Гаваріте са мной па русскі

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Deus igrok, 23 сер 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

"Порівняйте" таки краще ;)
    Бо Ваша пропозиція

• Подобається Подобається x 4
  2. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

• Подобається Подобається x 3
  3. DISBATya

DISBATya Well-Known Member

Наверное наступил , но вам было бы приятнее услышать не ведмiдь , а Медведь ...

4. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Мені що так, що едак, приємно;)...

5. Монархист

Монархист Well-Known Member

вот и создайте свою собственную страну

6. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

А я не против, чтобы в России говорили на своих языках. И говорят ведь. Мне гораздо симпатичнее интеллигентный инакоязычный человек, нежели русский жлоб.

• Подобається Подобається x 5
  7. - кому русский жлоб приятен, скажете тоже!.. о_О

8. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Полноте, батюшка. А Вы, Ветер, думайте.

• Подобається Подобається x 2
  9. NorthWind

Приношу искренние извинения Монархисту, только сейчас заметил свою оплошность!
    Да жадностью-то как раз и не страдаю...

10. Nevermind

Nevermind Просто персона

11. NorthWind

Отчасти да, но поведение таки выдаёт. Жлобство наружу лезет не только через речь, Вы сами прекрасно знаете. Подробно описано в теме про рогулей.

12. Filosof

Filosof Well-Known Member

Нагадалося. Учора іду, а отут на розі вулиць, коли школи хтось виставив до смітника великий стенд (який вішають у класах). На ньому написано такими великими літерами: "ВЕЛИКИЙ РУССКИЙ ЯЗЫК". І далі ідуть висловлювання: Горького, Леніна і ще когось.
    Символічно.

13. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ге є ге... Що тут скажеш?

14. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

А при советах - выбрасывали и уничтожали церкви и их имущество... И где те - советы? ;)
    Если бы человечество знало о своем будущем, оно бы не так смеялось, расставаясь со своим прошлым.
    (c) М. Шендерович
    :)

• Подобається Подобається x 1
  15. Mahnovetc

Mahnovetc Well-Known Member

Я взагалі проти лінгвистичного ідіотизму, який іноді зустрічається. Ну я розмовляю українською, мені приємніше, щоб зі мною розмовлюли моєю рідною мовою, але якщо зі мною розмовляють російською, я нормально це сприймаю, головне, щоб людина була адекватна. ОТ коли починають придовбуватись "я ж с тобою говорю по-рускі, че ти со мной говоришь на украинском" - ось це неймовірно бісить. Якщо людина живе в УКраїні і має українське громадянство, то знати українську мову і історію, як громадянин, вона повинна. Хоче розмовляти російською, білоруською в побуті - цеїї право, але державну мову має знати, а не кривитись - "говори по рускі"

• Подобається Подобається x 8
  16. Hyligan

Hyligan Іронічний

Бісить коли продавалка в Києві не знає що таке сірники....справді така тупа чи тільки прикидається?

• Подобається Подобається x 2
  17. kjk

kjk Дуже важлива персона

продавалка:)

18. Hyligan

Hyligan Іронічний

шПиркулятивний жаргон :)))

19. Mahnovetc

Mahnovetc Well-Known Member

Може і не знає:) Мене друзі також перепитували якось, що таке пательня, :)
    Бісить не розмова російською, а намагання перевести всіх на російську. Колега по роботі, ніби нормальна тітка, працюємо, якось розповіла що вона з Пермі, "русская", ну вислухав, ну з Пермі, так з Пермі. Через якиймсь час знов стикаємось по роботі і вона мені - "а че ти со мной не говоришь по русски? " Ну, я відповідаю, а яка проблема, вона ж нібито українську раніше розуміла, так в чому справа? Відповідь просто суперова "Ну я ж тебе сказала, я из Пермі". Я якось причинно-наслідкового звязку не вловив, перепитую "Ну і що, що з Пермі?" і знов "Так говорі со мной по-русски." Я її спокійно запитую: ти тут 20 років живеш -так, паспорт який - український, ти ж громадянка України так? - Ну погоджується - так. Ну, кажу, як громадянка України, ти маєш знати мову країни в якій живеш, і володіти нею. Хочеш розмовляти російською - ну розмовляй собі, але іншим робити зауваження "говори по-русскі" як мінімум недоречно. Надулась ця моя колежанка, але згодом її все ж таки попустило. І от дивишся - ну ніби непагана людина, нормальна, а раптом от така дурня вилазить.
    Натомість, один з моїх друзів, також з Пєрмі, також живе років30 в Україні, намагається зі мною розмовляти українською, і таких дурних закидонів "говорите по русскі " у нього не має.

Останнє редагування: 11 чер 2011
    • Подобається Подобається x 8
  20. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Ну то взагалі специфічний край.

1. Модератор російського міжнародного рок-форуму, колишній пермський кагебіст (з кулевим пораненням голови) звіріє від присутності на форумі українців, литовців та поляків. Усіх регулярно банить. Адмін в це не втручається (він там "шістка").

2. Знайомий киянин (інженер-механік, поляк, зріст 190, самбіст) їздив у відрядження до Пермського краю. Планував на тиждень, просидів 3 тижні. Я хотів попросити оглянути мою тачку, а він був якийсь озлоблений. Питаю - що трапилося?
    - Нічого. Тільки відчувається вплив Комі-Пермяцього національного округу (повторив двічі).

3. Павлик Морозов.

4. Читатель_Обкома.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)