Аріксе, тип нервовоі системи та темперамент змінити не можна, вони закладені на біохімічному рівні. Деякі речі змінити можна, але кардинально - ні. Варто знати свою психіку, знати іі сильні та слабкі сторони. Потрібно приймати себе таким, як ви є. Фруструючих та кризових ситуацій уникати, а сильні сторони використовувати. І жодним чином не намагатись самостійно робити зі "слабоі" нервовоі системи "сильну". Важливо знати, що ви називаєте темпераментом і чому він вас не влаштовує. При роботі з хорошим психотерапевтом ви відкриєте багато нового про себе.
в конкретних ситуаціях, спочатку в простіших або взагалі подумки змінювати свою поведінку чи своє відношення, а потім воно само піде....тільки до холерика немає змісту йти... можна в деякі моменти ставати агресивним, але в більшості це непотрібно.. просто знаю що такі ситуації можна розрулити і іншими способами, але я просто його зараз не знаю, але буду знати... знаю, що в одній і тій самій ситуації я можу повести себе різними способами, але намагаюся захищати не тільки себе, а й зрозуміти чому та людина так поступила... це всього лише спосіб вибору своєї поведінки і відповідно будуть різні відчуття... саме основне - це постійно спочатку тільки трохи спостерігати за собою так ніби зі сторони....в цей момент можна усвідомити, що я можу зараз розкричатися або спокійно продовжити розмову..почати нервуватися або що від мене зараз нічого не залежить і можна поспати...
Якщо б я знав як можна змінити свій темперамент силою власної волі,я б це неодміно зробив.Так що,свої дотепи можете :cesored: :cesored:
То тіпа .......Застав любу за 3 хв. зробити тобі міньєт))) ---------- Додано в 21:05 ---------- Попередній допис був написаний в 21:04 ---------- Ariks, а скільки вам років, якщо не секрет?
Помоїму то всьо хрень)....нема чистих флегматиків меланхоліків і прочих холєриків.... кожна людина може бути різною...різні видавати реакції в різних обставинах
Гіпнозом коригується далеко не все. Ось якось я попросив нашого досвідченого Гуру закодувати мого кота, щоби кіт менше жер - а Гуру сказав, що не може.