Гаварітє са мной па русскі-2

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Karmeluk, 3 лис 2012.

1. Capitoshechka

Capitoshechka Наймоскальніший москаль

2. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

А ось і наочний приклад перекручування фактів викладачем, аби трошки "зачіпити" російську мову і росіян.:bomb:
    А насправді: найймовірнішею версією походження російського слова "брак" у сенсі одруження є варіант походження від давньослов'янського "брати", тобто брати заміж. Слово же "брак" у значенні чогось зламаного має німецькі коріння, див. нім. Brack. А стосовно слова "супруг" так воно і дійсно має якийсь негативний відтінок якраз певно частково через свою етимологію, тому і кажуть в російській частіше "муж, жєна", або інші вирази, схожі на "друга половинка" тощо.

• Подобається Подобається x 2
  3. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Странно - почему - негативный? Сейчас это скорее официоз! А слово древнеславянское - и вполне себе бытовое.

• Подобається Подобається x 1
  4. Bambook

Bambook Persona non grata

Ви надто серйозно ставитеся до жартів. Написано ж, з укрбашу...

5. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Якось про любиму дружину "супруга" не скажеш, це і правда офіціоз. У побуті таке звернення рідко можна почути.

---------- Додано в 18:02 ---------- Попередній допис був написаний в 17:59 ----------

Жарт жартом, але якщо це справжній випадок і викладач дійсно ТАК перекручує, аби промити мозок своїм студентам антиросійською пропагандою, то тут вже не до жартів... :crazy:

6. Bambook

Ой, тут різні нєвстранци з артобстрєлами постійно перекручують, аби промити мізки людям антиукраїнською пропагандою, і ви ніколи не заперечували...

7. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

...
    вы не слышали как разные бамбуки так перекручивают, с нацико-фашистской пропагандой и не стесняются ...

8. Bambook

Вашу нацико-фашистську пропаганду я критикую, а не перекручую.

9. Romko

Romko Дуже важлива персона

А чому Ви не гадите на нікалаєвскам форумє?
    Підіть,посеріть на могили їх дідів,слабо?

10. artobstrel

а я и тут не гажу,
    э не, это ваш профиль, я ни на кого не с .... но увы глядя на вашу экспрессию приходится отвечать вашими же методами ...

11. Romko

Опа.
    А як назвати чи не всі Ваші "перли"?
    Мою родину чи не всю знищили савєцькі вбивці.
    Прославляючи їх,Ви відверто плюєте на їх пам"ять.

12. artobstrel

капец, тоесть вы носивший на фуражке/пилотке кокарду с серпомолоткастой пентаграммой, комсомольский билет с пидерастом-илличем - це ничо не значит, а я мол де прославляю???? не я видел конечно двойные стандарты но это уже такой дичайший фарс .... да кстати и я не прославляю их всех - я скорее защищаю от вашего неразборчивого потока г который вы льете ...

13. Romko

Звичайно.
    До того,ж я сприймаю це,як харкання на мою дитину.
    Це надто особисто для мене,бо знищила її саме савєцька медицина,вірніше її відсутність.
    Тому,кожен допис в захист цієї системи я сприймаю саме так.
    І тому ще раз - плюньте на свою власну дитину.
    І посеріть на могилу свого діда.

14. artobstrel

я с вами общаюсь и буду общаться только из-за того что у Вас, в отличии от всего сообщества есть объективные причины быть неадекватным ... не буду я ни на кого плевать, и на ваших не плюю это вы так воспринимаете ... и не подготовленных людей своим неудержимым потоком фикали и неадекватщины вы просто вводите в шок .. да кстати как абсолютно верно заметил Василий - с вашим ребенком ваши любимые нацисты очень быстро бы разобрались с помощью вальтера, то что теперь Германия такая как есть а не Империя где детей "с вадами" просто уничтожают - заслуга как раз тех на кого вы столько льете ... и спорить с этим просто глупо и нелепо

15. Romko

Байок не розказуйте.
    В Німеччині,в інтернатах і лікарнях не закатовують дітей.І не зариваютьо їх,як псів.
    Це ваш,рідний совдеп.
    Нацисти давно в минулому.
    Я був в сучасній Німеччині.
    І забрав дитину з сучасної психлікарні.
    Заберете свою,покалічену,тоді будете варнякати фігню.
    І це не фекалії.
    Ц ненависть.
    До ублюдочної совдепії.
    І до постсовдепівської влади.

16. artobstrel

разумеется - теперь нет ...
    сами рассосались или помог кто? вы выступаете против тех кто помог им "рассосаться" у вас гипотетически два выбора было (если говорить о ВОВ) это победа нацистов -и стенка-вальтер-пуля, или СССР и так как есть ... так шо ваша ненависть искала себе вектор и нашла его без поддержки логики ....

17. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

:nea:
    Выкрутится...

18. artobstrel

даже знаю как: "то нічого не значить" "совок гімно" "усьо брехня"

19. Romko

Вам треба логіки?
    Віддайте дитину в психлікарню.
    Заколіть галаперидолом до втрати орієнтації.
    буде Вам логіка.
    А Василю раджу НЕбикувати далі.
    Тьфу,совки плюгаві.

20. artobstrel

а вам надо? отдайте нацистам пусть дырку в голове сделают потому как не чистокровные да еше с вадами ...
    ... а вы об их проигрыше сожалеете с заломом рук - Птьфу нацики плюгаві.

а де твій аватар? :)