Гаваріте са мной па русскі

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Deus igrok, 23 сер 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Filosof

Filosof Well-Known Member

Він просто знущається, невже не зрозуміло?

• Подобається Подобається x 3
  2. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Стилькы, скилькы потрибно, щоб такого "знавця" мовы, як Азаров, загнаты в глухый кут:)))...

---------- Додано в 18:30 ---------- Попередній допис був написаний в 18:29 ----------

Ви дуже добре про нього думаєте:))).

• Подобається Подобається x 4
  3. Lassi

Lassi неисправимый флудер

Вы хоч тут протестуйте, хоч галасуйте... людина буде говорити на тiй мовi на якiй вона звикла (чи на тiй на якiй зручно).
    А якщо людина вихована, то вона буде розмовляти тою, на якiй до неI звертаються, якщо вона звичайно володiэ нею.

4. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Не факт. Виховання різним буває. :)
    І "звертатися" можуть різно.

• Подобається Подобається x 2
  5. Bambook

Bambook Persona non grata

Ну тут теж як сказати. Якщо до мене хтось звернеться з фразою типу "Слиш, Вася, в натурє, а нє пашол би ти...", то я у відповіді теж російської лексики не уникну :)))

---------- Додано в 23:21 ---------- Попередній допис був написаний в 23:18 ----------

А якщо серйозно - то звична картина: іду собі Львовом, якісь туристи розпитують російською чи польською, як кудись пройти абощо. Я їм відповідаю українською, вони переважно розуміють. Якщо бачу, що не розуміють - тоді вже переходжу на російську або польську. Навіщо ж мені себе насилувати чужою мовою, якщо мене й українською розуміють?

6. Lassi

золотi слова. На жаль не всi люблять укр. мову. Тому людина встидаэться нею говорити. Я не маю на увазi захiдну Украiну, я маю на увазi iншi регiони.

7. Bambook

Мені в принципі все-одно, чи відповідатимуть мені в Одесі російською мовою. Головне - щоб не робили вигляду, що не розуміють української. Тьху-тьху-тьху, в Одесі наразі такого ще не було. На відміну від Симферополя, Краматорська чи Бердянська...

8. Lassi

У нас в Одесi люди привiтнi. I укр. мову розумiють. :give_rose:

---------- Додано в 00:02 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:59 ----------

ну це взагалi окремий персонаж.

• Подобається Подобається x 5
  9. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Та заради Бога! Від Азарова вимагається лише ПРАВИЛЬНО ПРОЧИТАТИ ЗАЗДАЛЕГІДЬ ЗАПИСАНИЙ ТЕКСТ. Так він і на це виявився нездатним:sad:...

10. Captain Obvious

Captain Obvious миється в бані

и я такого не встречал... да , скорее всего ответят на русском , в худшем случае - на суржике :mocking:

11. Lassi

Та що ви з нього хочете? Людина просто "стебётся" над нами. Вони з Януковичем в цьому питаннi одинаковi. Тiльки Янукович бiльш менш стараэться:)))

---------- Додано в 00:10 ---------- Попередній допис був написаний в 00:09 ----------

или на болгарском, еврейском, молдавском и т.д и т.п.:mocking:

12. Captain Obvious

если меня спросят на болгарском, еврейском, молдавском - я таки зроблю вигляд, що не розумію :)))

13. Bambook

Болгарську мову зрозуміти в принципі неважко, якщо нешвидко говорять. Але реальність десь приблизно така: один раз мені відповідали в Одесі літературною українською, разів зо пять - суржиком і принаймні з п'ятдесят людей (думаю, було більше, але самі розумієте - не рахував) - російською. Така от статистика...

14. Lassi

Ну взагалi в Одесi бiльшiсть мiж собою розмовляють украiнською, а от в "общественных" (вибачте) мiсцях, люди розмовляють на росiйськiй, тому, що бояться показатися ну як бы вам сказати, бидлотою. Хоча бiльшiсть не проти розмовляти на рiднiй мовi.

15. Captain Obvious

ты ври , да не завирайся. я таких практически не знаю :nea:

16. Tymbaumba

Tymbaumba миється в бані

Хм...а я ...если меня спрашивает на инглише турист .... стараюсь ему отвечать тож на инглише...прекрасно понимая что он гость...а значит он и так находитца в ущербном положении .... соответственно сугубо из человеческих побуждения я ему пытаюсь облегчить прибывание у нас.... переходя на его язык...(если понимаю его).... но у наших Львовян больное самолюбие и какието комплексы ...которые заглушают принципы гостеприимства ....... от так от...!!!

17. Bambook

Це він в "ущєрбном"? Він на відпочинку, а в мене тут рутина, робота, хата... Хто з нас в кращому становищі? І взагалі - яка проблема, я ж нормально витримую, що він говорить іншою мовою, і нічого мені не стається. То я так думаю, і з ним нічого не станеться. Інша річ, якщо він не дуже добре розуміє українську - але в такому випадку, як я вже й казав, не проблема перейти на мову туриста. А просто так, по дефолту - в цьому просто немає сенсу...

18. Tymbaumba

Tymbaumba миється в бані

у основному точка зору е суб'єктивною …але е така річ як наприклад етикет, правила гостинності, та таке інше, яке не е обов’язкове для виконання але е правилами хорошого тону … а в загалі я кажу що ставте себе на місце іншого і тоді усе стане на свої місця ..!!)))

19. Bambook

Де ви бачили такий етикет? Покажіть мені, будь-ласка, відповідний пункт. Бо я спецкурс з етикету й протоколу багато років тому проходив, міг уже й забути :)))
    І ще от мені цікаво - за вашою логікою, коли я в Росію їду, я маю очікувати, що зі мною українською будуть розмовляти? ;)

• Подобається Подобається x 7
  20. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

А ето по-какофскі? Румунський діалект?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)