Гаваріте са мной па русскі

Discussion in 'Мовне питання' started by Deus igrok, Aug 23, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Luna

Luna змИючка - сокровище :)

Не варто змішувати розповсюджені мови спілкування в Україні з поняттям "державної" - і все стане на свої місця.
    Бо в нас не тільки українська і російська. І що не кажуть, але російська нікуди тут не зникне, бо вона є рідною для великої кількості українців. Але статус державної в неї вже є. У відповідній країні. Цілком достатньо:give_rose:

• Подобається Подобається x 2
  2. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Білорусь маєте на увазі? ;)

До речі, скажіть, а чим погіршиться особисто Ваше (чи може когось з Ваших знайомих) життя, якщо Російська такі стане державною?

• Подобається Подобається x 1
  3. AMCC

AMCC Well-Known Member

Безусловно!
    В Бельгии - бельгийская, в Швейцарии - швейцарская, в Канаде - канадская... :)))

4. Полковник

Полковник миється в бані

... в Голландии - голланская, в Нидерланде - нидерланская....

5. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Та ні. Нам не потрібен імперський спадок, який так відчутно тепер відригується браттям-москаликам (і подєлом);)...Нам потрібна лише українська мова в незалежній Україні:)...
    Перші 20 років Російської держави також не були райськими. Нє?;)

---------- Додано в 17:58 ---------- Попередній допис був написаний в 17:51 ----------

Вам москалям цього не зрозуміти, бо вас не позбавляли рідної мови...І пускати брудні москальські лапи в українську душу не варто, повірте.
    Коли панове москалі досягнуть такого рівня суспільної свободи, як в наведених країнах, тоді і будете посилатись на їхній досвід (доволі різний, до речі, в різних країнах), розтягаючі рота до вух від задоволення власною дотепністю...А поки що, вам краще скромно помовчати, опустивши очі долу.;)

6. Luna

Ні, Росію:) Білорусам якось байдужа державна мова України, то й чого мені їх чіпати? Яку хочуть, таку й мають за державну, я навіть не в курсі справ, і цікавитись не тягне.
    Щодо чи погіршиться моє життя...Не знаю. Але підозрюю, що друга державна буде, наприклад, вимагати додаткових витрат на переклад іноземних текстів на дві мови замість однієї. А я вважаю, що ми не настільки заможні, щоб для задоволення чужих амбіцій мати зайві витрати. Я б краще на освіту та медицину їх направила. Це як приклад.
    І ще..вибачте за відповідь відповіддю, але... як кажуть наші публічні люди і я це слово дуже люблю " А НАХІБА"???

7. -Erebus-

Як і росіянам, та і взагалі мешканцям всіх інших країн! :)

То єдиний більш-менш адекватний привід, але гроші ж на перейменування вулиць знаходяться (Джохара Дудаєва - героя України) ж і їх нікому не шкода, а могли б піти на медицину. :)
    У Одесі ж міняли таблички з назвами вулиць, щоб були державною мовою - при тому, що у той час все місто було завалено сміттям!

8. Luna

Це помітно)

Я не пам"ятаю року, коли б Одеса була , як Ви кажете, завалена сміттям.
    На перейменування вулиці гроші у чому полягають? У зміні табличок? на одній вулиці? Я, до речі, не розумію перейменувань, подібних наведеному прикладу, і не підтримаю їх. Але в матеріальному плані це не порівняно з витратами на утримання другої державної.
    А таблички в Одесі все одно треба було тоді міняти)) Бо їх не було...На домах писали фарбою під трафарет назви вулиць, старі були в негідності, тому цю витрату вважаю виправданою цілком.
    Ви не відповіли на головне питання - нахіба нам друга державна? Я як російськомовна людина запитую у Вас - навіщо?

9. -Erebus-

А Вас позбавляли? Ось Ви ж пишете українською і ніхто не забороняє...

10. Luna

Заметьте, и по-русски никто не запрещает))
    Более того, у нас работают русские школы, купить журнал на украинском - проблема, русскоязычных изданий - море.
    В чем проблема-то? Зачем нам второй гос?

11. -Erebus-

Бо пів україни розмовляє російською, а державну не знають досконало - навіть значення слів! Тому я і рахую, що друга державна лише полегшит життя, для цієї частини - держава повинна захищати інтереси всіх свої громадян! ;)

---------- Додано в 20:28 ---------- Попередній допис був написаний в 20:26 ----------

А до речі - гроші ще можна взяти з тих, які втрачаються на агитацію проти Російської мови ;)

12. Полковник

Полковник миється в бані

Внесение изменений в паспорта проживающих.
    Уничтожение старых и изготовление новых бланков и иных документов во всех организациях, находящихся на данной улице.
    Внесение изменений в базы данных, справочники, путеводители, карты и схемы.
    Это так, для начала.

• Подобається Подобається x 3
  13. Luna

І дуже даремно "рахуєте", повторюючи помилку ще й тут)
    Пів - України (через дефіс) ніхто не запитував. Бо в нас крім російськомовних є ще болгари, поляки, євреї...І статус регіональної російській вирішив би питання державного захисту інтересів наших громадян.
    Вважаєте, що друга державна полегшить нам життя? Цікаво..зараз промониторю полегшення життя росіян, які мають захищений державою статус для своєї рідної мови.
    Першими на очі потрапили буряти...В них є статус. Дивимось сайт Бурятія.ру...Немає мови бурятської державної. Мабуть, липового статусу вистачило.
    Сюди ж допишемо Хакассію з її державною мовою.
    І мокшанську мову, державну у республіці Мордовія, я шукала даремно. А було цікаво переглянути дописи нею на офіційному сайті, чи хоча б у документах державної влади РМ.
    Поясніть мені..навіщо ці три цілком надумані статуси???? НАВІЩО?

---------- Додано в 20:33 ---------- Попередній допис був написаний в 20:32 ----------

Фигассе..Дороговато, реально. А что будет, если ВСЕ дома-улицы-бланки ДУБЛИРОВАТЬ???

Last edited: Nov 20, 2011
  14. -Erebus-

Пані це не є помилкою! Ось з мого тлучачного словника:

Рахувати -ую, -уєш, 1) Вимовляти, називати числа в послідовному порядку (під час підрахунку). || Ритмічно повторюючи числа, відмірювати такт (у музиці, танці, під час ходьби і т. ін.). || Знати назви і послідовність чисел у певних межах. || Уміти виконувати арифметичні дії з числами. 2) і без додатка . Визначати кількість, суму. Рахувати гроші . || Вести які-небудь підрахунки. 3) Вести початок чого-небудь від чогось. 4) Враховувати, включати кого-, що-небудь. || Брати до уваги когось, щось. 5) , на кого – що , Надіятися, розраховувати на кого-, що-небудь у своїх діях, планах і т. ін. 6) , за кого – що , ким , чим , Те саме, що вважати . 7) , Думати, розмірковувати над чим-небудь. || із що. Ґрунтуючись на чомусь, робити певний висновок, певне припущення з приводу кого-, чого-небудь. 8) , , рідко . Уживається для підтвердження певної думки.

15. Luna

Пане, ми обмінялись вже достатньою кількістю варіантів з різних тлумачних словників, я навела Вам приклад експерта - мовознавця, вважаю, що суперечка заради самої суперечки не варта уваги.
    Ми закінчили цю розмову у приватних повідомленнях, я все Вам сказала. Це помилка, якщо Вам подобається так говорити - я не Ваша вчителька, прошу, кажіть так, як Вам зручно.
    Більше до цього питання я не повертатимусь.

16. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Таким чином я її вивчаю, люб'язний. Бо свого часу я - українець, був вимушений вчитись російською.
    А у громадян повинні бути якісь обов'язки перед державою?
    А у нас на це витрачаються гроші!?о_О Ви мені розкрили очі:sad:...

17. - сколько сил потрачено даром... :sad: :mocking:

18. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

А,так вы этим бесплатно занимаетесь?

19. -Erebus-

А хіба ви про це не знали? Скільки робиться агитплакатів схожих на "Ти за грудень чи за дєкабрь..." , пам'ятаєте їх у Києві на зупинках? А це ж все гроші, гроші, гроші...
    Так, платити податки, відслужити у армії, додержуватись законів!
    А скажіть, Ярьомо, що зобов'язана робити держава на Вашу думку, і що робиться їй в Україні?
    Але предмет "Українська мова і література" у школі зобов'язан був бути! А математіку, фізику тощо на мій погляд не принципово якою мовою вчити - там все одне більшість терміни.

20. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Staff Member

Там питання, не заклик. :)

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)