ГКЧП…. 20 лет

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем andrzej, 18 сер 2011.

1. Chaldon

Chaldon Well-Known Member

Товарищ Ваня Лисицын От чего Вы считаете это полным вздором?Я просто отталкиваюсь от того что в нашем районе, где проживало на тот момент 3000 с небольшим человек. Нас собралось в первые сутки более 40 человек, готовых вылететь на помощь Ельцыну. И мне до сих пор не стыдно за то решение. Но и не обидно что всё обошлось. Но я так же не желал и не желаю мстить тем старикам, которые за СССР, комунизм и сталенизм. Пускай доживают. Бог им судья. Я должен думать о жизни своих детей.

2. bars

bars Well-Known Member

Ну как? Откровенно говоря, я тогда особо не заморачивался размышлениями о демократии, свободах и прочей политике... Суворовец, офицер, прошедший афган, который я тогда тоже понимал, как помощь дружественному народу, я полагал, что армия должна была стать на защиту своего главнокомандующего, президента, которого избрал народ. Тем более, что, после своих предшественников, Горбачёв подавал больше надежды. А тут министр обороны стал на сторону заговорщиков. И армия, вместо того, чтобы это кубло разогнать, тупо наблюдает за происходящим, катаясь танками по улицам столицы, шарахаясь при этом от прохожих. В Кабуле было иначе...
    Вот такие мысли были в голове...:pardon:

3. ГРАНД

ГРАНД Дуже важлива персона

А про родину думок не було? Тільки про головнокомандувача та підлого міністра?

4. Chaldon

И как не странно, но Барс тоже прав, но как офицер и присягавший. И Вы как человек правы. Вот так и начинаются гражданские войны. Вот поэтому, по прошествии времени, нужно отдать должное Язову, что в нём возобладал человек, а не вояка.

5. bars

bars Well-Known Member

А ви завжди тільки за родИну думаєте?%-) Бо мене вчили думати за Батьківщину...

6. ГРАНД

Чому тільки? Не тільки. Але за родину в першу чергу. Цього не треба вчити, це природно. Мати ж ніхто не вчить, що вона повинна перш за все думати за свою дитину, а вже потім за долю якось міністра чи навіть головно командувача. Так само і батька не треба вчити, щоб переживати за свою родину.

7. ГРАНД

Він присягав боронити народ, а не придушувати того кому присягав. Нехай навіть той народ і помилково щось там собі уявляв. А як що він присягав КПСС - то тоді зрозуміло його переживання в першу чергу за міністрів і прочу тимчасову наволоч, яка сама себе асоціювала з Батьківщиной як нероздільні поняття, а не за тих хто його народив, кого він родив і хто завжди поряд.

Так віддаю должне Язову, як дуболому.

8. bars

bars Well-Known Member

І як ви уявляєте життя вашої родини без життя Батьківщини? "Жлобство" - це звідси. Ваш друган всіх жлобами називає, а вас минає. Чому?

9. bars

bars Well-Known Member

Народ, якому я присягав, вибрав президента. Президента намагається усунути від влади купка зрадників. Що би ви робили на моєму місці? А... Я забув... Ваша сорочка завжди вам ближча...
    Да... Ви кажете, що Горбачов придушував народ? А путчісти обіцяли свободу.о_О
    На відміну від вас, я ніколи не був в КПРС. Так що, на відміну від вас, і тут присягу не порушував. В комсомолі був, не сперечаюсь, капітана достроково одержав в Афгані ще комсомольцем, а далі належність до партії вже була не така важлива.
    Кстати, Чалдон, я вас тоже не совсем понимаю. Вы говорите, что могли воевать со мной. Вы стояли на стороне ГКЧП, что ли?

10. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

так ведь не факт, что ГКЧП было за сталинизм
    если посмотреть на современный китай -- то видим, что при власти компартия, но экономика развивается
    что мешало точно такое же сделать в СССР? а вдруг они планировали именно это? :)

11. ГРАНД

Щось не пригадую. щоб 19.08.1991 року війська якоїсь країни чи альянсу країн розпочинали вторгнення до страни совєтов, а напівзгнивша армія повинна була те вторгнення відбивати. Чи може я щось пропустив? Чи армія повинна була (на Ваш погляд) діяти саме проти власного народу? Ви так бачили тоді ситуацію? Ви в такому розумінні присягали?

тому що я НЕ жлоб. Хіба не здогадались?;):))

12. ГРАНД

Не правда. Не вибирав той народ президента. Його призначив якийсь там з"їзд. Чи може таки були всенародні вибори, а я їх проспав?

На своєму місці, я би почистив зброю, пообідав би, і продовжив навчання військ тому, для чого вони приназначені.

А хіба мені повинна бути ближче Ваша сорочка?

совєти придушували народ. Компартія придушувала. Путчісти це ті ж совєти і та ж компартія.

І я не був.

Для чого Ви мені це все розповідаєте. Наче виправдовуєтесь.

[

13. Chaldon

Жаль что не дано узнать это, не мне и не тебе.

Из всех, которые ушли в тот дальний путь.
    Назад вернулся ли хотя бы кто-нибудь?
    Не оставляй добра на перекрестке этом:
    К нему возврата нет, - об этом не забудь.

Жестокий этот мир нас подвергает смене
    Безвыходных скорбей, безжалостных мучений.
    Блажен, кто побыл в нем недолго и ушел,
    А кто не приходил совсем, еще блаженней.

Амар Хайям

14. bars

bars Well-Known Member

Захищати вибраного народом президента - це, по вашому, діяти проти народу? Цікаво...
    Навіщо мені догадуватись, коли я бачу у вас подвійні стандарти? :))
    "Спочатку я, а потім інші" - це філософія жлоба. Спитайте в свого однодумця...

15. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

история туманная с этим ГКЧП

16. ГРАНД

Тоді нагадайте мені дату всенародних виборів президента СССР? Ви особисто приймали участь у тих виборах?

Це нормальна філософія людини. А от у Вас філософія комуніста, хоча Ви (за Вашими словами ) ним не були. Відлуння минувшини?

17. bars

bars Well-Known Member

Так, з'їзд депутатів, яких вибрав народ.
    А я взагалі звільнився, щоб не брати участь у тому балагані.
    Щоб не було запитань, як одержати звання старшого офіцера, не будучи в КПРС. Бо раніше то було неможливо...

18. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

А Єльцин? Горбачов? Кравчук? Путін? Янукович? Назарбаєв?
    Вони що, ярі капіталісти? Та ж сама КПРС тільуи в профіль...

19. bars

bars Well-Known Member

З часом ви мене переконаєте, що загороджувальні загони НКВС були конче необхідні!:))

20. ГРАНД

Єльцін, Горбачов, Путін, Кравчук та Назарбаєв - згоден. А от стосовно Януковича не зовсім.

а де твій аватар? :)