Последнее обстоятельство, безусловно, тоже в "обойме". Но даже предполагать не стоит, что современная Россия может отважиться на этот шаг. В противном случае ей все нужно менять коренным образом... Ниже только частность. В прошлом году, не скрою, стало неожиданным и нежелательным решение ПАСЕ заменить докладчика по Голодомору - эстонца на представителя Турции. Последняя отчаянно противоборствует признанию там геноцида армян в 1915 году. Признание ПАСЕ геноцида украинцев повышало шансы армян и наоборот. То, что педставитель Эстонии будет объективен, сомнений не было, а вот турок - нет. В докладе ПАСЕ опущен ряд фактических обстоятельств, безусловно свидетельствующих о Голодоморе как геноциде. Отмечается активное лоббирование с российской стороны. Есть и вопрос, почему доклад был запланирован к рассмотрению на август 2010, а случилось это в апреле 2010 (в спешке! - инаугурация Януковича ...) ?
Прочитав я статтю... :n: Перепрошую - але ця ДУРНА в даний час констатація фактів жодної користі Україні не приносить. Це знову ТУПИЙ націоналістичний пошук "історичних" причин того гівна, з якого ніяк не вилізе Україна. Так, вимерли українці на Сході і туди переселилися росіяни, і що!? Зараз треба виселяти дітей і внуків тих росіян, які там живуть!? А вони в чому винні!? І батьки їх в своїй більшості винні не були! Їх або ПЕРЕСЕЛИЛИ, або ЗАМАНИЛИ баландою, бо совєтам треба було заселити пустку, яка була утворена під час Голодомору! Націоналістична пропаганда, використовуючи реальні факти минулого, реально знищує майбутнє. Що було б, якби німцям вся Європа щодня тикала - "а твій дід був фашистом, який же ти європеєць!? А розстріл інтелігенції у Львові пам"ятаєш? Там німці також стріляли! То чому це раптом Німеччина повинна бути в НАТО!? Ви ж убивці. Якщо ваші діди убивці, то й ви убивці!"... Якби було так, що було з Німеччиною і Європою!? Але ж майже те саме, захлинаючись, торочать українські націоналісти! Отакі, дуже м"яко кажучи, безхитрісні, а насправді дурні і непотрібні, звинувачення вбивають останні шанси України на те, що ПЕРЕВАЖНА БІЛЬШІСТЬ населення зрозуміє переваги демократії. Тому насправді демократії тут немає, і ще й не було! Бо націоналізм, цей тоталітарний атавізм, вбиває будь-які рухи України до демократії, навіть будь-які натяки найменшого руху до демократії! Навіть після Помаранчевої революції, всього через пару років, найменші проблеми в державі націоналісти знову почали пояснювати "історичними" причинами. Німцям історичні причини не заважають стати демократичною державою і вдосконалювати демократію - а цим - "заважають"! "Укрократія", за яку волають і яку намагаються "пропхати" націоналісти - не НІЯКА не демократія, бо "демос" - це ВЕСЬ народ, який складається з громадян України ВСІХ національностей. "Викреслюючи" будь-кого з народу України, націоналісти перекреслюють її майбутнє, як держави, бо не залишають тим людям жодних шансів зрозуміти, як треба жити на цій землі, якою має бути країна, а без цих людей ЖОДНОЇ демократії відвоювати не вдасться. Цим людям, які тут працюють на державу, навіть НЕ ДАЮТЬ відчути себе причетними до будівництва України, то ж не дивно, що вони, залишаючись БЕЗ ДЕРЖАВИ, шукають поваги і моральної підтримки за аморальним кордоном. Більше того, вони стійко асоціюють націоналізм з демократією, і не просто чинять опір просуванню демократії, а й готові віддати владу криміналітету, адже криміналітет краде те, що погано лежить, а тоталітарний націоналізм краде опору з-під їх ніг! Тому те, що відбувається в Україні - закономірність! Бо єдиний шанс на демократію, перший з моменту декларування формальної незалежності, якої насправді практично немає, було загублено саме націоналістами! Націоналісти цього не розуміють і не зрозуміють, отже, майбутнє демократичної і європейської України залишається і буде залишатися примарним.
Згідний, вони ні в чому невинні, просто були набагато щасливіші тих українців і поляків, яких відправили в протилежному напрямку. Єдине, в чому вони винні, то те, що вони не хочуть прийняти факту, що вони живуть в Україні, а не в Росії. Вони винні, що привели до влади банду на чолі з зеком. Думаєте, вони голосували за нього як за президента? Ні, вони мають тандем пришелепкуватих карликів за президента і премєр-міністра. Вони голосували за Януковича як за генерал-губернатора Малоросії.
Прочитайте уважніше, ЩО я писав вище. Їм вперто торочать прямо чи опосередковано, що вони НЕ МАЮТЬ ТУТ ЖИТИ! Причому це робилося на рівні президента-націоналіста! Тому ці громадяни України Україну ворожою державою, а територію, де живуть - своєю! Я вже писав і про зеків. Зек щось вкраде, а щось залишить - так ВОНИ думають! А ось націоналіст щодня торочить, що ТИ НЕ МАЄШ ТУТ ЖИТИ! Але ж їм більше ніде жити. Отже, якщо вони не мають ЖИТИ ТУТ, то значить, їх штовхають НА СМЕРТЬ! У цьому випадку людина ІНСТИНКТИВНО вибирає менше зло. І вона вибрала менше, на її погляд, зло - кримінальну владу. ---------- Додано в 13:56 ---------- Попередній допис був написаний в 13:52 ---------- От-от! Свою ідеологічну недолугість будь-який націоналіст ЗАВЖДИ пояснює виключно історичною проблемою, в тому числі "совєцьким агітпропом". А тієї совєтчини немає вже 20 років! З того часу вже народилося ДРУГЕ покоління! І що!? А все те саме - Україна топчеться в багні, бо не може скерувати своїх громадян в одному напрямку!
Дідьо, вони в 1991 році вибрали Кравчука і комуняк. В 1994 - червоного директора Кучму, через 5 років за малим чим не вибрали Сіманєнку, в 2004 майже вибрали зека, якого проштовхнули в 2010. Від Ющенка я не разу не чув про їхнє право проживати в Україні. Як він "завершив" укранізацію подивіться на відсоток газет і іншого друкованого слова по-українськи. А щоб ви сказали, якби в Україні робили як в Прибалтиці - хочеш жити тут, інтегруйся, вчи мову, будь активним громадянином. Ні - Росія велика. Щось було подібне в Україні?
А чё ви не вибрали того що треба? Га? Вам, свідомітам, весь світ винен... А ви білі і пухнасті... Тіко обіжені...
А хіба Німеччина продовжує свою імперську політику, як це робить Москва? Більше того, цю імперську політику, а в Україні ще й україноненависницьку, підтримує абсолютна більшість завезених після голодомору росіян.
Ці "Untermenschen" - громадяни України, і вони є рівні в правах з такими "Übermensch'ами" як Дудар і іже. А що гірше для східняка - україноненависницька Москва, християноненависницька Сомалі чи людиноненависницькі націоналісти? Чому з України мільйонами виїжджали, мільйонами виїжджають і мільйонами виїжджатимуть назавжди за кордон "щирі українці"? В яке небо вони дивилися і про що думали? І на цьому я ставлю для себе крапку, бо , а ---------- Додано в 16:25 ---------- Попередній допис був написаний в 16:20 ---------- РЕЙ БРЕДБЕРІ, "МАРСІАНСЬКІ ХРОНІКИ", "ЧЕРВЕНЬ 2003. ДОРОГОЮ ВГОРУ, В ВИСОЧІНЬ".
Дякуєм месії за пророцтво. Звичайно гарно вживати "модне" слово атавізм навіть нерозуміючи значення цього слова. Наприклад "потомственні" міщуки із Києва є атавістами. Я не вийшов із сім'ї "щирих українців". В часи СРСР моя сім'я боролась разом із Сахаровим і багатьма іншими не за незалежність України а за дотримання елементарних людських прав в СРСР. Мою сім'ю послідовно знищили - фінансово, морально і фізично. (Тут не буду вдаватись в подробиці ґермансько-нациських злочинів проти моєї сім'ї не без допомоги їхніх польських посіпак). Знаю багато виходців із львівських сімей які були із змішаного походження - зазвичай польсько-українсько-німецького. Прекрасні люди, досягнули вершин своїх кар'єр у США. Якби вони не втікли у свій час від словянсько-ґерманських виродків то би вже давно не існували. І не Вам їх судити наймиліший пане Дідіо. Зрештою хуторянам то зразу не зрозуміти. Тому для себе я не ставлю крапку. Над класовими расистами-шовіністами. Над "романтиками"-кравчукістами. Над гетьманами із дрібного совітського руководящего состава і над багатьма іншими подібними. Буду і далі давати їм "уроки" людської гідності, порядності, пристойності і інших якостей непритаманних сувітським пристосуванцям навіть тим які мають амбіцію бути демократами. Тому що то моє життєве переконання. Амінь.
всі знають, що 24 листопада день пам*яті жертв голодомору... не забудьмо запалити свічу в себе на підвіконні.. Коли дивлюсь це відео, всередені все перевертається... Раджу всім... http://www.youtube.com/watch?v=zOIeiFWgYRM&NR=1
Книга "Розсекречена пам'ять. Голодомор 1932-1933 років в Україні в документах ГПУ-НКВД" Основу сборника составляют рассекреченные документы из Отраслевого государственного архива Службы безопасности Украины, доступ к которым раньше был закрыт. Документы являются важным историческим источником для изучения деятельности руководящего состава ГПУ - НКВД, местных лидеров и государственно - партийного апарата на протяжении 1932-1933 годов. Данные материалы помогут каждому читателю прийти к собственным выводам о событиях тех трагических лет в Украине, которые полвека умалчивались. Скачати
Комуністи досконало оволоділи мистецтвом маскувати свої дії, змушувати критиків мовчати.Знаменитим зразком сталінського цинізму стала його фраза, сказана в апогеї страхіть 30-х років: «Жити стало краще, жити стало веселіше»...(Яку нещодавно цитував Азаров) "Можна обдурювати деяких людей весь час, можна обдурювати всіх людей деякий час, але не можна обдурювати всіх людей весь час". Цей крилатий вислів американського президента А.Лінкольна особливо актуальний, коли говоримо про голод 1932-1933 років в Україні.
А Оксана Билозир - это та бывшая министр культуры , которая в 2004-м вместе с Ющенком начала рекламировать голодомор ?