ГЕТЬ ВІД МОСКВИ!!!...???

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем ГРАНД, 3 жов 2011.

?

ГЕТЬ ВІД МОСКВИ!!!

Голосування закрито 23 жов 2011.
  1. Геть якумога далі та якумога швидше (ЗА)

100,0%
  2. "Хутко до москви". (проти)

0 голосів
    0,0%
  3. Флюгер

0 голосів
    0,0%
  4. Не знаю

0 голосів
    0,0%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

"усе рівно" -- типовий русизм, правильно казати "все одно", а можна "все їдно" ;)

ще один русизм ;)
    правильно казати "обопільний", "взаємний" :rolleyes:

2. duncan

я не торгую мовою та прапорами, я продаю те, що роблю руками
    і, до речі, часто-густо росіяни відповідають україньською
    гарною літературною україньською мовою, не те, що дехто ;) :rolleyes:

не можу я бути кацапом, у мене бороди немає ))))

3. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Кассапів було повно безбородих.

4. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

А я б от на москалів не працював би. Хоча, якщо життя примусило б, бо жерти дуже хочеться, то куда подітися, може й працював би... але, мабуть, якісь капості б їм тихесенько робив. :rolleyes:

5. duncan

гуглимо джерела, прізвисько з’явилося завдяки репліці "яко цапи"

6. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

То повна дурня. Кацап пішло від тюркського "кассап", що означає кровожадний, живодер. Козаки його запозичили в тюркських народів, які так називали деяких угро-фінів за канібалізм. Слов'яни ці племена називали "самоїдами", "чуддю". Вони потім з запозиченням віри та мови від Русі стали "русскімі".

7. duncan

то повна дурня, на кшталт "Аттіла не Атілла, а українець Гатило" ))))

8. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Ну й залишайся під придуманим якимось малограмотним "как цап", з якого навіть старообрядці з Харківщини сміються.

9. ГРАНД

ГРАНД Дуже важлива персона

"Я не чарівник. Я тільки навчаюсь". (с) Особливо що стосується рідної мови. На відміну від "фахівців" філологів за сумісництвом кацапів, які принципово українську мову не вживають. Власне Ви також не відрізняєтесь постійністю її застосування. Навіть зогляду на те, що позиціонуєте себе патріотом.

То й робіть собі. Але ж будь яка торгівля має межі розумного та певну доцільність, і не може бути підпорядкована виключно отриманню прибутків. Тут трапляється такий чинник як совість. Гроші та совість певною мірою антогоністи. Ви як видно надаєте вищості грошам. Чи я помиляюсь?
    Дехто може і грішить кацапізмами в мові, але совість та пам"ять того "дехто" доволі добрі. І добряче пам"фятає чим закінчувались "добрі стосунки" з кацапщиной. Вироки та страти також виносились та вчинялись гарною літературною мовою. але кому від того стало легше?

Заплатять та ввічливо попросять - відпустите. Не проблема.

10. Вергунка

Вергунка Well-Known Member

Попутного ветра... "На, тико сцять не проси!" ©:))

11. tanna

tanna Дуже важлива персона

Неправда. Цей вираз означає не спалити мости до свого минулого, а застигнути на певному рівні свого розвитку без будь-якого прогресу та кроку вперед. :)

12. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Ви думаєте, що переїзд з якоїсь там Петриківки до Дніпро та ще й Петровська, то є прорив в цивілізацію? СУМНІВАЮСЯ.

13. tanna

Аякже. Між іншим, каналізація - це також невід'ємна частина цивілізації. :rolleyes: А місто від села відрізняється не тільки цим. Особливо, для людини здатної оцінити ці розбіжності.

14. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Та "каналізація" (свинцева) привела до занепаду Риму.
    Це точно, тому вже маса розумних людей тікає назад в село. Танна, та якесь чеське село на дві голови вище в культурі за ваш Донецьк. Так що не в величині населеного пункту ховається рівень цивілізованості, а в рівні культури використання тієї ж каналізації.

15. ГРАНД

Безумовно.

із цього всього вірним є лише два слова. "старий" та "вояка". До речі ні в кпсс ні до будь якої іншої політ структури в армії не потрапив, саме тому, що не вважав за потрібне щоб солдат без потреби вишуковувався в строю. А будь який вільний час солдат обов"язково відпочивав. Тому що я досконало знав потреби та бажання юнаків віком від 18 до 24 років в лавах збройних сил. Перше - це сон, друге - їжа. Друге від мене майже не залежало, а от перше , я намагався забезпечити їм на скільки міг. Тому мої солдати завжди у відповідальний момент показували самі кращі навички.

Село це колиска навіть не Українства, а людства. Той хто забуває свою колиску в такий жлобський спосіб, являється штучним виробом, можливо із пробірки. У Вас є рідня в селі? Як що є , то Ви їх вважаєте за щось нижче за Вас? Як що так, то Ви [STRIKE]потвора[/STRIKE] вироб із пробірки, а як що ні, - то в чому суть того недолугого прислів"я?

Абсолютна дурниця. Хоча певні винятки таки є.

Чому на одній мові? Говоріть на польській, словацькій , чеській, англійській врешті решт. Зі мною бажано Українською. Хоча проти польської не заперечуватиму. Ви згодні на таку різноманітність?

Та сатруднічайтє з ким хочете. Он дехто і з Чортом сатруднічаєт. Але коли просить милості у Бога і її не отримує, а натомість отримує муки та хвороби - на Бога ображається за несправедливість Його.

16. tanna

Не можу знати, я не була у чеському селі.

Справа не у величі, справа в умовах та обставинах життя, при яких говорити про якусь цивілізацію дуже важко. Коли діти не ходять до школи, тому що немає автобуса їх туди возити, коли взимку немає світла місяцями, тому що налагодити зірвані морозами лінії немає кому і немає як, коли найближча лікарня за десятки кілометрів і так далі, і так далі - це все реалії не чеського, а нашого села.

17. ГРАНД

;););):))

18. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Та не в цьому рівень культури, а в тому - які діти більше хочуть вчитися.
    Знову ви плутаєте рівень побутових вигод з культурою. До вашого відома головні елементи європейської культури (християнські заповіді) в українському селі були розвинуті більше в 17 столітті, хоча тоді не було жлобських мобілок та унітазів.
    Танна, вимірюйте рівень культури по кількості наркоманів та кількість злодійств на 1000 жителів.

19. tanna

Будь-які бажання вчитись або не вчитись мають якісь підстави. Якщо діти ходять до школи далеко не кожний день та й то символічно - мало хто з них захоче вчитись.

Абсолютно впевнена, що він однаковий у місті та в селі. Хіба що може наркотиків менше у селі, зате самогонка вариться майже у кожній хаті. :rolleyes:

20. ГРАНД

Известный публицист Олег Самородний представил в пятницу свою книгу «Двуликий «Импрессум». Анатомия маленькой информационной войны», в которой засвидетельствовал, что «основной удар ведущейся Кремлем антиэстонской информационной войны приходится на русскоязычное население Эстонии».
    В своей книге Самородний в частности отмечает:

«Русские медиапосредники активно пытаются вербовать наемников этой информационной войны среди русскоязычных журналистов Эстонии. С эстонцами этот номер не проходит, за очень редкими исключениями. Методы вербовки грязные, как и всегда в деятельности подобного рода, — подкуп, посулы, обман, психическое давление, игра на низменных инстинктах и на патриотических чувствах, всевозможные сладкие ловушки отложенного вознаграждения (мол, когда-нибудь мы поможем тебе стать звездой российской журналистики) и т.п.

Было бы неверно утверждать, что подобная вербовочная активность не приносит никаких результатов. Желающие продаться, то есть пойти в услужение русским информационно-пропагандистским структурам, имеются. Но, как правило, это люди бездарные, глупые, неинтеллигентные, которых и журналистами-то назвать язык не поворачивается. Толку от них мало, но за неимением лучшего материала русские вербовщики информационной войны вынуждены довольствоваться отбросами».

а де твій аватар? :)