Голодомор

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем zet, 24 лис 2006.

1. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

а то что их показывают 22 июня вас не смущает? если вы настолько солидарны посчитайте потери украинцев за голодомор и в Войне, с обоих сторон, так почему вас 22-е не возмущает?

2. - ко лжи свидомитов я привык :))) Вам на прямой подлог цитаты пойти - мелочь, которую с "террикона" высоких целей можно даже не заметить. Непривычно участие в этом, столь обыденном для вашим коллег процессе, пани Фрезii. Надеюсь и не привыкать.

• Подобається Подобається x 1
  3. artobstrel

увы, мне Сибирь не досталась ...

он сам то знал что он "украинец" ?

принимается, немного заофтопились, только так вопрос я не ставил

4. Мікі

Мікі Well-Known Member

А москалі (московіти) знали, що Пьотр І перенікує їх на рускіх?

• Подобається Подобається x 2
  5. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Не показують.

6. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Бачите, я ж попереджала - точних цитат з посиланнями на том збірника у мене немає, вони є у книгах істориків, а те що знайшла в неті, позначила "Ось. що є".
    Дякую за повний текст.
    Гаразд, а яка різниця між тим оточити кордоном "щоб не розікрали", чи "щоб не втримували коли видирають з рук", якщо мова йде про "все забрать"(с)?
    Якщо ми не будемо говорити про своє і цікавитися своїм -ніхто за нас цього не зробить (ні, не зовсім так.. є Джон Мейс, один іноземний фотокореспондент, який хоч був запрошений фотографуватидосягнення влади рад, але зробив 9 неоціненних свідчень-фотографій трупів селян і селянської дівчинки на вулицях Харкова (хоч кореспондентів зазвичай і близько не пускали, тому документальних свідчень дуже мало), та і інші були, особливо в діаспорі, кому це було потрібне )
    Нехай би кожний народ беріг свою пам'ять про своє винищення від голоду чи депортацій (якщо був голод, були депортації) - і кримські татари, і казахи, і росіяни. Перед тим як глибоко вивчати ситуацію сусіда - тут свою слід відновити з-під шару замовчування і небуття.

• Подобається Подобається x 6
  7. artobstrel

8. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

П"ята колона, кажете :))) Вчили колись професійно...
    І диверсійну роботу приходилось вивчати...
    Широкого профілю спенціалістів готували в КПВВИКУ.
    Особливо добре готували саперів.
    В житті не раз дякував викладачам...

На рахунок Г.Гімлера я щось не зрозумів.
    Артобстрел став двожонцем, чи що?

Хоча натяк зроблено на SS, на скільки я зрозумів?
    Упевнений, що наше МНС не відноситься ні до МВС, ні до СБУ.
    Ймовірно Полковник зараз посміхнувся :)

9. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Гідна зміна росте, рекомендую: http://forum.lvivport.com/search.php?searchid=1067494

10. VasMT

Фрезія!
    Я попрошу Вас ще раз перечитати аргументацію моєї зацікавленості в доп № 2434.

Бо про ці роки
    маю багато свідчень моїх рідних і не ставлю їх під сумнів.

11. artobstrel

"С совершенным почтением ваш, когда-то честный человек, а ныне: Гнусный Клятвопреступник, Монтанский Вор, Осквернитель Гробниц, Белая Горячка, Грязный Плут и Подлый Шантажист Марк Твен".

---------- Додано в 18:42 ---------- Попередній допис був написаний в 18:37 ----------

а чего ? можем если надо Вы куда надо заряд положить, я поджечь так чтоб наверняка ... а вообще немного странно что людям как бы служащим - служившим своей стране (Незалежній Україні для тех кто в фире броньований) в том числе с риском для жизни какой то задрот рассказывает что они ему жить мешают только фактом своего существования ....

12. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Кому ти потрібен, "как бы служащий". Ти переплутав, це не в нас велике свято, коли "какбыслужащие" скачуть в фонтани і не в нас всі хочуть служити в суперспецфсбесантурі, щоб потім товарити на вулиці точно таких самих. Ти по ходу сам не роздуплився кому і навіщо ти служив.

13. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Питання то я зрозуміла, аргументації питання, себто, смислу його не розумію.
    Яке має значення кількість виробництва у колгоспах капусти, буряка та моркви і цибулі - для держави, якщо в людей з їх запасів вилучали не лише зерно, а й просто - "продовольчі запаси"? (включно до діжки з борщем - правда, я розповідала про голод 20-тих років, а Ви, здається, питали про кількість зданого м'яса і овочів у 1933му).

Та й потім, уявіть собі - на скільки селянину могло вистачити мішка моркви, цибулі і картоплі (НАВІТЬ якби він у нього був) на сім"ю з багатьма дітьми, якщо він рік не мав зернятка хліба чи борошна?..

14. VasMT

Велике значення. Якщо Вам не зрозуміло - поясню.
    Припустимо в N-ській волості зібрали:
    1000 пуд пшениці
    2000 пуд жита
    500 пуд вівса
    200 пуд проса
    500 пуд буряка
    150 пуд картоплі
    50 пуд капусти
    25 пуд яблук
    10 т сала
    5 т свинини
    15 т баранини
    50 кг меду
    500 л молока
    ...

Про це повинен бути слід в документах.
    Далі. Їх треба якось вивезти.
    В звітах мало би бути:
    20 вагонів зерна
    50 діжок молока
    5 возів сала...

І кудись привезти. Тобто слід від українського продукту повинен відслідковуватись в загальнодержавних доках.

Далі їх кудись потрібно подіти: згноїти, вилити, спалити, продати в Єврону, видати на трудодні...

Потім звернутись до статданих і порівняти.

Тепер зрозуміло? І ось таке питання: навіщо вивозити баняк борщу, якщо його можна просто вилити?

---------- Додано в 19:20 ---------- Попередній допис був написаний в 19:14 ----------

На багато, пані Фрезія.
    Мама розповідала, що в дитинстві їм, а їх було шестеро дітей, мама варила на день по 10-15 картоплин, як лісовий горіх величиною. З моркви варили супчик. Як була трава, то було легше - пекли її. Це в 46-47.

15. artobstrel

мой дедушка рассказывал про голод в это время в воронежской губернии (жил там) говорит реально пухли от голода, были смерти, варили траву, в тоже самое время бабушка в Харьковской области говорит что у них тогда голода не было ... я это не к тому что голодомор - не правда, правда но коснулось это всего союза ...

• Подобається Подобається x 4
  16. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Давайте кладіть...
    Росіяни, яких завезуть на продючі землі з Нечернозем'я...
    Так оце і призвело ж до геноциду ЗА ФАКТОМ!!!

17. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Можливо що і по всьому Союзу була тоді "продразверстка", і що до багатьох городян приходили і забирали його хліб з кухні і борошно із закамарка, після чого вони голодували, я ж не сперечаюся - якщо у Вас є факти що так було у містах Москви і Ленінграду, і по всьому Союзу, то так і було.
    Тільки от що робити з офіційними докладами (це тільки по Кіровоградській області : http://dakiro.kr-admin.gov.ua/book/BezkrV.pdf), зі свідченнями очевидців (невже повигадували і плачуть 60 і 70 років потому над своїми вигадками?), з офіційною смертністю, хоч при відсутньості паспортів у колгоспників і при тому що враховувалося часто тільки доросле населення (померлі діти не рахувалися) - цифра ця теж не є точною..
    Мова ж не йде про те що "всім іншим було добре". Визнати штучний голод в Україні - це не означає заперечити його ще десь. Нехай кожний народ збирає свою книгу пам'яті, свої архіви намагається відновити (якщо не знищили своєчасно).
    Знайшла такі дані по експорту:
    В 1932 – 1933 годах доходы от продажи хлеба составили 369 млн рублей, а от продажи леса и нефти государство получило 1570 млн рублей. Еще у СССР к тому времени накопился приличный золотой запас, и его можно было бы частично истратить для закупки продовольствия за рубежом. В конце концов, можно было обратиться за гуманитарной помощью к международным организациям… Но Сталин оставался непреклонным, не желая использовать этих ресурсных рычагов для борьбы с голодом. Он стремился сам и призывал свой аппарат всячески игнорировать, прятать голод. Особенно стыдился Сталин того, что о голоде могут узнать иностранцы. Когда модный американский журналист «Нью-Йорк Таймс» в Москве Вальтер Дюранти в одной из своих статей упомянул о голоде, взбешенный Сталин указал Молотову и Кагановичу: «Надо положить этому конец, и воспретить этим господам разъезжать по СССР» (с. 253).
    http://www.russ.ru/pushkin/Golod.-Sdelano-v-SSSR
    А моя бабуся братам батька після війни пекла "бабку" із мерзлої гнилої за зиму картоплі, яку десь чи на полі знаходили колгоспному, чи на городі траплялася після оранки - і вони так уплітали її, що вже виросши один із моїх дядьків попросив: "Мамо, а спечіть таку бабку як Ви пекли.. - Сину, та ти ж її їсти не будеш! - ну спечіть.."
    Таку гидоту не зміг і шматочка з'їсти.
    Люди і діти у час повоєнного голоду виживали - але ж в більшості вижили.
    А тепер подумайте: це ж як треба було "закрутити гайки" тоді, у 20-х і 30-х, щоб стільки людей і дітей вмерло, не маючи навіть такої їжі.
    Ви знаєте, я би теж хотіла ого скільки дізнатися всього цікавого, тільки у мене в руках є той же нет-пошуковик що і у Вас. А Ви знайшли дані по експорту овочів, меду і ін. і по розподіленню "відібраного" і зібраного в Україні в межах всього СРСР?

Є свідчення очевидців, які бачили як під час голоду пшениця гнила на станціях і проростала, псувалася, зсипана і оточена загорожею, є чітка постанова що робити з людьми, розташованими в зонах "прописки" колгоспів які не виконують план по хлібоздачі державі:
    В отношении колхозов, занесенных на черную доску, провести следующие мероприятия:
    а) немедленное прекращение подвоза товаров, полное прекращение кооперативной и государственной торговли на месте и вывоз из соответствующих кооперативных лавок всех наличных товаров;
    б) полное прекращение колхозной торговли как для колхозов, колхозников, так и для единоличников;
    в) прекращение всякого рода кредитования и досрочное взыскание кредитов и других финансовых обязательств;
    г) проверку и очистку колхозов с изъятием контрреволюционных элементов — организаторов срыва хлебозаготовок;
    д) занесение отдельных колхозов на черную доску, а также предупреждение о занесении объявляется постановлением облисполкома.
    Обязать обкомы немедленно сообщить в ЦК о занесении на черную доску колхозов.
    ....
    В дополнение к постановлению ЦК КП(б)У от 11 ноября 1932 г. и инструкции СНК

1. В отношении единоличников, злостно срывающих хлебосдачу (по контрактации или самообязательствам), применять натуральные штрафы в виде установления дополнительных заданий по мясозаготовкам в размере 15-месячной нормы сдачи мяса.

Применение этого штрафа проводится сельсоветом с предварительного разрешения в каждом отдельном случае райисполкома. При этом сельсоветы устанавливают сроки взыскания и размер штрафа для каждого хозяйства (в пределах 15-месячной нормы мясосдачи и, соответственно, годичной нормы сдачи картофеля) применительно к состоянию и условиям отдельных хозяйств.

Наложение штрафа не освобождает хозяйство от полного выполнения установленного хлебозаготовительного задания.

В случае, если единоличник в установленный срок полностью выполнит свое задание по хлебу, штраф может быть отменен с предварительного разрешения райисполкома.

В отдельных районах (по постановлению облисполкома) штраф может быть установлен картофелем в размере годичного плана данного хозяйства по картофелю.
    http://ru.wikisource.org/wiki/Поста...бря_1932_«О_мерах_по_усилению_хлебозаготовок»

• Подобається Подобається x 4
  18. artobstrel

ну откуда такая привычка путать грешное с праведным, покажите мне кто здесь написал "голода не было" "советская власть самый лучший друг крестьян" ??? а так интересный диалог получается приводят доказательства и т.д того что в общем то и не обсуждалось ...

19. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

20. Romko

Romko Дуже важлива персона

Та,давєча Дісбатя глаголив оті бздури,нє?

а де твій аватар? :)