Товарищ Ваня Лисицын От чего Вы считаете это полным вздором?Я просто отталкиваюсь от того что в нашем районе, где проживало на тот момент 3000 с небольшим человек. Нас собралось в первые сутки более 40 человек, готовых вылететь на помощь Ельцыну. И мне до сих пор не стыдно за то решение. Но и не обидно что всё обошлось. Но я так же не желал и не желаю мстить тем старикам, которые за СССР, комунизм и сталенизм. Пускай доживают. Бог им судья. Я должен думать о жизни своих детей.
Ну как? Откровенно говоря, я тогда особо не заморачивался размышлениями о демократии, свободах и прочей политике... Суворовец, офицер, прошедший афган, который я тогда тоже понимал, как помощь дружественному народу, я полагал, что армия должна была стать на защиту своего главнокомандующего, президента, которого избрал народ. Тем более, что, после своих предшественников, Горбачёв подавал больше надежды. А тут министр обороны стал на сторону заговорщиков. И армия, вместо того, чтобы это кубло разогнать, тупо наблюдает за происходящим, катаясь танками по улицам столицы, шарахаясь при этом от прохожих. В Кабуле было иначе... Вот такие мысли были в голове...
И как не странно, но Барс тоже прав, но как офицер и присягавший. И Вы как человек правы. Вот так и начинаются гражданские войны. Вот поэтому, по прошествии времени, нужно отдать должное Язову, что в нём возобладал человек, а не вояка.
Чому тільки? Не тільки. Але за родину в першу чергу. Цього не треба вчити, це природно. Мати ж ніхто не вчить, що вона повинна перш за все думати за свою дитину, а вже потім за долю якось міністра чи навіть головно командувача. Так само і батька не треба вчити, щоб переживати за свою родину.
Він присягав боронити народ, а не придушувати того кому присягав. Нехай навіть той народ і помилково щось там собі уявляв. А як що він присягав КПСС - то тоді зрозуміло його переживання в першу чергу за міністрів і прочу тимчасову наволоч, яка сама себе асоціювала з Батьківщиной як нероздільні поняття, а не за тих хто його народив, кого він родив і хто завжди поряд. Так віддаю должне Язову, як дуболому.
І як ви уявляєте життя вашої родини без життя Батьківщини? "Жлобство" - це звідси. Ваш друган всіх жлобами називає, а вас минає. Чому?
Народ, якому я присягав, вибрав президента. Президента намагається усунути від влади купка зрадників. Що би ви робили на моєму місці? А... Я забув... Ваша сорочка завжди вам ближча... Да... Ви кажете, що Горбачов придушував народ? А путчісти обіцяли свободу. На відміну від вас, я ніколи не був в КПРС. Так що, на відміну від вас, і тут присягу не порушував. В комсомолі був, не сперечаюсь, капітана достроково одержав в Афгані ще комсомольцем, а далі належність до партії вже була не така важлива. Кстати, Чалдон, я вас тоже не совсем понимаю. Вы говорите, что могли воевать со мной. Вы стояли на стороне ГКЧП, что ли?
так ведь не факт, что ГКЧП было за сталинизм если посмотреть на современный китай -- то видим, что при власти компартия, но экономика развивается что мешало точно такое же сделать в СССР? а вдруг они планировали именно это?
Щось не пригадую. щоб 19.08.1991 року війська якоїсь країни чи альянсу країн розпочинали вторгнення до страни совєтов, а напівзгнивша армія повинна була те вторгнення відбивати. Чи може я щось пропустив? Чи армія повинна була (на Ваш погляд) діяти саме проти власного народу? Ви так бачили тоді ситуацію? Ви в такому розумінні присягали? тому що я НЕ жлоб. Хіба не здогадались?)
Не правда. Не вибирав той народ президента. Його призначив якийсь там з"їзд. Чи може таки були всенародні вибори, а я їх проспав? На своєму місці, я би почистив зброю, пообідав би, і продовжив навчання військ тому, для чого вони приназначені. А хіба мені повинна бути ближче Ваша сорочка? совєти придушували народ. Компартія придушувала. Путчісти це ті ж совєти і та ж компартія. І я не був. Для чого Ви мені це все розповідаєте. Наче виправдовуєтесь. [
Жаль что не дано узнать это, не мне и не тебе. Из всех, которые ушли в тот дальний путь. Назад вернулся ли хотя бы кто-нибудь? Не оставляй добра на перекрестке этом: К нему возврата нет, - об этом не забудь. ______________________________________________ Жестокий этот мир нас подвергает смене Безвыходных скорбей, безжалостных мучений. Блажен, кто побыл в нем недолго и ушел, А кто не приходил совсем, еще блаженней. Амар Хайям
Захищати вибраного народом президента - це, по вашому, діяти проти народу? Цікаво... Навіщо мені догадуватись, коли я бачу у вас подвійні стандарти? ) "Спочатку я, а потім інші" - це філософія жлоба. Спитайте в свого однодумця...
Тоді нагадайте мені дату всенародних виборів президента СССР? Ви особисто приймали участь у тих виборах? Це нормальна філософія людини. А от у Вас філософія комуніста, хоча Ви (за Вашими словами ) ним не були. Відлуння минувшини?
Так, з'їзд депутатів, яких вибрав народ. А я взагалі звільнився, щоб не брати участь у тому балагані. Щоб не було запитань, як одержати звання старшого офіцера, не будучи в КПРС. Бо раніше то було неможливо...
А Єльцин? Горбачов? Кравчук? Путін? Янукович? Назарбаєв? Вони що, ярі капіталісти? Та ж сама КПРС тільуи в профіль...