Гаварітє са мной па русскі-2

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Karmeluk, 3 лис 2012.

1. zherech

zherech Well-Known Member

Стариков жаль ,за ними конечно надо ухаживать.

• Подобається Подобається x 1
  2. Capitoshechka

Capitoshechka Наймоскальніший москаль

А ще краще якщо сама дитина це вирішить.

3. terRen

terRen Дуже важлива персона

Згідна, та думаю, що в такому віці дитині ще важко самій розібратися.

4. Capitoshechka

Capitoshechka Наймоскальніший москаль

Я б не сказав. З власного досвіду скажу - мені, наприклад, німецька далася б краще, ніж англійська. Але в мене не було можливості її вивчати. Але якби було право вибору - я б пішов на німецьку. Що я маю з того шо я майже 10 років вбив на англійську? Нічого. Я її як не знав, так і не знаю. Максимум - ай гоу ту зе їсти борщ... Але коли краєм вуха я слухав по телевізору одну з дитячих передач, в якій дітям допомагали вивчати іноземні мови (англійську, німецьку та французську), то німецьку я ловив буквально на льоту. А англійську ні бум-бум. І це при тому, що англійську я ще й вивчав в школі на той час. Хоча з точки зору логіки все повинно було б бути навпаки.

5. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

А росіяни (зі своїм Сколковим і нанотехнологіями) залишаться біля розбитого корита...

6. forester

forester Well-Known Member

Честно говоря, лучше у разбитого корыта сидеть со Сколковым, чем со слезами и постоянными просьбами подаяния...

• Подобається Подобається x 2
  7. Boris_Kiev

І в кого москалі канючать?
    Наркоту у Венесуели? Чи жаб у Китая?

8. forester

А о москвичах я и речи не вёл... К чему это Вы их приплели?

9. Boris_Kiev

Може москвичі і не канючать. А я написав москалі - це котрі живуть за МКАД і далі.

10. forester

О живущих в заМКАДьи я тоже речи не вёл. Они, что, не дают Вам покоя своим существованием?

11. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

" Этого Россия уж, конечно, не выдержит, от этого она погибнет безвозвратно."

Фигня, нефти еще на несколько Сколковых хватит. Закончится, будут ядреное топливо продавать, спутники запускать..... Будущее России будет произростать Сибирью....
    И на мздоивцев хватит, сколько их еще посадят...

Вам бы о себе подумать.

• Подобається Подобається x 3
  12. kjk

kjk Дуже важлива персона

http://tsn.ua/ukrayina/u-tabachnika...rosiysku-movu-ukrayinskim-shkolam-297613.html
    Символізує 'потрібність' російської мови в Україні - всупереч сподіванням Табачника язик потрібен хіба що в селах і райцентрах півдня-сходу, судячи з цифр. Та й то, наскільки я знаю російська викладалася східніше Житомира і Вінниці і без цього, як додаткова.
    Їй тільки змінили статус.
    А десь і поміняли на якусь дійсно потрібну мову.

13. Полковник

Полковник миється в бані

Нет, Нет!!!!!
    Не нужен Русский Язык на Украине!

14. Полковник

Полковник миється в бані

kjk,И вот что прикольно, я могу пока на ЛФ спилкуваться с Вами. А вот Ваши и мои дети уже не смогут.
    Печалка или достижение?

15. kjk

kjk Дуже важлива персона

Англомовний простір в сотні разів інформативніший чим російськомовний. Так що думаю мої діти що не втратять нічого.

16. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Смогут. Только в свидомых головах растет уверенность в незнании или забывании русского языка.
    Но будет это весело...
    - Утром мы едим редкое, в обед тоже редкое. А на ужин другое...
    - Какое другое?
    - Твердое.
    Подслушано у заробитчан.
    :)))

17. Полковник

Полковник миється в бані

Однозначно.
    Только приобретут.
    Кстати, а не пора украинский алфавит на латиницу переделать?

18. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

На форумі - зможуть. Автоматичні перекладачи не припинять свій розвиток. А рос - укр через однаковий синтаксис перекладає вельми собі непогано на відміну навіть від рос- англ. :)

19. Полковник

Полковник миється в бані

Опять крамолу говорите.
    Украинский язык никакого отношения к русскому не имеет.
    Он ближе к суахили, однозначно.
    Тоже древний.

20. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

До чого тут знання мови? :) Цей діалог і українською звучить ...мммм... анекдотично. То швидше про рівень ерудованості тих осіб, в яких це підслухано.

---------- Додано в 11:09 ---------- Попередній допис був написаний в 11:05 ----------

Ні те, ні інше. Якщо вважаєте, що Вашим дітям потрібна українська - Ви ж самі зможете їх навчити, оскільки, як мінімум, добре розумієте мову. Так само і kjk зможе навчити дітей російської, якщо вважатиме, що вона їм потрібна. І всякі мовні політики тут ні до чого. Це перший варіант. Другий варіант - діти самі вирішують, потрібна їм мова/язик чи ні, і, відповідно, самі ж вивчають, якщо хочуть. Можливості є, було б бажання. Третій варіант - вони обирають для спілкування між собою англійську/французьку/будь-яку іншу іноземну, якою обоє володіють. Четвертий варіант - вдаються до послуг перекладача (автоматичного/живого).

а де твій аватар? :)