ГКЧП в Украине...

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем Good++++, 1 жов 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Ющенко?
    а що він поганого зробив?
    продав Україну Росії?
    ні
    Америці?
    ні
    Європі?
    знову ж ні :scratch_one-s_head:
    правда хорошого він також не зробив майже нічого, але то таке...
    принаймні за його царювання поліцаїв на вулицях було менше і вони не ходили табунами,як зара

2. ГРАНД

ГРАНД Дуже важлива персона

02.10.2010 12:32 _ Андрій Окара Ключі од майбутнього, новітній Вій, легітимність Януковича та обвал у московському метро на станції ''Киевская''

Сегодня утром случился какой-то странный знаковый случай: на станции метро "Киевская-радиальная" ("синей" ветки – Арбатско-Покровской) обвалилась художественная лепнина на площади 10 кв.м. вокруг панно, посвященному дружбе великорусского и украинского народов (автор мозаики – А.В. Мизин).

К чему бы это? И почему именно сегодня?

Неужели, дружба народов не выдержала отставки Лужкова?

Цитата, яка мене найбільше вразила в останні дні:

(прозаїк Василь Шкляр, автор роману з часів Холодного Яру та отаманщини, інтерв'ю на книжковому форумі у Львові)

"...Тому, для мене ідеалом є отамани, на чиї плечі було скинуто всю вину. Отамани – це були оті хлопці, що написали на своєму чорному прапорі "Воля України, або смерть!" і чекали сигналу! Уже з-за кордону, коли наші вожді ще трохи тут щось вирішували, вони чекали, як вони казали, гасла до загального повстання. А сигналу не було. І через те ми зазнали поразки..."

Я можу пояснити це і політологічно, і по-філософському, але в цій нехитрій думці сконцентрований увесь екзистенційний жах України, ота безелітна модель ідентичності та траєкторія розвитку, що прирекає її на смерть і небуття...

Зараз ситуація така сама, як і в кінці революції 1918-1920: усі ті сучасні Петлюри-Винниченки-Грушевські (Тимошенки-Луценки-Ющенки-Кириленки) все програли і звалили (тоді – з УРСР, зараз – з поля актуальної боротьби), і Україна, обезголовлена, обезхребечена, обезмозгована, обез...а, лишилась віч-на-віч з новітнім Вієм – з режимом, яких мріє стати тотальним (тоді – тоталітарним, зараз – авторитарним). (Зрозуміло, що після відновлення Конституції-1996 необхідно проводити НОВІ ПРЕЗИДЕНТСЬКІ ВИБОРИ, оскільки легальність та легітимність нинішнього президента тепер викликає сумнів – адже в лютому ц.р. президента обрали з іншими повноваженнями. Але режиму на це плювати, а опозиції, яка б могла про це заявити, немає.)

Різниця в тому, що тоді, на початку 1920-х, більшовики стали справжнім мотором розвитку СРСР та УРСР – вони створювали нову реальність, нове (авангардне) мистецтво (Курбас, Бойчук, Довженко, Михайль Семенко, харківський та московський конструктивізм), новий світобудівний ("миростроительный") проект – проект альтернативної (щодо Заходу) модернізації.

А зараз переможці – переважно де-модернізатори, вигодоздобувачі з розвалу, архаїзації та деградації суспільства.

І нормальні люди, здатні до бунту, до протесту, до креативного розвитку, до створення нової реальності, злиті історією: тоді – на Соловки, зараз – на маргінальну обочину, в інтернет-гетто та ін.

Але, треба визнати: зараз найактивніші люди в Україні ще не породили свого "великого" проекту. Тому й товчуться, пробуксовують в старих схемах та стереотипах мислення – принаймні, такі враження од цікавого фестивалю Олеся Донія, де мені довелося нещодавно побувати. Треба думати про майбутнє – зараз це вільна територія: там немає ані Януковича, ані Азарова, ані Клюєва та інших. А не трястися за минулим чи сумувати за сучасним – воно вже програне.

Майбутнє – поки що вільне. Але до нього треба мати ключі.

А їх поки що ні в кого немає.

3. Luna

Luna Guest

Может, у Киева таки мозгов побольше, и он вообще ничего и никому не даст подарить, а? Хотелось бы верить.
    Пан Скарамуш, при всем моем к вам уважении, двойные стандарты в обсуждении одних и тех же вопросов - не мой конек. Я своим друзьям говорю всегда то, что думаю. И подыгрывать из-за личных симпатий никому не стану. Уж коли я считаю, что раздел страны - хрень полная и тупость, я так и скажу. Может, это кому-нить не нравится...Подарки делать все горазды.
    Особенно прикольно дарить то, что ВАМ не принадлежит. Взгляните с другйо стороны, вы так дружно решили с Грандом, что дончанам чужда Украина, но ведь это не так, они далеки от идей Западной её части. Может, это вы лишние на этой земле - как вам? Глупо и жестко, не правда ли? Так не делайте сами таких выпадов. Смотрится по-идиотски.
    Теория благодетелей из ЗУ душу не согрела, сорри.

4. Luna

Luna Guest

А ничого . Сам по себе - ничого. В самый НУЖНЫЙ момент объявил Бандеру героем - щоб встигнути. ну и шо? Круто вышло, да?
    С языком облажались по полной, насильно угробили симпати к нему миллионов людей.
    Я же об этом и тогда говорила, зачем спрашиваете?

5. duncan

я не питаю, я констатую :)
    Ющенко нічого поганого нікому не зробив, повторюю: просто він не зробив нічого, таке собі не риба й не м’ясо

6. ange ou?

ange ou? Well-Known Member

Чего-то мне кажется, что % людей, которые не дадут поделится территориями, везде большой.
    кстати, если на 2004, то цвет на карте правильный. а вот на 2010 - придется замазюкать, беленьким)) как нейтральный "против всех".

7. ГРАНД

ГРАНД Дуже важлива персона

Хоч круть-верть,хоч верть-круть, а необхідність усунення (навіть примусового, будь яким методом) кліки януковича і московсько-донецького бандитського угруповання вже визріла. Залишилось лише дочекатись запльника до цього фітіля. Нарід до радикальних дій вже готовий (не маю на увазі окремі регіони на сході поки ще України). Занадто затгувати це дійство смертельно небезпечне.

8. duncan

пані Луна, "любов’ю" чи "піклуванням" за державу - завжди прикривалися різного роду хапухи, отці народів, слуги народу

озвучте, будь-ласка, хоча би 10 пунктів, чому тре так переживати за "цілісність держави", навіщо вона потрібна?
    дякую :) :rose:

9. Inga

Inga Дуже важлива персона

:) Как это нервы против кого-то/чего-то направлены ?

Если говорить о нервах и эмоциях, то только в контексте чем они вызваны/взвинчены.

Лично мои - тем, что Конституция изменена неконституционным способом.

10. Мілена

Мілена Дуже важлива персона

Не дочекаєтесь - ви ж не яскраво-сині!:yahoo:

11. OrangeSpring

OrangeSpring Well-Known Member

Пардон, но Пинчука-то вы в этот список по какой причине?

12. Inga

Передерг.
    И насчет "облажались", и насчет "насильно", а также "угробили" и "миллионов".
    Насчет миллионов ссылка есть, или лично у каждого спросили?

13. Luna

Luna Guest

Никаких передергов. С сожалением - но факт. Отодного пребывания в языковой теме становится просто по-человечески жаль.

14. Luna

Luna Guest

Какая нам с Вами разница, чем кто-то прикрывается? мы с Вами не хапуги и не отцы народов.
    Притчу о прутьях веника помните, детскую? Ну ...где-то так , примерно.
    И потом -речь не о самой целостности. А о том, что одни части страны решили - ГЕТЬ другие.

15. Мілена

Мілена Дуже важлива персона

А какой момент, по-вашему, мог бы стать НУЖНЫМ?
    А как вышло? - Таки вполне круто.
    И с языком - таки передерг.

16. Luna

Luna Guest

Последние дни правления. Считаю это трусостью и провокацией . ИМХО.
    Почему ен сделал этого раньше? Почеум такое резонансное для страы в целом решение принято перед уходом?
    Потом - решение Донецкого суда, которое воспринято (и правильно) негативно Западными обалстями.
    Снова причина для раскола. Политик такого уровня не мог не понимать.

17. Luna

Luna Guest

Милена - не ТАКИ передерг, а Вы думаете, что передерг. очевидно, мало общаетесь в русскоязычных кругах населения Украины.
    Повторяю и подчеркиваю - мне ОЧЕНЬ жаль, что неумные действия властей привели к падению рейтинга украинского языка. В Одессе - в частности.

18. duncan

трішки наївні слова
    якщо Ви про якусь загальнодержавну безпеку - то й це не зовсім аргумент, бо відомо, що військо наше
    1. не українське
    2. не боєздатне
    Ви помиляєтеся, оскільки данєцкії самі казали, що хочуть жити окремо
    чи не тому так радісно вигукували на збіговиську а сєвєраданєцку щодо від’єднання, та й ідея про "сорти українців" - їхня

19. Luna

Luna Guest

Я ни слова не сказала о гос. безопасности, хотя ничего детского в ней не вижу, честно говоря, слышать о том, что это детский аргумент несколько удивительно.

Кто такие Данецкие??? Пан Скарамуш, я вынуждена вас адресовать к Правилам форума.

20. Inga

Факт? Хорошо. Сошлитесь на факт. Я хочу ознакомиться.
    А то живу в Днепропетровске и ни о каком "насильном угроблении симпатии к украинскому языку миллионов людей" и не подозреваю.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)