Гірськолижні курорти Карпат

Тема у розділі 'Подорожі Україною', створена користувачем KabMiner, 22 лис 2006.

1. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Відповідь: Гірськолижний курорт "Захар Беркут"

Може цього року вдасться відвідати цю гору, хоча більше хочеться побувати в Закопаному.. А то в Славську часто відбуваються свої внутрішні розборки, що не дуже приємно :sad: А там такі перспективи!..

2. Марта2

Марта2 Well-Known Member

В абонимент 100 входить: піднятися і спуститися на гору на двохмісному підйомнику(скільки захочите разів) і підйом з допомогою бугеля. Подивіться на схему трас і там все написано(самий перший допис в темі)
    У ті 100 гр не входить харчування і прокат лиж! Їду приносять на гору не з готелю а мешканці села, дуже смачна грибна юшка і є навіть домашні варенники, ну і само-собою шашлик і печена бульба!

Додано через 2 хвилини
    Які внутрішні розборки? Я вже 4 роки катаюся і нічого подібного не чула і не бачила! Може ви щось бачили розкажіть, мені цікаво!

3. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Та я розумію що таке абонемент, вже не перший рік катаюсь.. Але, як на мене, це дорого. Не знаю яка там ситуація на Захар Беркуті, а на Тростяні і Варшаві зазвичай черги на вихідних, тому спуститись вдається разів 10. На Варшаві 1 спуск - 7 грн, тому виходить 70 грн. На Тростяні бугелі були по 5грн, черги менші, тому можна 15 раз спуститись - 75 грн.
    Можна ще й врахувати, що ціна на доїзд від електрички до Варшави чи Тростяна є дешевшою, ніж на Захар Беркут.

Мова йде про минулорічне непорозуміння між Динамо (яке є власником Тростяна) і місцевим населенням. Справа в тому, що в Славську жахливі дороги, по яких взимку можуть проїхатись лише бобіки. Місцеві (в тому й числі водіїї бобіків) не мають коштів на ремонт доріг, а Динамо не хотіло цим займатись, адже у них і так є прибуток від численних лижників-фанатів Тростяна.. Так от минулого року водії страйкували і не возили людей на Тростян, лише на Політех, Варшаву і Захар Беркут.. Чомусь і на останню водії возили не охоче, не знаю в чому там була справа..

4. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Не знаю, ми минулого року були на Захарі в той період коли на Політеху трава вже зеленіла, а на Тростяні сплашний лід. Тому і поїхали на Захара, то коли підїхали під гору то людей була хмара, і коли вже піднялися на гору то навіть не могли зрозуміти де ті всі люди! Там просто багато трас людішкі порозїжалися, і черг майже ніяких, саме довше стояла десь дві хв!

5. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Класно! :) А які траси на Захар Беркуті? Горбисті чи ретракнуті (втромбовані)? Бачила фотку на їх сайті з траси "Для профі".. Виглядає простенько.. Можете порівняти цю гору з іншими славськими горами?

6. Redhotchilly

Redhotchilly Well-Known Member

я хочу поїхати на лижі в Словенію.
    Останній раз, коли були в Славську 8 і 9 січня 2006 року, виключили підйомники в 3 год, бо хотіли йти святкувати.
    Як можна розвивати туризм при такому відношенні до роботи... в мене слів нема.
    і ті дороги, і бобіки... при тих розцінках, що вони встанвлюють.....
    і бідні люди то все терплять

7. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Минулого року я якраз була день після того, як там світло вимкнули.. Але люди розповідали, що світло вимкнули о 12й год на Тростяні, при чому касири не повернули людям куплені на день квитки і абонементи! Навіть чоловіку, який кричав на них англійською!!

• Подобається Подобається x 1
  8. Redhotchilly

Redhotchilly Well-Known Member

я вам скажу 60-100 грн за абонемент це вже не такі і малі гроші...

9. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Там є траси і з кльовими трамплінами, можна поскакати(я такого не люблю, то мій чоловік по такому виступає) і траси пологі і круті, але вони рівні! Тобто там і новачкам (в Славську кажуть плугам, тому що ноги в них майже завжди в положенні тормозу "плуг") і середнякам, і навіть людям без башні(то мій чоловік) є де покататися! На Тростяні ви були і там теж купа різних трас, то що там мені не подобається те, що там холодніше і можна загубитися як що з кимось кататися! А політех ховається, там завжди народу купа, але класно що машини на гору возять не тільки бугеля!

10. nirvanka

nirvanka просто фотограф

От такі гори я люблю - на початку дня погоцати по горбиках, а коли змучишся - є пологі траси, де можна не напружуватись :) Для мене таким є Тростян, бо там купа трас різного виду.. А щодо загубитись - то Ви праві.. Бракує там знаків-орієнтирів.

11. Flamingo

Flamingo Well-Known Member

Непогана вроді гірка - треба буде зїздити. Двомісні крісельні підйомники і пологі схили - це якраз для сноу борда :cool: - ще би тільки сніг випав, а не так як минулого року... Зима пройшла непомітно :n: Відмітились, правда, з чоловіком на Буковелі, бо треба було родичам із сонячної Молдови показати наші гори ;) а також на Тростяні були раз. Щодалі, тим більше переконуюсь, що в Славськ нема чого їхати - ціни шалені, а платиш за те, щоб у чергах постояти, а деколи і щоб нахамили! Хоча катаюсь я на Тростяні вже років 12, останнім часом любимо випробувати інші прибережні схили.
    Я теж такі гори любила, коли на лижах каталась :crazy: але тепер перейшла на борд, і оскільки ще не катаюсь досконально, то хочеться щоб процес навчання був без жертв :o . Але горбики - це ще нічого, а от хто пробував перший раз підніматись бугелем на дошці? - ото екстримально! :8:

12. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Я теж хочу попробувати на покататися! А на ньому легше чи важче кататися як на лижах?

13. Flamingo

Це абсолютно інше! Те, що ви катаєтесь добре на лижах, вам не допоможе ;) - хіба що, саме поняття тримати рівновагу на снігу.. Я на лижах катаюсь з 13 років, - це супер, мені лижі дуже подобаються, але тут пробило спробувати борд - бо це зовсім нове відчуття, інша техніка, а класно так, коли вдається зробити гарно поворот :crazy: Словом, захотілося знову відчути себе "чайником" :) Цього року на день народження мені чоловік подарував спорядження :o вживане правда, але на даній стадії для мене, чайника, в сам раз ;)
    Важливо для борда багато снігу, бо вчитись кататись на льоді, як ото я пробувала в Польщі перший раз - це жах :suicide: Ну і звичайно, спочатку бажано, шоб вам хтось розказав про основи техніки катання і показав, як повертати і тримати рівновагу. Якщо пробували колись кататись на скейті - вам повезло! Багато спільного! Мій чоловік колись вмів кататись, то тепер "щеголяє" переді мною на борді, :bazar: та ще й снігом любить присипати на повороті...
    Найголовніше в цій справі - як і у всіх видах спорту - бажання і терпіння.
    Ну все - в мене почалась ломка! Хочу в гори! :crazy:

• Подобається Подобається x 2
  14. nirvanka

nirvanka просто фотограф

В мене після читання цієї гілки теж почалась ломка, бажання відчути сніг ще більше загострилось! :) Тільки б снігу було багато, тільки б снігу..

Додано через 6 хвилин
    Напишіть, будь ласка, про катання в Польщі, їхні гори, ціни.. :shy: http://forum.lvivport.com/showthread.php?p=164003#post164003

15. Марта2

Марта2 Well-Known Member

А в Самборі сніг за ніч випав на 20 см! І саме головне що він не зтопився! Мій чоловік щойно звідти вернувся, в нього купа вражень!

16. Flamingo

Вітаю всіх з морозним сонячним ранком :dance:
    В Польщі я каталась взимку не в Закопаному, а в Устжиках Дольних (мовою оригіналу - Ustrzyki Dolne), це прямо на кордоні з Україною (http://ustrzyki-narty.pl/) То в нас був 2 роки тому корпоративний виїзд на 4 дні. Відпочили супер, правда, гірки там невеликі, підходять в сам раз для початківців. Є пушки зі штучним снігом і ретраки постійно вирівнюють траси. Дуже сподобалось нічне катання - схили підсвічуються класно, включають голосно музику, і ввечері можна собі накататись досхочу, бо любителів нічного катання, крім мене і ще одного завзятого колеги по роботі, не було ;) Снігу було в той час мало, був лід, але мене після того нічного катання пробило спробувати себе на борді, бо на малій гірці я долітала на лижах до низу гори за 4 хв..:shy: Зато перший раз на дошці мені аж ніяк не було скучно. :crazy: Скільки синців мені коштувала та ідея... Але є що згадати :)
    Щодо цін, то ми платили в той час 400 злотих (то було близько 130 дол.)
    за 8-місний дерев`яний будиночок на самій горі.
    Ціни на витяги і прокат спорядження не змінились:
    лижі карвінг або сноуборд - 45zł/день
    Ціни на абонемент:
    Денний з 9 дo 20 – 75 zł
    Денний I з 9 до 17 – 60 zł
    Денний II з 14 дo 20 – 60 zł
    Абонемент weekendowy (сб-нд) – 120 zł
    Абонемент тижневий (пн-нд) – 375 zł
    Саме містечко Ustrzyki - маленьке, але є басейн з гідромасажами, де можна відмокнути після катанини. В підніжжі гори є ресторан, готують досить смачно. Ціни в ресторані помірні порівняно зі Славськом, наприклад!
    Тому, хто не хоче далеко їхати, а відпочити і покататись без напрягу - раджу туди їхати. Правда, з грудня, якщо не помиляюсь - Польща вже має видавати шенгенські візи, то напевно буде напряжніше. :ireful1:

• Подобається Подобається x 2
  17. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Дуже Вам дякую за інформацію! :) Мене якраз і вабить до Польщі той факт, що там катаються по вечорах (колись надибала фотку в неті з гірки, яка підсвічувалась ввечері)..

Була в них на сайті.. Вже відчуваю під ногами сніг.. :) Гірка дуже нагадує Варшаву, бачу є пологі траси, можна там буде чоловіка на лижі поставити :)

А коли Ви там були, як було з чергами?

В мене віза до нового року, тому і хочу встигнути відвідати Польські гори, поки є можливість :)

18. Flamingo

Черги були невеликі, оскільки підйомники швидкі, і нема таких кадрів, які лізуть без черги тільки тому, що знають бугельщика (як на Тростяні наприклад) - навпаки, всі культурно чекають своєї черги або навіть пропускають дівчину вперед ;)
    В мене також віза до нового року, і я планую по можливості поїхати в Польщу на лижі, або ще дуже хочу в Словаччину. Моя сестра минулого року їздила в Словаччину на лижі, і їй дуже сподобалось. Правда, це був тур, організований одним з львівських інститутів, їхав великий автобус, і тому вийшло дешево.
    Думаю, що вже треба рухатись з організацією зимового відпочинку, особливо, якщо плануєте на лижі за кордон. Піду найближчим часом по турфірмам питатись за ціни і варіанти поїздок.

19. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Якщо будете мати якусь інформацію, поділіться, будь ласка! Можемо складу Вам компанію з чоловіком ;)

20. Flamingo

Класна ідея! :) Обов`язково розкажу що по чому. А може ще хтось має якусь інформацію по цінам у Словаччині?

а де твій аватар? :)