"Газпром" и Православная церковь - "смех сквозь слёзы".

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем zet, 30 гру 2006.

1. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Відповідь: "Газпром" и Православная церковь - "смех сквозь слёзы".

Е-е-е... ні!
    Богу - богове, а цісарю - цісареве. Духовенство повинно займатися душами пастви/електорату без прив'язки до вибочої кон'юнктури. Для реального поступу, ІМХО, вистачить пропаганди християнських чеснот.
    Нє?

• Подобається Подобається x 3
  2. Vlodek

Vlodek Well-Known Member

Так-то воно так. Але поки той відсоток "електорату", котрий я мав на увазі, сам собою набуде християнських чеснот, ми з Вами можемо як мінімум зостаритися.....

3. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Нема ради, еволюція - штука повільна і нерівномірна (островитянам ще он, скільки фори зоставила).
    А революції - завжди кров і втрати...

4. Danilo

Danilo Well-Known Member

Взагалі то Владік тверезо каже, дурити треба той несвідомий електорат, і всі заходи підійдуть бо не тільки ми, а й дуби на могилах зістаріють поки той електорат дійде.:)
    МП дурить і нічого, вірно каже не треба чекати, треба діяти. ИМХО звісно.:)

5. Danilo

Danilo Well-Known Member

Гадаю, не зовсім коректно прочитав нікнейм, повинно бути Влодек, Vlodek, так?

Тепер до теми:
    Чим ближче до московських попів, тим далі від Бога?

• Подобається Подобається x 1
  6. Bear

Bear Well-Known Member

http://rian.ru/society/20070121/59446536.html

"Четвертая премия вручена компании Газпром в лице ее президента Алексея Миллера - за помощь в возрождении святынь Русской и других Православных церквей мира. "

Не знаю, зачем перекручена Лентой эта новость... ссылка как источник с Ленты.

7. Danilo

Danilo Well-Known Member

На місце справжньої Церкви із представників завербованого чекістами „тимчасового синоду” митрополита Сергія (Страгородського) була утворена в 1943 році Сталіним і Берієй Московська Патріархія - та сама, що сьогодні в усіх на слуху. В умовах важкої війни Сталін почав розігрувати „релігійну карту”, у тому числі перед військовими союзниками. Для цього він доручив Л. Берії й полковнику держбезпеки Г. Карпову „возродіть” православну Церкву. Митрополит Сергій був проголошений Патріархом всєя Русі й почав прискорено насаджувати Московську патріархію в СРСР і за кордоном. З погляду православних канонів, благодатні структури керування Церквою могли бути відтворені тільки по діючим на той момент канонічним правилам, і лише потім, згідно із цими правилами, вони могли бути змінені. Але в порушення всіх канонічних норм в 1943-45 рр. богоборчою владою була створена зовсім нова, далека від православної традиції релігійна організація тоталітарного типу, з новими, що раніше не існували церковними правилами, зі структурою керування, що копіює сталінське політбюро („митрополітбюро”) і фактично підходящої під модне нині визначення „тоталітарна секта”, що не має нічого спільного ні з російськими, ні із всесвітніми канонічними правилами православ'я. По канонах Православ'я, весь текст

• Подобається Подобається x 2
  8. Bear

Bear Well-Known Member

Шановний Danilo, чи не здається Вам, що ви привели цитату з досить упередженого джерела? Я розумію, цей допис впаде на благодатну почву.. але до чого призведе це?
    Чи влаштує Вас інформація щодо, наприклад, Київського Патріархату з джерел Московького Патріархату? Чи прийдемо ми в такому перебігу подій та ескалації конфлікту до конструктивних висновків?
    Не бачу сенсу розпалювати міжконфесійну ворожнечу.

9. Danilo

Danilo Well-Known Member

Шановний Bear
    Не думаю що моє посилання на ЛФ у цій гілці яких тут безліч, читатимуть багато людей, і тим більше це призведе до ворожнечі, яка вже є, і більше чи менше від цього вона не стає. Але розуміння того що відбувалося та відбувається потрібно всім. Обговорення проблеми - частка її вирішення. Це не я сказав:) Що до джерела, не судіть строго. Я там майже вперше, або вдруге опинився, нічого ще окрім цієї статті не читав.

Додано через 4 хвилини
    Важко передбачити, спрогнозувати...

10. Олег Оранжевый

Олег Оранжевый Well-Known Member

Московська церква захопила у Києві незаконно 62 ділянки.
    До абсурду доходить - у захопленому Першотравневому парку збираються будувати церкву Сергія Радонежского.. абсолютно неукраїнська фігура. Досить войовнича, щоправда певною мірою сфальсифікована.
    І підтримує її Чрномирдін.

11. Bear

Bear Well-Known Member

Стає, стає... В цій темі дружно засудили МП за вручення премії "за єдність" Газпрому. Але виявилося, що то хибне джерело було. Ніякого визнання помилки не пролунало.
    Не припускаєте можливості, що інформація, яку Ви надаєте теж хибна?

Не піддавайтесь провокації. Немає ще ворожнечі, нас з Вами нацьковують політики. До Православ'я це не має ніякого відношення.

Згоден, були гріхи у деяких представників однієї Помісної Церкви, і в керівництві також. Це вже визнано й деякими теперішніми керівниками. Але хто без гріха?

А от цього ми не знаємо... Можливо, взнаємо потім, але поки ні. І безпідставні звинувачення лише ведуть до розпалення ворожнечі. Якби просто міжконфесійної.. а це навіть внутрішньоконфесійна...

Згоден! Конструктивне обговорення! Всіма руками ЗА!

Додано через 2 хвилини
    Але канонізованого Святого. Хоча що Вам, атеістам, та канонізація?...

12. Danilo

Danilo Well-Known Member

Народный Рух Украины требует от руководства парламента и аппарата Верховной Рады выяснить, кто стал инициатором открытия в помещении комитетов Верховной Рады Свято-Владимирского храма.
    Об этом говорится в заявлении главы НРУ, депутата от НУ-НС Бориса Тарасюка.
    Он отмечает, что открытие культового сооружения прошло "при участии священнослужителей московского патриархата и отдельных депутатов, без ведома руководства парламентской коалиции".
    Тарасюк также требует от руководства парламента "поинформировать общественность, в каком статусе будет находиться это учреждение и будет ли оно принадлежать к одной из конфессий".
    "Мы убеждены, что молельная комната не может иметь какие-либо конфессионные признаки, поскольку в парламенте есть представители разных конфессий. Если следовать логике инициаторов открытия храма, то в таком случае необходимо открывать в Верховной Раде церкви всех конфессий, в том числе и "ленкомнату" для коммунистов":), - говорится в заявлении.
    Тарасюк также добавил, что НРУ "не хотелось бы, чтобы открытие храма одной из конфессий стало фактором искусственного межконфессионального напряжения".

а де твій аватар? :)