Гаваріте са мной па русскі

Discussion in 'Мовне питання' started by Deus igrok, Aug 23, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Полковник

Полковник миється в бані

При чём тут это?
    Вы хоть читаете то, на что отвечаете?

• Подобається Подобається x 2
  2. Luna

Luna змИючка - сокровище :)

Не только читаю, но ещё и думаю над смыслом прочитанного, Полковник. Чего и Вам желаю.
    нарочито переходит на русский - смысл фразы постичь несложно. В сочетании с "попытками пресечь общение на украинском" - тем более несложно.
    Вежливый, вышколенный официант НИКОГДА нарочито и демонстративно беседу с клиентом не оборвет. И даже бровью не поведет в ответ на чудовищный акцент. И если сам переходит на русский, то я уверена - не НАРОЧИТО с целью оборвать диалог на украинском, а из вежливости.

3. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Тому що пропонується перейти на російську вельми грубо, та і не напрягаюсь я, розмовляючи українською, от скайпом спілкувався з деякими форумлянками і з паном Свято у Львові - ніяких проблем.
    А тут було нарочисто неввічливо, мов, росіянам не можна українською... дивно!

• Подобається Подобається x 1
  4. Luna

Дякую, сподіваюсь, тепер зрозуміло, до чого
    Знаєте...дивна річ. Деякі люди й на цьому ресурсі казали, що у Львові взагалі на російській відмовляються слухати, у кафе та магазинах обслуговувати і т.п. Інші кажуть - грубо пропонують перейти на російську...Заплутали, панове))
    До речі, мій акцент теж далеко не львівський...Впевнена, що помітно - російськомовна. Впевнені, що недоброзичливість не з уяви? Припускаю, можна зустріти хама. Але ж не як правило...

5. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

У Львові, Галичині, Пикарпатті, Буковині...
    Всюди...
    Більшість людей перейде на мову співрозмовника, або запропонує говорити як зручно.
    Рогульобикуваті нацюки "на російській відмовляться слухати, у кафе та магазинах обслуговувати і т.п.". Але таких мало, і це тішить... Не буде наша Земля їхньою, ой не буде...

6. Luna

Саме це і стверджую.
    Другу частину не коментую. Як побачу описаних Вами осіб та поспілкуюсь - зможу зробити висновок.

7. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Саме хами і були!
    Нормальни люди у Львові навпаки допомагають з українською, тим хто її вивчає

8. Luna

А...так це неважливо, де вони народились та якої національності)

9. - наверное, не все во Львове официанты.

10. Luna

Ау, ребята)) Я отвечала на пост, в котором речь шла об официантах и продавцах. Конечно, я не была уверена, что во Львове есть и другие специальности...но теперь буду знать точно))

11. zherech

zherech Well-Known Member

Нет во Львове проблем с общением на русском. В любом кафе или магазине без проблем обслужат,если Вы будете говорить на русском. Но на русский с вами перейдут в основном только те,кому за 30,потому что в школе язык учили,те же кто помоложе вряд ли,в силу слабого знания языка. Но собственно лично для меня-это не проблема. Я и украинским владею. Ездили в последнее время с женой,вот она кое чего не понимала,но я ей помогал с переводом:)Вообщем проблемы указанной в данной теме практически нет.

12. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Staff Member

А Ви уважно читали? (Читали, взагалі?) :)

13. zherech

zherech Well-Known Member

98 cтраниц уважно не читал. Последние пару прочитал.

14. Un.Known

Тоді не варто говорити що "проблеми нема". Перечитайте хоча б декілька ПЕРШИХ сторінок.

15. Полковник

Полковник миється в бані

Вы, прямо, как бывавший тут ранее изменник родины Свято.
    Тот тоже всем предлагал что-нибудь перечитать.

Проблемы, действительно, нет у здравомыслящих и образованых людей.
    Есть проблемы у рагульского быдла.
    Но, кто им доктор?

16. Un.Known

Я на це порівняння не ображусь.
    Якщо я для Вас рагульське бидло - прошу.

Але проблема від цього не зникне.

17. Полковник

Полковник миється в бані

Вы принципиально не розумеетэ, когда к Вам обращаются по-русски?

18. Un.Known

Навпаки навіть - я принципово розумію.

Але тема не про це.

А щоб Ви і Ваші друзі з прилеглих районів не мусили перечитувати - я поясню. Тема про те, що в моїй країні, у державних закладах до сих пір сидять москалі, котрі настільки не поважають їхню ж країну і мову цієї країни, що насмілюються відкрити москальські писки і вказувати співгромадянам, якою мовою до них звертатись.

• Подобається Подобається x 4
  19. - пока вопрос ставится неверно, к решению ближе не подберёшься. Сотрудники госучреждений должны уважать граждан, а не "страну и мову". Нахамить гражданину можно и под флагом нужного цвета, и на "мове краины", была бы наглость. Т.е. тот самый рагулизм, о котором пан Полковник говорил.

Я так понимаю, что большая часть возражений против второго государственного как раз в том, что на "мову краины" не сошлёшься потом, и придётся вместо привычного на все случаи жизни "москали" клеймить хамов по реальным качествам.

20. Un.Known

Для цього буде створена тема про хамство чиновників. Незалежно від мови.
    Тобто мову і країну - не повинні?

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)