Гаварітє са мной па русскі-2

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Karmeluk, 3 лис 2012.

1. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Почему?
    Вы же позволяли себе высказывания "от имени". :)
    Если бы всегда говорили только от себя - то тогда я бы с вами согласился. :)

• Подобається Подобається x 1
  2. kjk

kjk Дуже важлива персона

Де я тут росписувався від імені народу? Максимум - кажу як я бачу/хотів би бачити народ чи державу у майбутньому. Це скоріше російські дописувачі мені кажуть що таких як я неіснує, а рускіх - большинство. А якщо ви про термін 'нацменшина' - то я тільки озвучую офіційні дані перепису населення.

3. forester

forester Well-Known Member

А что с поляками и вреями сейчас не так? Они что, вымирающий вид?
    А на мой взгляд, так, как раз, процветающий.

• Подобається Подобається x 2
  4. Romko

Romko Дуже важлива персона

Русский язык больше не язык

5. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

6. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Там, в самому верху зліва, для газетних істориків, газетних політиків і заодно для газетних лінгвістів величезними латерами написано FOGNEWS.RU ...novae res a nobis confictae
    Перекласти?:mocking:

7. Romko

То кажете,що Ваш кумир Вадім Калєснічєнка разгаваріває на русскам?

я прекрасно розумію,що це сатира.
    І так само розумію,що Ваші кумири,перед якими Ви вже не знаєте,як прогнутись,говорять саме на фєні.

8. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

На жаль, подібні діалоги можна почути і серед певної частини української молоді. Це дуже гарна сатира, яка прекрасно ілюструє те, як виглядає мова людини, котра читає максимум комікси і вважає "Америкаські пироги" шедевром світового кінематографу. Незалежно від національності (це щоб уникнути двозначних трактувань пишу).
    Тобто мовний маргіналізм є в кожній країні. Навіть не так. Є люди, котрі не хочуть знати свою мову, бо їм простіше вживати "фігня", "фігово" і т.д. Такі люди можуть жити будь-де.
    А щодо мов...Російська - така ж мова, як і всі інші, ніц проти неї не маю як такої. Російською читаю, пишу, розмовляю (за потреби). Але у своїй державі я хочу ставитися до російської так, як і до всіх інших мов світу - є така мова, можна її почути рідше/частіше, є люди, які використовують її в побуті, є туристи, які нею розмовляють, є фільми/книги, які я можу подивитися/прочитати російською/англійською/німецькою і т.д. - і все.
    Але я не хочу, аби сайти якоїсь української компанії відкривалися по дефолту російською. Я не хочу, щоб до мене дзвонили київські соціологічні контори і намагалися провести опитування російською, я не хочу, щоб дебільний Приват Банк слав мені смски російською. Я за одну державну мову в Україні і за використання/пріоритетність виключно української в публічній сфері. А в приватній сфері хай вже кожен спілкується, якою хоче.

• Подобається Подобається x 6
  9. kjk

kjk Дуже важлива персона

Їх тут нема. Що і російську мову чекає.

10. Bambook

Bambook Persona non grata

З ФБ (Андрій Странніков)

• Подобається Подобається x 5
  11. Romko

крим. бабушка. язик. аптєка
    тут всьо нє то і всьо нє так
    тут мовой губят чєловєка
    і льют на рани аміак!!!

о пєрєкісі водорода
    ізвєсно всєм із школьних лєт
    а тут же “пэрэкыс” и “водэнь”
    такіх і слов на свєтє нєт

довьол практічєскі до гроба
    старушку фармацевт-упирь
    из рук такого русофоба
    смєртєлєн даже нашатирь!!!

* * *

за стіки літ вже б вивчив мову
    тунгус чи друг стєпєй калмик
    но крим нє подчініцца львову
    аптєка. бабушка. язик

12. Дальневосточник

До Обласної клінічної лікарні Луганська потрапив житель Тернополя Володимир Морковко. За свідченнями потерпілого, його побили через “мовне питання”: молодикам у центрі Луганська не сподобалось, як тернополянин розмовляв.

“Та п***ець, товариші! Все це через мову, – розповідає потерпілий Морковко, – Йду я, б***ь, центром, з пляшкою пива, нікого не рухаю. Підходжу до компанії хлопців-дівчат. Питаю в одного: Брателло, де тут й****а параша? Помочитись страшно хочу! Поки він задумався, в розмову, якогось ***, вписується дівчина і починає п****ти. Я такий кажу: забери свою курку, я в неї нічого не питав! А він, б***ь, образився, попросив, щоб я її так не називав. Що я, щось не так сказав? Кажу йому: ***** *****! А він мені: слідкуй за своєю мовою! Розумієте, яка наглість? Він мене, с**а, буде вчити, якою мовою розмовляти!? От і почалось… Але, на жаль, їх було більше. Тому жертвою мовного питання став я.
    :yes:

13. Hyligan

Hyligan Іронічний

Дальнєвосточнік, то часом не про цю компанію мова йде?

14. Bambook

А джерел то, джерел скільки наведено! ;)

15. Дальневосточник

Весна! :)))
    Всi дискуси можно укласти в наведене повiдомлення. :girl_angel:

16. Capitoshechka

Capitoshechka Наймоскальніший москаль

Я завжди казав що москалі - це найтупіша нація на пострадянському просторі. Окрім сєбя красівих нікого більше не розуміють. Зараз якогось москаля закинути до їхніх братів по митному союзу у якесь село - і )(ер він там щось зрозуміє. Зате патякати люблять що ми слов’яни - братські народи... Так поважайте своїх братів на ділі, а не патяканням...

17. Дальневосточник

Самая передовая мичуринско-лысенковская наука дала свои плоды - появились пытливые дослiдники - разглядевшие и открывшие новую нацию! Скорее - за призом -

18. Bambook

А на дуркуватість "защітніков родного язика" не натякає? ;)

19. Дальневосточник

На деяких - ТАК. :)
    Дуркуватiсть - не "one way" . Чим більше дуркуватих захисників тисне в один бiк - тим більше виникає дуркуватих захисників тиснущих в інший. :yes:

20. kagan

kagan Well-Known Member

а просто не потрібно їхати в російське місто Київ за освітою. Ну а якщо їдеш то нічого жалітися.

а де твій аватар? :)