Глобалізація культури.

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Deus igrok, 9 січ 2008.

?

Моє ставлення до глобалізації культури

1. Позитивне, це незворотній процес

40,0%
  2. Негативне, це не можливо

60,0%
  3. Мені байдуже, я люмпен.

0 голосів
    0,0%
  1. shaman

shaman Active Member

Відповідь: „Світ без кордонів і свобода людини“

Що значить бути вільним у Вашому Новому світі...мене цікавить чи можна буде отримувати освіту у Сорбонні...от забажалося мені, зібрався і поїхав...дайте відповідь!!!

• Подобається Подобається x 1
  2. Василь

Василь Well-Known Member

Про те, коли прийде царство свободи

Бути вільним означає, на мою думку, мати можливість діяти добровільно. Формальні свободи, типу свободи обізвати президента, ще не дають можливости реалізувати особисту свободу волі. Звичайно, вже тепер в розвинутих демократичних країнах люди мають можливість вибирати, кому служити – державі чи корпорації, чи пробувати якісь інші варіанти. На мою думку, вплив державної влади буде зменшуватись і контроль влади в глобальному масштабі перейде до рук глобальних фінансово-спекулятивних структур. Зараз це вже відбувається, тільки за лаштунками політичних установ, але років через 10-15 ми побачимо відкрите перетягування між політиками та спекулянтами на глобальній арені, наслідком чого будуть суттєві трансформації світового порядку.

Але не треба спішити з висновками, бо царство свободи на Землі настане лише після того, як зникнуть держави, які тримаються на насиллі над громадянами. А це буде ще не скоро!
    Якщо у Вас є гроші, то Ви можете й тепер поїхати. А, якщо йдеться про повне усунення віз, то це відбудеться тоді, коли почнуться офіційні переговори про приєднання України до ЄС, тобто років через 10.

3. shaman

shaman Active Member

Відповідь: „Світ без кордонів і свобода людини“

Яка свобода під ковпаком економіки, під володіннями фінансово-спекулятивних груп... для мене це не свобода.

4. Василь

Василь Well-Known Member

Реальні можливості свободи

Під ковпаком буде влада, а не люди. Люди якраз будуть вільними вибирати і саме тому, що влада не зможе обмежувати їх вибір. Люди зможуть вільно переміщуватись, якщо у них є на це гроші. Правда, безробіття буде поступово зростати, бо виробництво поступово роботизується. Але, з другого боку, зникнення кордонів означає зникнення мит та інших тарифів, а також і державних налогів взагалі, бо держави не зможуть контролювати збір податків, коли вони не можуть контролювати свої кордони. Тобто, залишаться лише такі інститути, які будуть фінансуватись добровільно громадянами. Звідси зростання глобальної ролі добровільних об’єднань громадян і поступовий занепад, зменшення ролі держав, аж до їх повного усунення. Саме в цьому і є передумова збільшення свободи людей – в зростанні можливостей діяти добровільно.

Я підкреслюю, що це не моя політична програма, а просто мої роздуми про світ без держав.

5. Василь

Василь Well-Known Member

А що заважає глобалізації культури бути тісно пов"язаною з її українізацією? Така собі глобальна Україна. Я "за"!

6. Василь

Василь Well-Known Member

Світ без кордонів все більше і більше стає реальністю. Наприклад, всередині Європейського Союзу вже ніяких кордонів немає. І через років 10-15 українці будуть жити в цьому світовому оазисі без кордонів!

7. У цьому є як плюси, так і мінуси. Мінус у тому, що при відсутності кордонів вільніше буде розвиватися торгівля зброєю і наркотиками, контрабанда, нелегальна міграція, переховування від відповідальності у своїй країні. Не слід розглядати все однобоко.

8. Василь

Василь Well-Known Member

А навіщо тій торгівлі зброєю розвиватись, коли не буде кордонів? Адже, якщо не буде кордонів, то не буде за що воювати! Тобто не буде й війни. Чи, може, не так?

9. Не так, бо воюють не лише за кордони. Наприклад, ще за поклади нафти, зміну політичного режиму і багато чого.

10. Василь

Василь Well-Known Member

Ви можете навести приклади таких воєн всередині Європейського Союзу?

11. У цьому є плюси і мінуси. Але в такому випадку культура сильніша може поступово знищити культуру слабшу. Я за унікальність і самовизначеність. Тому проголосувала проти.

12. Василь

Василь Well-Known Member

А що заважає унікальним та самовизначеним бути глобальними? Одне другому не заважає.

13. Одне унікальне може задавити інше унікальне, наприклад, культуру менш чисельного народу.

14. На щастя, поки що таких немає. Але не забувайте, що світ - це не лише ЄС.

15. Василь

Василь Well-Known Member

І більш чисельний, і менш чисельний народ є представниками глобальних націй. І, якщо цей народ є вільним в виборі своєї культури, то чому це він вибере своє задавлення. Може, проблема не в глобалізації, а в самій культурі цього народу, яка переживає кризу?

16. Василь

Василь Well-Known Member

Я не забуваю, але Ви теж не забувайте, що сучасний світ не є світом без кордонів, який є лише світом майбутнього. А те, що буде в майбутньому, ми можемо побачити на прикладі ЄС, який є якраз прототипом майбутнього світу без кордонів.

17. Може, є, а, може, і не є. Не можна впевнено стверджувати, що у всьому світі все буде так добре, як у ЄС, який є лише маленькою частиною цього світу. У різних країнах різна ментальність, і це може вплинути на ставлення до відсутності кордонів.

18. Бо дуже часто люди не приділяють великої уваги своїй культурі, а ведуться на все нове і модне.

Цілком можливо.

19. Василь

Василь Well-Known Member

Тобто потрібно заборонити все модне й нове?

20. Василь

Василь Well-Known Member

Звичайно, що у випадку ЄС ми маємо приклад об"єднання держав на основі спільних цінностей, тоді як в глобальному масштабі такі цінності знайти трудно, але, з другого боку, інтенсивний розвиток міжнародної торгівлі та комунікації між людьми та спільнотами приводить до того, що всі країни рухаються в напрямку відкритости та подолання бар"єрів. Тому, крім ЄС, можна спостерігати аналогічні процеси інтеграції в Азії, Латинській Америці та в Африці. І ці процеси інтеграції виявляють спільні риси, а саме, зближення народів, що вступають в інтеграцію між собою.

а де твій аватар? :)