Генеральне доручення на авто

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем Stepan, 7 січ 2010.

1. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

150-180 грн + 10 грн за кожного вписаного
    Оформляти можна в любого нотаріуса
    Стандартно оформляють на три роки. Якщо нотаріус знайомий, то може оформити на 10 років і більше ;)

2. Stepan

Stepan Member

Генеральне доручення

Оформляв гендоручення в січні на двох осіб терміном на 5 років і мені обійшлося у 350 грн.Як мені пояснили оформити можна на 1,3,5,10 років,вартість залежить від терміну дії доручення.

• Подобається Подобається x 1
  3. Yurey

Yurey New Member

оформляв в грудні на 3-х чоловік ген.доручення на 10 років, обійшлося 400 грн.

4. Karmeluk

Karmeluk Well-Known Member

Щоб не створювати нову тему спитаю тут.
    Хтось має інформацію коли врешті можна буде їздити на авто без доручення. Також відміняють шляхові листи. Ще один дебілизм який лишився нам від совка.
    Проголосували за це 5 липня на ВР. Закон вступає в дію через 30 днів після ОПУБЛІКУВАННЯ. Врешті "гайці" зараз питають за це доручення ?

5. вільний_слухач

вільний_слухач Well-Known Member

6. Максим

Максим Well-Known Member

Цікаво, чи стосуватиметься це також перетину кордону на автомобілі, власником якого не є.

7. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Не думаю. Митниця б втратила занадто багато грошей.

8. White Snake

White Snake Дуже важлива персона

каким образом?

9. Un.Known

Бажаючих їздити на дешевих європейських автомобілях і зараз вистачає. Стримує вартість розмитнення. Якщо їздити на машині з закордонною реєстрацією, тільки з техпаспортомт, можна обійтись без розмитнення. А це величезні гроші.

Ну і самі нечисті на руку митники зараз закривають за десять доларів очі за "неточності" у дорученнях з-за кордону. А якщо їх взагалі не треба буде - то й не буде десяти доларів. )

10. Максим

Максим Well-Known Member

А якщо іноземець?

Бо тут я можу позичити машину знайомого, чи взяти на роботі, і поїхати через кордони в справах чи на відпочинок, причому не тільки в межах ЕУ, але і в інші країни.

В Україну так не вийде, бо на кордоні хочуть, щоб авто було записане на мене, або щоб я мав довіреність на право ним користуватися.

11. Un.Known

Службовою машиною їхав швагро місяць тому в Україну, вистачило підтвердження від керівника фірми, що він дійсно у фірмі працює.

12. Real

Real Well-Known Member

Але ж він оформляв тимчасовий ввіз авто. Авто під контролем, має виїхатиз країни через якийсь термін.

13. Максим

Максим Well-Known Member

Непогано, а підтвердження перекладали на українську? Також би цікавило, чи це згідно українських законів, чи просто "вдалося проїхати"... я теж одного разу їхав не своїм автом і кордон проїхав туди і назад, але це було з серії "вдалося".

Крім того, ситуацію може ускладнити ще то, що авто навіть фірмі не належить, фірма його має в рамках оперативного лізингу і власником в документах вказана лізингова компанія...

14. White Snake

а если мне за границу - меня этот вопрос интересовал больше

15. Un.Known

А якщо Вам за кордон, то підозрюю, що Вас "евросоюзні" митники запитають тільки про наявність зеленої карти, нашим же діла б не мало бути.

16. White Snake

а что, за границу - это только в евросоюз?
    и "подозреваю", согласитесь - это не аргумент :)

именно эти ньюансы хочется выяснить, чтобы не иметь проблем на ровном месте.

17. Un.Known

Говорю тільки про те, з чим маю досвід. Якщо хтось їздить поза ЄС - може написати про свій. :)
    Я нічого й не аргументувала, знову ж таки - до того, в чому впевнена слова "підозрюю" не пишу. :)
    Ні. Підтвердження було на фірмовому бланку, підтверджене керівником. Не виникло ніяких питань.

18. sani

sani Well-Known Member

Депутати хочуть повернути довіреності на право керування авто. Правда, тепер вони будуть називатися по іншому - дозволу на володіння та використання ТЗ. Повернення до практики використання дозволів на право керування транспортними засобами пропонується «свіжим» законопроектом № 10371 від 19 квітня 2012 року «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху». Ініціатором даного документу є 3.14дарас від депутатської фракції ПР Ігор Савченко.

19. kitana

kitana Banned

В законопроекті не говориться про те, що дозволи будуть видаватись в ДАІ.

Дозвіл писатиме власник ТЗ власноруч за формою, що встановлюватиметься МВС, без нотаріального посвідчення.

20. sani

sani Well-Known Member

значить бланки треба буде взяти($) в ДАЙ, а на них ще голограму вліплять чи тп...

а де твій аватар? :)