Гаваріте са мной па русскі

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Deus igrok, 23 сер 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Гм.

Уявіть собі, я нею (російською) розмовляю кожного дня.

А якщо українська - ЛИШЕ інструмент, то ЛИШЕ треба навчитись ним володіти.

• Подобається Подобається x 1
  2. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Але коли Вам треба забити цвях, а молотка немає, то можна взяти і сокиру і забити його обухом!

3. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Можна.

В результаті маємо те, що маємо.

4. -Erebus-

Маємо нікому не потрібне "мовне питання"!

5. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Ми маємо те, що нам не заважає спілкуватися двома мовами - я російською, ви - українською. :give_rose:
    Другое дело, что я согласен с вашим тезисом - если ты государственный (подчеркну - исключительно!) служащий - то должен (вот тут - однозначно!) - отвечать гражданину на том языке, на котором он к вам обратился.

• Подобається Подобається x 6
  6. консультант

консультант Дуже важлива персона

Не через то, а через то, що більш, як 70 років більший наголос робилось на російську мову. Знаю у Львові навіть кількох високопоставлених " новоспечених патріотів-українців" для яких при Союзі було непристижно розмовляти українською мовою. Крім того часто люди пересікаються між собою, а українець завжди старається всім догодити. Хто б на якій мові щось не запитав його, він зі "шкіри вилазить", щоб догодити співрозмовникові, намагаючись відповісти на його мові. В кінцевому рахунку це іноді дається взнаки. Є ще не менш важливий момент - місцевий діалект. Людина постійно спілкується на мові з місцевим діалектом, що являє собою майже ще одну мову. Тому не так то і просто ідеально ідеально розмовляти на українській літературній мові не допускаючи помилок.

• Подобається Подобається x 2
  7. -Erebus-

А тема ж почалась, що людині у приватній конторі державною не відповіли одразу...
    Взагалі на держпосаді можна би требовати знанння рос, укр і англ. Хай вчаться не лінуються! :)

• Подобається Подобається x 6
  8. Полковник

Полковник миється в бані

---------- Додано в 10:38 ---------- Попередній допис був написаний в 10:37 ----------

Вымагаты, прошу Пана.

• Подобається Подобається x 5
  9. -Erebus-

Так, так! :good: Ось бачите, хто там казав, що Полковнік української не знає???
    Але до речі є в українській і слово "требувати", зараз перевірив у словнику, правда з позначкою "діалектне слово"! Але вживати його не варто, бо схоже з російською, а "вимагати" - ні! А чим слово більше не схоже на російське, тим краще! :)))

• Подобається Подобається x 3
  10. Полковник

Полковник миється в бані

11. -Erebus-

Але я рахую так, що людина, яка прише про то, що треба: "одна державна мова", "техпідтримка тільки державною", "всюди українська" тощо, зобов'язана ДОСКОНАЛО українську знати, а то виходить якось штучно. Людина пише, що хоче, щоб в країні була лише українська, але власно її і не знає! :)

• Подобається Подобається x 3
  12. консультант

Не переживайте так сильно, знає мову, а помилку допустити може будь-хто.
    Шо в Вас за москальська натура єхидно штиркати різною фігньою. Ви ж не 8-річний пацан, щоб займатись такими дурницями. З іншої сторони, якщо буде лише українська, тоді Вам подібні не будуть мати над чим хизуватись. :).

Останнє редагування: 18 лис 2011
  13. Полковник

Полковник миється в бані

Ай, оставьте.
    Это ведь утопия.
    И Вы прекрасно это знаете.
    Никогда не буде лише українська.
    И не потому, что я, как москаль, этого хочу.
    Просто объективная реальность.

• Подобається Подобається x 4
  14. -Erebus-

Яка вже є! ;)

Та я власно не Вас мав на увазі! У цій теми просто багато таких було/є...

Та і нічого погано власно у тому і немає... Правда не всі так думають!

15. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Звісно нічого поганого нема...В Росії - російська, в Україні - українська.;) Лєпота!:)))

16. -Erebus-

але зараз в Україні російська і українська... :)

17. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Упс,да тут весь форум практически москали тогда

18. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

А повинно бути, як в Росії...З часом, звичайно. Одна країна - одна мова;)...

19. -Erebus-

І що ви наївно думаєте, що зникнення російської вирішить всі проблеми України? :)))

"Одна країна - дві мови!" Теж звучить! Нє? ;)

---------- Додано в 01:14 ---------- Попередній допис був написаний в 01:11 ----------

Щоб було, як у Росії, Україна повинна спочатку створити Імперію, яка проіснує більше за 400 років... А поки Україні лише 20 років, і я би не сказав, що це були 20 років повного щастя! :)

• Подобається Подобається x 2
  20. консультант

Не завжди можна судити по собі.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)