Гаваріте са мной па русскі

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Deus igrok, 23 сер 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. smeet

smeet просто спілкуюсь

Ні borkhes, помиляєтесь, не ображають мене там де Ви кажете, не посміють, я сам кого хочиш можу образити, але цього не роблю, поскільки виховувався в інтелегентній сім"ї, мене подібні випадки обурюють, це так само,якби Ви в Москві в центрі зайшли в кафе,а до Вас офіціант заговорив китайською чи азербайжанською. І не "сограждане",слава Богу в Україні, як і в Росії більша частина людей нормальних і порядних, а окремі представники яничарів(я надіюсь Ви знаєте хто це такі:))
    Ні на Ауді А8:))) Чому Ви так погано за мене думаєте. Я ж Вам казав,що у мене в Москві брат бізнесмен, і з його кабінету видно вікна кабінету Президента Мєдвєдєва.:)
    А Ви боїтеся що з Москви всі повтікають-хто тоді буде Москву будувати?;););)

• Подобається Подобається x 8
  2. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Да не, почему ж ошибаюсь. Почему мне на Украине отвечают нормально на каком бы я языке не говорил, а вам:
    ?

• Подобається Подобається x 4
  3. smeet

smeet просто спілкуюсь

Скажіть будьте добрі, на яких мовах Ви запитували в Україні, хоча б 2-3 наведіть в приклад.;)
    Ваша версія не витримує критики.Я нормально відношусь до російської мови, прекрасно нею володію(повірте, набагато краще ніж Ви українською;) ) я за взаємовповагу. Так як Ви хочете, щоб поважали Вашу російську мову, так я хочу , щоб поважали мою українську принаймі в Україні, в Москві як хочете Ви сам собі доктор, я до вас з порадами напрошуватись не буду, я буду поважати Ваші національні почуття- це Ваше право.
    Ви кого маєте на увазі- Мєстниє в Москві чи які мєстниє? Якщо в Україні то які мєстниє,мєстностєй на Україні багато-всі різні по уподобанням і по мові. У нас з повагою відносяться до любої мови, до носіїв цієї мови, тільки у них є одне невеличке бажання, щоб і до них , носіїв української мови, відносились так само з повагою. Чи Ви вважаєте, що має бути повага тільки до однієї мови? Якщо так, то мені з Вами вибачєйте неподорозі;)

• Подобається Подобається x 6
  4. borkhes

Логично, что речь идёт об упомянутых здесь русском и украинском. По-английски как-то не догадался спросить. :)

Смит, я где-то говорил о вашем отношении к русскому языку? Я верю, что вы его знаете и можете на нём говорить. Я говорил о вашем отношении к тем, кто вам отвечает на ваши вопросы по-русски. Что именно даёт вам основание утверждать, что отвечающий вам по-русски не рад вам?

Где угодно. Если москвичи говорят о том, что Черкизон не турецкий - есть повод задуматься. Если киевляне говорят об отсутствии проблем с украинским - есть так же повод задуматься.

Если честно - не заметил. На ЛФ это тоже хорошо видно. Я-то сторонний наблюдатель, а вам всем вместе там жить. Как бы вы друг-друга там не перегрызли. :dntknw:

• Подобається Подобається x 2
  5. Bambook

Bambook Persona non grata

Щось ви часто це повторюєте. НЛП часом не захоплюєтеся? :)))

6. smeet

smeet просто спілкуюсь

Ви хочете сказати, що Ви ,висловлюючи повагу до української мови,в Києві розмовляли українською?;)
    Я говорю лиш про тих,кому це по роботі входить в обов"язок. Як відповідають мені прохожі на вулиці, мене не переймає.
    Давайте я трохи уточню- що введе ясність між нами, на Чекізовському ринку мене цікавили тільки вироби з шкіри.:). Шкіру там продають в основному турки. Літній лляний костюм я купляв дійсно в особи китайської зовнішності, але дійсно я турків там бачив багато і музика на ринку звучала турецька-я її впізнаю, оскільки був в Стамбулі.;)
    Київляни сказали, що багато їх знає українську,але вони нею не користуються.borkhes Ви читали "Війну і мир" Толстого? Так от, ситуація в Києві тепер така, яка була за тих часів,які описує Толстой в романі, в РОсії, коли ті хто вважав себе знаттю , розмовляли французською, щоб таким чином відділити себе від простонароддя. Але потім російська знать, усвідомила помилковість ставлення до рідної мови, і перестала займатись єрундою. Знання других мов - є благо для кожної людини , але як казав Шевченко- і чужого научайтесь і свого не цурайтесь.Але коли власник вимагає від офіціанта в кафе, чи продавця в магазині в Києві користуватись тільки російською, то це по меншій мірі викликає осуд. Я ще раз кажу-Київ собі може позволити, щоб як продавці так і офіціанти відповідали на такій мові-на якій їх запитують, в крайньому випадку-українській, російській, англійській.
    Скільки раз Вам на ЛФ докорили через те, що Ви спілкуєтесь з нами російською? Чи може хтось Вам за це грубив? Не кажу за всіх-бувають винятки, як не моржна сказати за всіх росіян-виродків у всіх націях буває приблизно один і той же відсоток.

7. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Неоднократно.Правда чаще пытаются поступать более "тонко",начинают коверкать написание слов.Скажете нет?

8. smeet

smeet просто спілкуюсь

Що Ви маєте на увазі? Написання російських слів українськими буквами? Так це не "ковєрканіє". Це так само якби Ви написали "ду ю спик инглиш" чи я "шпрехен зі дойч" це називається написання чужих фраз своїми буквами.

• Подобається Подобається x 5
  9. Sandy

Sandy GRAND

Про всяк випадок нагадаю, що про мову спілкування з відвідувачами не йшлося, вимоги скоріш за все стосувалися лише робочої мови спілкування. Я не стверджую, що це стовідсотково так, але оскільки про це не говорилося, давайте не будемо робити передчасних висновків.

• Подобається Подобається x 1
  10. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

А это - обязательно - ТАК писать? Или - не хватает украинских слов для выражения своих мыслей? Ладно бы, писали грамматически верно - как вы, к примеру, написали "ковєрканіє"... ТАК нет - обязательно выбирается самое "падонковское" написание - к примеру:
    Это чего не хватает, чтобы ТАК писать? Образования? Элементарной культуры? Уважения к своим согражданам, для которых русский - родной? только не надо писать, мол - "менi ТАК чується" - подобное уничижительное написание русских слов среди нормального и грамотного украинского языка делается исключительно с целью унизить собеседника. И никак иначе.

11. borkhes

Не стоит искать причины так глубоко. Просто говорил по-украински имея желание говорить по-украински.

На колу мочало начинай сначала... Свято, люди так же как и вы, хотят говорить на своём родном языке, языке, который они считают родным. Они вас понимают, вы их тоже - проблема в чём? Я бы понял, если бы вам бы сказали, что телячью мову не понимают... Какое-то у вас однонаправленное понимание уважения. Вы вот меня уважаете? А что по-украински пишете в ответ?

Речь шла об общении с хозяином и персоналом, а не о клиентах, насколько я понял. В любом случае, если девушка отказалась говорить по-русски с хозяином, вряд ли она б проявила уважение к клиентам в этом вопросе.

Да, именно так и было. Возможно это уроды, не спорю, вам виднее.

---------- Додано в 12:27 ---------- Попередній допис був написаний в 12:25 ----------

О, а Львов позволить может? Этой осенью что-то никто по-русски не ответил в кафе, хотя спутница моя общалась по-русски. Смит, вы как считаете?

• Подобається Подобається x 3
  12. smeet

smeet просто спілкуюсь

Ви не праві. Ви знаєте як пишеться англійська транскрипція? Якщо в мене клавіатура включена українською я і нею пишу, як я нею напишу? Чому у Вас зразу виникає підозра ""падонковского" написания? Що за комплекси?

13. borkhes

Ну напишите, давайте. Слово "общепонятный" украинскими буквами. Выйдет так же как в приведённом примере?
    Это ещё мы не говорим об эмоциональной нагрузке данного слова.

з.ы. Смит, не хотите поговорить о тонкостях написания слова "теляча" русскими буквами? ;)

14. smeet

smeet просто спілкуюсь

А Ви вмієтео_Оо_Оо_О

Я В Москві розхмовляв зі всіма російською:) borkhes як Ви думаєте, якби я спілкувався на Московському форумі,зі мною би всі москвичі розмовляли українською? Я спілкувався і на Большом форуме і на інших,але ніхто не відповідав мені українською.
    Не спорю. Але я думаю,якби їй там давали за російську хороші чайові вона б без проблем нею спілкувалась:)
    Ви не думали, що можливо це відповідь на аналогічні дії російськомовних в тому ж Києві і інших Східних містах України-зуб за зуб,око за око.

---------- Додано в 13:23 ---------- Попередній допис був написаний в 13:14 ----------

Чому говорити, я напишу тєлячїй язик-українською і телячьий язык російською.:)

---------- Додано в 13:27 ---------- Попередній допис був написаний в 13:23 ----------

Так і читається. Скільки я чув то якраз так і казали, особливо москвичі,а в Москві свій говор специфічний.

15. borkhes

Нет конечно же. Впрочем, воспользуйтесь поиском по форуму. ;)

Ну вот, а вы мне про нлп что-то там пишете. Вы не думали, что общение с вами на русском - такое же зуб за зуб, око за око?
    Думаете, что если заставите их отвечать вам по-украински они вас любить станут? ;)

В отличие от вас, москвичи не пишут таких пространных текстов на тему "если меня уважают, то говорят на моём языке". :dntknw:

Язик - это только у коровы. ;)
    Ой smeet... хоть вы и юлите, но я не думаю, что вас порадует, якщчо я буду украйинською мовою пысати на форуми корыстуючысь выключно росийською абэткою. :dntknw:

з.ы. Вижу, что не радует, пошли уже :n: ставить. :)

Останнє редагування: 14 лют 2011
  16. smeet

smeet просто спілкуюсь

В принципі Ви праві вони поважають тільки себе і говорять тільки своєю мовою.Я аналогічно.
    А в теляти язика немає?
    Я не розумію, до чого тут Свято. Свято живе у Львові я в Закарпатті. А мінуси В перші почали ставити а я вам віддав:)

17. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Комплексы? т.е. - если не отвечают на том языке, на котором вы говорите - это унижение вашего языка. А уничижительное написание - проявление уважения? Воистину - «И что ты смотришь на сучок в глазе брата твоего, а бревна в твоем глазе не чувствуешь?» Матфея, 3:7 :dntknw:
    P.S. ТАК все-таки - неужели в украинском языке - по вашему мнению - не достаточно слов для выражения своих мыслей - и надо обязательно писать в искаженном виде по-русски? ;)

18. borkhes

Опечатался, я помню ваш дом. :)

---------- Додано в 13:19 ---------- Попередній допис був написаний в 13:18 ----------

О как. А ещё недавно вы тут разливались про взаимное уважение... а теперь оказывается вы только себя и уважаете. :dntknw:

19. Nevermind

Nevermind Просто персона

Она по-русски плохо знала,
    Журналов наших не читала,
    И выражалася с трудом
    На языке своем родном.

А. Пушкин про Татьяну в "Евгении Онегине"

:)

20. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Так що, Кирило і Методій ганебно помилилися, треба було запровадити слов'янські ієерогліфи? о_О

---------- Додано в 14:03 ---------- Попередній допис був написаний в 13:49 ----------

Не дочекаєтесь. :tongue: Ми тільки лаємось, а потім спільну справу робимо. :download: :dig: Якщо, природно, зможемо домовитись. :scratch_head:

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)