы и вузы? Разве там были такие во время польской и австрийской оккупации? И каким путём в прошлом Львов как западный бастион православия превратился в плацдарм для католицизма? Самые русофобские регионы это те кто никогда небыли в едином русском государстве (советская власть для меня не русская). Кстати именно к России поляки предъявляют претензии, но Россия это одна из стран которая участвовала в разделе Польши. Всё дело в том что поляки долгое время принимали русских (украинцев белорусов) как свою собственность и не могут простить до сих пор что презираемые ими в конце концов сами ими владели. И замете радикальная Европа обвиняет в варварстве и дикости только тех кто становится конкурентом в отношении их самих. К примеру китайцы тоже варвары и так далее но Китай одна из двух цивилизаций ровесница вавилонской (наследнице шумерской). Сразу скажу не Россия вторая цивилизация а Индия. О лозунгах: у сербов есть поговорка «на небе Бог на земле Россия», от этого они не стали маршировать с нацисткой свастикой по миру.
Відповідь: Голодомор Але це не завадило Младічу та Караджичу влаштувати різню (без парадів, одразу до діла) та знищити тисячі людей за етнічною ознакою. Доречи цікаво звідки вони взяли зброю, абсолютно без натяків, просто цікаво, хто знає?