Гаваріте са мной па русскі

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Deus igrok, 23 сер 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Василю,літературною українською мовою розмовляють лише персонажі літературних творів на сторінках оцих самих літературних творів. А в реальному житті,в кожному регіоні існує свій діалект,притаманний лиш цьому регіону.

• Подобається Подобається x 3
  2. Ома

Ома Дуже важлива персона

http://focus.ua/society/139533

3. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А ее оценивать не надо. Ее надо воспринимать как факт. Нравится Вам это или не нравится, но граждане Украины многонациональны. И разговаривать могут на любом, удобном им языке. Но в быту. А на государственной, я подчеркиваю, государственной работе - будте любезны использовать государственный. В Закарпатье в часных магазинчиках и кафешках разговаривают на черт-те-знает каком языке. Но все друг-друга понимают.
    А ось для того, щоби душа, котра болит за українську мову, заспокоїлась, потрібно робити все для того, щоби поступово вона витиснула всі інші... Аж до повного зникнення всіх мов і їх носіїв... От тоді і настане велика радіть... :sad:
    Я дивлюсь новини на всіх каналах, мову яких розумію. Навіщо сміятись? Потрібно аналазувати...
    Який ви, галичани, зверхньо називаєте суржиком, язиком і москальським нарєчієм...

Останнє редагування: 29 сер 2010
  4. nikolas

nikolas Well-Known Member

То не москалі,то малоР-о-с-с-с-и.

5. Templar

Templar Дуже важлива персона

шпрехає кажете?
    тов вона лика не в'яже, так разговаривает шо просто тошно слухати!
    А коли ше до тої псячої мови нашу приписують, типу:
    Сколько сейчас годин
    Вы не подскажете а де тут
    Сам був свідком такої МОВИ
    кароч, ідіотів хватає!
    А москалям свої права качати на Україні не гоже!

---------- Додано в 12:45 ---------- Попередній допис був написаний в 12:43 ----------

як не крути, а суть незмінна!
    То є то саме, що 2х3 і 3х2!
    IMHO

• Подобається Подобається x 1
  6. OldMan

OldMan Well-Known Member

А тот, который (которая) говорил "Добрий день", он таки помог, или так, поболтали о том о сём? :)

---------- Додано в 15:16 ---------- Попередній допис був написаний в 15:09 ----------

Когда-то общался с ХП на тему саппорта. Они сказали, что по некоторым тяжелым вещам у них саппорт в Москве, но для удобства сделан киевский номер телефона. Т.е. идёт переадресация вызова в головной офис, к местным спецам.
    Правда давненько это было, но може так и осталось.

7. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Вони мені "дуже" допомогли. Дали телефон місцевого-сервіс центра. Правда спочатку спитали з якого я міста.
    Кажу - "Львів." Перепитали. Я повторив "Львів".
    Далі російською, що потрібне ПО мені або встановлять, або продадуть у місцевому сервіс-центрі. І почали диктувати номери сервіс центрів. І поки я записував номери, в голові думав, чи гарантія покриває заміну ПО. Короче не звернув уваги на телефонні номери які вони мені продиктували.
    Далі кажу "Дякую. До побачення" - а мені "Гаваріте па рускі, я вас не понімаю".
    Я реально ошизів від такого... поклав трубку. Відписав на форумі. І мав ще іншу роботу.

Коротше вирішив я подзвонити в ті сервіс центри. Беру листочок, і розумію що номери дивнуваті як на Львів ... ґуґл одразу пояснив це , як і чому мене двічі перепитували з якого я міста, коли чули "Львів" ... виявляється мені продиктували номера в Тель-Авіва.... )))))))))))))

8. OldMan

OldMan Well-Known Member

А вот второпать не могу на что вы намекаете?
    На то, что вымогая взятку львовские таможенники, гаишники или чиновники переходят на русский язык, чтоб нэ паплюжыты вчынком автэнтычну культуру?
    Или наоборот, вымагание взятки на украинском языке является высококультурным актом?

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

За таке свинство тре наказувати. Скаргу - у центральний офіс.

• Подобається Подобається x 5
  10. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

В принципі львівські я мав, тому мені було достатньо що вказали звертатися до сервіс-центру.
    Просто в гарантії, нажаль, написано що ПО не підпадає під її дію.
    Тому гадав, можна замовити диска з ПО безпосередньо у оф. представників з Києва, і вийде дешевше сервіс-центру.
    А так похід в сервіс центр обійдеться в 150 грн мінімум.

11. Svjato

Svjato Well-Known Member

:haha: :haha:

Чого казали, що ви з Аліва?
    :haha:

12. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

---------- Додано в 19:36 ---------- Попередній допис був написаний в 19:32 ----------

• Подобається Подобається x 2
  13. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Хохмачи? Пригадали "Мимино": Телави - Тель-Авив ;)

---------- Додано в 19:04 ---------- Попередній допис був написаний в 18:58 ----------

Не нав'язую, просто - ділення своїм досвідом. Мене також дістали проблеми з віндами, друзі допомогли на перших порах, і перейшов на Лінукс, конкретно - Убунту. Клас!!! Якщо є добрий інтернет - проблем на порядок менше. І з досвідом ще меншає. :)
    Проти поганого сервісу - голосуймо ногами!
    Додам: Убунту - офіційно, не по-пиратськи, безкоштовна операційна система.

14. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

тю, та милости прошу к нам в Николаев, и все сразу станет ясно где что чье .... можете в Крым мотнутся, там еще подробнее расскажут, про Донецк вообще молчу ....
    в том числе ....

да, но разве донетчанин может диктовать львовянину как ему жить в его Украине и на каком ему разговаривать ? наверное немного не корректно? ну так с какого милого (цыт.) наоборот происходит???

и продолжает делать, такие как Тягнибок например, никто не хочет чтоб Львов русифицировался или ставил памятники Сталину, но с каких чебуреков, ЛЬвов (Галиция и еже) пыжатся чтоб Восток и Юг плющились от деяний преподобного Бандеры и все поголовно на державний шпрехали ??? ни какие "силы" не разделяют, форум тому пример, для свидомитов есть только один вариант - Украина по образцу Галиции (москали - казлы, СССР- гуано и т.д. ) и класть им на то как такие же граждане как они, видят свою жизнь в своей стране, не нравится *- все москаль, геть и т.д. ну и какие силы в этом виноваты ???
    да кто ж ее сердешную ущемляет? случай с "гаварите ....." - только подтверждает вЫсочайший уровень сервиса в нашей стране, я думаю сиди на месте оператора вуйко з гор было бы тоже самое но с другим знаком ....

15. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ось мені завжди буде дивно - чому вам від цього не дивно...
    П.С.
    І де брехня?

16. Shlyak

Shlyak Well-Known Member

Придет ответ с просьбой переписать по-русски. И ветка обретет второе дыхание.

17. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Мене все-таки ще продовжує дивувати, м"яко кажучи, затятість в глупоті українських "націонал-патріотів". Ще дивує, але вже скоро перестане.

Борячись чи "чистоту крові" держави, за "солов"їну мову", вони абсолютно не розуміють, що збереження автентичності української культури в першу, в другу і в третю чергу залежить від розвитку демократії, а вже через демократію - від розвитку демократичної економіки. А не від їх ненависті до інших, конкурентних культур чи безкультур"я за межами України.

Вересками та обливанням "москалів" віртуальними екскрементами НІЧОГО вдіяти не можна, навпаки - можна РІЗКО погіршити ситуацію. І її вже успішно погіршили, подарувавши владу антидемократам.

Поясню.

Поряд - велика держава. Велика за розмірами та наявністю корисних копалин, які сяк-так, але будуть тримати на плаву цю державу ще певний час. Це означає, що якщо Україна не буде конкурувати економічно, то

-по собівартості книжки російською мовою будуть дешевшими та якіснішими від українських;
    -з Росії будуть іти телепередачі потужних телеканалів, які мають дорожче і якісніше обладнання;
    -звідти будуть іти комп"ютерні ігри російською, "русифіковані" програми

і т.д., і т.д, і т.д.

Навіть заборонами та залишками сили, вірніше, "пердячої пари", НІЧОГО вдіяти не можна. Останні роки це "блискуче" довели.

Це означає, що конкурувати у власній гуманітарній сфері без побудови найсучаснішої економіки Україна не зможе.

Де може бути і як може з"явитися економічна перевага України?

Виключно через демократію. Тому що країну можна залити нафтою по горло, але якщо там немає демократії - її економіка нічого не варта, бо вона працює лише на купку корумпованих ділків. Така корумпована економіка - не просто неоптимальна, вона є саморуйнівною. Але точно так же - можна порепати губи від вересків про українську мову - а вона все-одно зникатиме. Зникатиме синхронно зі згортанням дійсної, а не формальної, незалежності економіки, а за неб - держави. І це вже відбувається.

Та ж сама сусідня Польща чи Чехія, не маючи достатньої кількості тих самих копалин, хоч і мають проблеми, але ВИКЛЮЧНО завдяки демократії успішно протистоять цим проблемам, в тому числі і економічним, і випереджають у розвитку всіх сторін життя ту ж саму Росію. І треба молитися, щоб вони не звернули вбік, бо згасне наш останній маяк.

Демократія передбачає максимальну участь всіх громадян держави у виборі шляхів побудови стратегічної економіки через вибори демократичної центральної влади, та пряме керівництво громади місцевою економікою і участь в її розвитку. А не розподіл коштів за "національною ознакою", чи "сімейною ознакою", що за результатами - одне й те саме - поступовий і невпинний крах держави.

Вимагаючи "первинного розвитку українства", виключаючи з демократичного руху громадян України-неукраїнців, націонал-патріоти руйнують саму основу побудови демократії, руйнують побудову демократичної спільноти України.

При виборах Президента в 2004-05 роках розрив між двома протидіючими силами складав 7%.

Вибори Президента 2010 року дали ще меншу цифру - всього 4% різниці. Це говорить про те, що поляризація України доходить до межі в 50:50, і що означає лише одне - за рахунок маніпуляції зовсім незначною кількістю голосів владу будь-яким способом старатимуться тримати в руках антидемократичні сили. В своєму підсумку така ситуація в недалекому майбутньому однозначно призведе до тотального економічного програшу України сусідній державі. І негайно за цим прийде і антидемократична неоколонізація, бо коли сусідня ковбаса дешевша втричі, ніж "своя", то є вірогідність того, що більшість людей, особливо ностальгуючі пенсіонери та затуркувані десятиліттями селяни, стануть на коліна, щоб взяти зубами ту ковбасу, і тричі плюнуть на голодну свободу. А купка засолов"їномовних нічого не вдіє. Анічогісінько.

Зараз вибору немає. Вірніше - вибір став на межі: або створювати ПОТУЖНУ більшість серед громадян України, або рвати цю більшість на національні гниючі шматки. І просто своїми руками і довгими "солов"їними язиками" добити державу.

• Подобається Подобається x 5
  18. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

для не особо, русскоязычный не бендеронастроенный украинец не доривнюэ москаль ...

19. Ома

Ома Дуже важлива персона

Як? Чекати виборів? Так робиться все, щоби тих виборів не було зовсім. Які ви бачите шляхи?

20. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Україна в зв"язку з відсутністю демократії, і, відповідно, нормальної економіки, дуже залежна від міжнародних фінансових запозичень. Кредитори знають, що тільки держава, де є хоча б основи демократії, може віддати гроші. Тому вони не дозволять, щоб в Україні не було виборів.

Вибори будуть.

І Росія ситуацію не "перекупить", тому що її економіка вже вичерпала нафтогазовий дебет, і знаходиться на межі балансу дефіцит-профіцит. Це офіційно. А реально - ми бачимо, що там стрімко росте реальний дефіцит. Вони вже не знають, що скорочувати. Отже, звідти грошей - не буде.

Але вище я вже писав, що виборча ситуація балансує на межі 50:50, і це означає, що якщо не буде потужної об"єднаної опозиції - іти на вибори і навіть проконтролювати ці вибори буде нікому. Результат - буде відповідним.

Небезпека в тому, що часу - мало, і недемократична економіка України дуже швидко вичерпається. І владі не залишиться нічого, як просто "здати" її сусідові.

А "сусід" її формально не візьме, а залишить "незалежною" резервацією, де його васали будуть керувати ситуаціює в Україні таким чином, щоб громадян Росії можна було тикати в Україну носом, і можна було показати - "бачите, там живуть втроє гірше. Радійте, що ми у вас такі мудрі, і топчіть тут всякого, хто нам заважатиме."

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)