Гаваріте са мной па русскі

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Deus igrok, 23 сер 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Rozenkranz

Rozenkranz Well-Known Member

Знаете. "Что бы построить империю, нужно определится с именами" (с) Забыл какой китайский философ, возможно Конфуций. Очень актуально для Китая где жители разных регионов не поймут друг друга, для чего досихпор сохраняется система иероглифов. Для того что бы сделать Украине государство, наверное с именами определится тоже стоило, ну или хотя бы с государственными языками - что бы никого не обидеть из тех людей которые поколениями жили на одной земле. Учитывать те территория которыми она стала располагать и населением.
    Ради бога пусть Украина, но только с осознанием того что это не даёт повод тем кто считает себя украинцами тянуть одеяло на себя и говорить человеку из Луганска или Севастополя почему он не размовляет на державной. Как это сделал один пан чуть выше.

Есть одна такая страна в Европе, там живут и валонцы и фламандцы... очень давно живут кстати и всегда вместе, а страна называется у них не Валония и не Фломандрия, а просто Бельгия в честь когда то жившего на этой территории племени.

Bambook

• Подобається Подобається x 1
  2. Real

Real Well-Known Member

не найдосконаліший приклад, там як раз недавно шкандаль був. Приклад Фінляндії більш вдалий.

3. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Так є ж дві шотландські мови: гельська (гаельська) і скотс;)...

---------- Додано в 21:06 ---------- Попередній допис був написаний в 21:02 ----------

І ця країна тріщить по швах;)...
    Де лише 5,4 відсотки шведів:)))...

• Подобається Подобається x 2
  4. Real

Real Well-Known Member

ну так в тому і річ: шведів відносно мало, але їх вшанували настільки, що шведська мова визнана офіційною мовою Фінляндії. :pardon: при цьому фіни-націрналісти сплять спокійно. :)))

5. Sirko

Sirko Well-Known Member

Не зовсім.

Клац

6. Real

Real Well-Known Member

Ну, якщо ви в курсі подій, то основний наголос справжніх фінів, через що власне вони отримали нечувану раніше підтримку, є у відмові європейським странам фінансової допомоги по кредитам. Не хочуть фіни Грецію годувати :pardon: можна їх зрозуміти. А відмова від шведкості - то так, паровозом, не суттєво.

7. Sirko

Sirko Well-Known Member

Суттєво чи ні, такі речі лише доводять, що не все так рожево, як намагаються подати. Зрештою, як і в Бельгії чи Канаді.

8. Real

Real Well-Known Member

ну як, гарний приклад: коли були тільки нац заклики - було 5% підтримки, коли з"явилися розумні економічні пропозиції - 20% підтримки. Нормальний розклад.

9. Sirko

Sirko Well-Known Member

То слід очікувати, що за гарні економічні пропозиції ВО "Свобода" попри весь свій націоналістичний імідж миттєво здобуде 20%, скажімо, в Одесі? Все так просто? Втім, якщо 20% одеситів активно чи пасивно, але готові погодитися з ідеологічною складовою "Свободи", то все можливо.

10. Real

Real Well-Known Member

Проводити аналогії між однією з найстабільніших і найдемократичніших країн Європи і сучасною Україною звісно можна, але без сенсу.

11. Bambook

Bambook Persona non grata

До речі, ото спробував на прохання Полковника реально пошукати цитату Маркса про те, що чужою мовою в країні розмовляють тільки гість, окупант і раб. Не знайшов.
    При цьому те, що її вигадав Ющенко - повна дурня. Ту фразу читав ще десь в році 92 чи 93 в якомусь друкованому виданні. То точно була якась книга, але не пригадаю яка. Чи було там посилання - теж не памятаю.
    Хтось може підказати реально, звідки цитата, чи справді її хтось вигадав на початку 90-их?

12. Sirko

Sirko Well-Known Member

Питань нема.

13. Real

Real Well-Known Member

приклад Фінляндії більш вдалий, ніж приклад Бельгії. Не виривайте слова з контексту.

14. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Про російську мову в Столиці. Вирішив поекспериментувати. У всіх закладах (магазини, метро, маршрутки тощо) говорити українською. Поки що получається. І писок ніхто не товче ;) Пішов трошки дальше. Як патріот львівщини, у магазинах (трьох) питав пиво ППБ Старе місто та Львівську горілку. :))) В сільпі я висмоктав мозок чуваку на залі вщент. З горілкою ми розібрались швидко, а от із пивом :))) Він же ж не знав, що ППБ має два заводи. В Львові і в Радомишлі. ;) Знайшовши пластикову Корону 1,3 л, чувак радісно заявив - Вот, пожалуйста, Я же говорил. Але коли я глянув на етикетку і побачив Житомирську адресу, почав ржати. Той здивовані очі, а я йому - чого ж ви клієнтів обманюєте. Замість оригінального пива продаєте китайську підробку :))) Чувак довго дивився мені в спину, і я уявляю, що він про мене думав!!! :))) Приблизно таке: - яка розумна, освічена та вихована людина! Справжній патріот України і Галичини! :)))

• Подобається Подобається x 3
  15. Bambook

Bambook Persona non grata

16. консультант

консультант Дуже важлива персона

Намагання розмовляти мовою країни на території якої ти знаходишся - прояв поваги до неї та її культури. Я не загарбник і не шовініст, щоб нав"язувати свою мову чужій країні.
    І за те йому плюс. А те, що плутає слова - мінус. Тут може бути кілька причин: пам"ять вже не та, елементарне небажання вчити українську мову, демонстрація наслідків ніби-то насильної українізації. Є тут москальський присмак.
    А може краще Росію назвати северная Украина. Незабувайте звідки взялась Ваша Росія і де була столиця русинів. Коли Київ вже жив повноцінним життям, на території Вашої теперішньої Москви лице жаби квакали та комарі літали.
    Не розказуйте байок. Достатньо сказати кілька слів по-українськи, зразу висновок - хохол или бандера і менти тут-як-тут, паспорт, регістрація, штраф.

17. Sirko

Sirko Well-Known Member

Контекст - Україна. То Ви за що? За те, щоб брати фінський досвід за приклад, чи за те, щоб не проводити сліпих паралелей

?

18. Real

Real Well-Known Member

я за зважене використання досвіду етапів розвитку інших країн. Фінляндія стала такою, як вона зараз є, НЕ за рахунок національних рухів, а скоріше всуперіч їм, якщо брати період після другої світової війни, власне коли відбувався розвиток країни.

19. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Саме тому, що їм не загрожує асиміляція з боку нечисленного шведського населення;)...

20. Rozenkranz

Rozenkranz Well-Known Member

Потому что столько украинцев ( в вашем понимании этого слова) там не живёт.
    А каких то новых экономических предложений придумать, я не думаю что можно... всё логичное и рациональное все партии разобрали. По сути на слова они у всех партий хорошие, независимо от идеологического направления все сулят процветание и обогащение населения.
    Видимо потому что Финляндия существует в рамках проживания своего населения. Не что не мешало украинскому правительству на заре своего рождения отказаться от восточной промышленности и южных курортов. В последнем кстати (понятно что о Крыме) референдум был о желание быть в рамках РФ, не поддержал же не кто.. демократы.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)