Гаваріте са мной па русскі

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Deus igrok, 23 сер 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

ТАК, бо тодi буде - самогубство... ;)
    P.S. вопрос, который задает панi nora - на самом деле не ТАК прост. Вот я - русский. Даже тут - на форумк - от мня не раз - и не два - требовали перейти на державну. А теперь - прочитайте сентецию панi - с точки зрения русского по происхождению гражданина Украины. Выходит - меня закликами " пиши державною!" склоняют к самогубству? Это - уголовное преступление! ;)

• Подобається Подобається x 1
  2. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Щодо підтримки споживачів державною мовою. В Польщі не раз при купівлі побутової чи комп'ютерної техніки зауважувала, що нема інструкції польською мовою. Деколи тільки англійською. Деколи різними мовами, зокрема англійською, німецькою, російською, а польською нема. Мені то байдуже, бо я не полька і права качати не збираюсь. Але от на одному польському фотофорумі хлопці підняли тему про те, що інструкція до об'єктива була тільки англійською! При чому, це не складний пристрій і куплений спеціалістом. Але все ж почав писати по суппортах у пошуках відповіді на своє обурення! Не знаю чим там то все закінчиться, але вважаю, що такі поодинокі випадки можуть вплинути на ситуацію вцілому.
    Так само як і з тим оператором. Якщо ніхто не буде скаржитись, то нічого і не зміниться. А якщо постійно їм капати на мозги, то може врешті зачухаються?

• Подобається Подобається x 6
  3. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

От Ви й попались! Навіщо тоді рвати на себе рубашку, та ще і білизну, щодо захисту російської мови?

У Дніпропетровську особисто зустрічав людей, що ним більш подобається говорити українською, щоправда вони переходять на російську навіть з просто незнайомими, такі вже в Вас там реалії.

• Подобається Подобається x 3
  4. Svjato

Svjato Well-Known Member

Москаль є москаль. Чи може то кацап?

5. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Народом и всей Украиной легче свои логические огрехи, необразованность и ненужные вредные стереотипы прятать.
    Нет чтобы от себя говорить....

• Подобається Подобається x 4
  6. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Ринок бореться за кожного клієнта :)
    А якшо вони теж платоспроможні то і за них бореться.
    І всетаки якшо відкинути всяку бздур, то якшо вже є менюшка з вибором мови, то і персонал відповідний має бути :). В данорму ж випадку фірма просто показує не найкращу якість свого сервісу.

І то шо житель України не розуміє української - то тоже повна бздур. Недавно довелося спілкуватися з киянкою, яка не так давно переїхала з Росії і отримала українське громадянство. Вона говорила по російськи, я по українськи і ми один одного прекрасно розуміли. А коли людина громадянин україни робить вигляд шо не розуміє української чи російської то то є не шо інше як банальний вияв свого рагулізму (за вийнятком тих випадків коли людина і справді ше не встигла вивчити мову, але то справа максимум одного-двох років).

• Подобається Подобається x 7
  7. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Ура!

Підтримка хостингу щойно відповіла українською! (Вперше за півроку, але прогрес є) :)

8. Lilikana

Lilikana Well-Known Member

Не треба так кипiшувати через мову. Вже i татaри були на наших землях и татaрську нав"язували и поляки ополячували и радянська влада и евреi з нами жили. А ми як були украiнцями так и е. як iли свое сало- так и продовжуемо i "Несе Галя воду" коли вип"емо спiваемо.
    Украiньска культура дуже асимiлятивна. На вiдмiну вiд Росii кавказцi У Львовi дуже швидко асимiлюються, и вже iхнi дити говорять украiнською и вважають себе украiнцями. як i евреi.

---------- Додано в 00:27 ---------- Попередній допис був написаний в 00:15 ----------

I не треба так боятися Росii. От впаде нафта в цiнi i розлетиться Рociя на дрiбнi шматочки , як колись СССР. Принаймнi Захiд все робить для цього.Бо багато кому та территорiя треба-i Китаю i Японii.
    I россiяни повиннi в дупу (перепрошую) украiнцiв з бiлорусами цiлувати, бо коли почне та нафта падати -кавказцi та татари з узбеками (яких вже бiльше нIж мIсцевих), iх просто вiризати почнуть.з криками "аллах акбар".I нiхто iм крiм нас впринципi не може допомогти. Але россияни пьють, iм не до роздумiв, iм що телевiзор каже те вони i думають/
    А украiнцi вiчнi.

9. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Не припомню,кто у нас тут спец по психиатрии?Читатель_Обкома,кажется
    Не дождётесь,вечные вы наши

10. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Так само казали любителі СССР 20 років тому. Прийшов час і розсипався як порох. Не думаю, що треба ще довго чекати щоб гнила раша послідувала прикладу СССР.

11. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Pedro,насчёт психиатра,надо понимать,возражений у вас не возникло?:)

---------- Додано в 01:57 ---------- Попередній допис був написаний в 01:54 ----------

Полностью с вами согласен!

12. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Час такий прийшов що нам всім час від часу не перешкодило б мати провірку в представників цієї важливої служби.:)

13. Lilikana

Вам не пощастило- я сама психiатр!:)
    Тут справа не в тому кому що хочется, я особисто, не хочу, шоб Росiя розвалилася.
    Але хочеш-не хочеш- воно до того вже давно йде.
    Теркин- так шо дружiть з львiв"янами...

14. redfox

redfox Well-Known Member

мечты...мечты... с чего бы вдруг?
    быстрее ЗП отделится!)

15. Lilikana

Ну не хочете вчити украiнську- будете вчити китайську.Як-то кажуть, ми самi собi долю обираемо.
    Я не нацiоналiстка.Менi особисто росiяни подобаються(особливо сибiряки).Щирi люди, вiдкритi, щедрi. Маю зятя москвича- прекрасна людина. Я не хочу щоб Росия розлiталася на шматка. Але така реальнiсть- нiчого з цим вже не поробиш.

16. gvorn

gvorn Well-Known Member

І не надійтеся ;)

17. Lilikana

I взагалI. китайську краще починати вчити зараз - бо мова дуже складна.

18. nora

nora Well-Known Member

Для Азарова українська ну дуже складна, а що він бідолашний;) буде робити з китайськоюо_О

19. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

---------- Додано в 15:28 ---------- Попередній допис був написаний в 15:26 ----------

Да тут все такие, вы не первая. :)))

20. Svjato

Svjato Well-Known Member

Помиляєтеся. Зрештою це, схоже, ваше хоббі :)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)