гіпноз, маніпуляції...

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 16 січ 2008.

1. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Відповідь: гіпноз, маніпуляції...

З"явився у потрібному місці у потрібний час!:) Класний професіонал-психотерапевт. Народу потрібен був Месія, він прийшов. До речі, практикує по сьогоднішній день. Не у таких масштабах, звісно.

Ромку,
    вважається, що людина (звичайна людина) використовує не більше 1% своїх можливостей (варіанти - 2;3;3,5%...). Якщо комусь вдається пробудити різними шляхами більше - отримуємо феноменальні результати. Був такий вчений, Кує, він казав: "Нема гіпноза, є самогіпноз". Людина повірить на підсвідомому рівні - буде результат. Не повірить - не буде. Але загадкового ще багато.

• Подобається Подобається x 2
  2. sem41

sem41 Well-Known Member

Степаничу,десь в 80-х практикував такий Ігнатенко Альберт (тепер Гугля каже що він вчений-косміст). Так от був я на його виступі,аудиторія чоловік на 130-150.Я вийшов на сцену,хотів спробувати на собі вплив гіпнозу,а воно "не взяло". Чесно старався сконцентруватись,але після двох спроб мене пан сеансер відправив делікатно за куліси з словами "Сиди здесь- не мешай".Потім був ще випадок з циганами які дурманили голову сусідці.Коли я надійшов якось пробували вплинути і на мене,але мені аж смішно стало.От тепер думаю,чи варто ще пробувати чи може то треба в першу чергу самонавіюванням помагати гіпнотизеру,бо інакше ніц не вийде.

• Подобається Подобається x 1
  3. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Степаничу,
    Чи коректним буде таке пояснення «для масової аудиторії»:

Є стар бадьорості. Є стан сну. Між ними – «особливий стан», в якому перебуває кожна людина мінімум двічі на добу по кілька секунд / хвилин – під час засинання та пробудження. Характеризується особливими «біоелектричними показниками» плюс інтенсивним виділенням ендорфінів («внутрішні аналоги морфію», але без «передозу»).
    Схожого ефекту можна добитися апаратом «електросон».

Під час сеансу гіпнозу лікар намагається утримати пацієнта в тому стані кілька хвилин або десятків хвилин. Плюс, якщо «вхопить контакт», дасть щось позитивне словами.

Ті, хто оволодів глибоким аутотренінгом або деякими медитативними практиками, сам може утримувати себе в тому стані протягом кількох хвилин.

Чи схоже таке пояснення на правду, НЄ ?
    = = = = = = = = = = = = = = = =

Щодо запитання Ромка («кодування» на неприродні дії).
    Школярем я був на виступі знаменитого Вольфа Мессінга.
    Він сказав: «Я не можу дати команду нормальній дівчині – «роздягнися тут»! Її моральні гальма не дозволять.
    Але можу їй навіяти, що вона в залі сама і тут сильна спека. Тоді вона може роздягтися.»

4. bora

bora Well-Known Member

Еріксонівського здається. Викладали основи мені на семінарі. Тут важлива практика та й здібності як на мене.
    Мушу Вам сказати, що страшенно нервує коли приходять люди, що начитаються цих книжок і намагаються на тобі практикувати - жену геть, вони виглядають щонайменше дивакуватими зі сторони:)

• Подобається Подобається x 1
  5. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Точно! Мій колишній шеф після тренінгів "Крок у майбутнє" поїхав дахом і намагався загнати туди співробітників.
    Я запросив інкогніто, під виглядом клієнта, фахівця, щоби той розібрався в ситуації. А сам взяв на себе тягар протистояння тій пошесті.
    І тут приходить мадама - приблизно з такими заїздами, як пише Bora.
    Я трьома фразами довів її до істерики, вона побігла до шефа з проханням "захистити її від мене (! психолог, блін, з містечкового педучилища !)" і більше нас не діставала.
    В цілому люди більш-менш нормалізувалися через півтора місяці, а в шефа розквітла паранойєчка. Згодом його рада засновників "попросила".

6. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Гіпноз: потаємні можливості мозку чи вплив вищих сил?

ЦІкаво хто яку має точку зору?
    Питання, звісно, що не однозначне, але цікаво буде почути всі роздуми з цего приводу.

7. vov66

vov66 Well-Known Member

а де твій аватар? :)