Гаваріте са мной па русскі

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Deus igrok, 23 сер 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Svjato

Svjato Well-Known Member

То чого ви вчепилися до мого визначення?

Нічого.

Логіка в тому, що колись сказали білорусам - нафіга вам та мова...
    А тепер таке ж сказав якийсь козел. А тут ще й захисники його знаходяться.

• Подобається Подобається x 1
  2. Bambook

Bambook Persona non grata

Шановні панове, а вам не здається, що ви взагалі про різні випадки говорите? Пісочник - про ситуацію з вірменським режисером, а Свято - про того вірменина, який власник ресторану?
    Як казав один колишній головний тренер "Ета ж б... савсєм другой турнір" :)

3. Svjato

Svjato Well-Known Member

То може почати міняти традицію і вдкриватися для всього світу, а не лише для екс совка?

Ви нє, а той козел - так.

---------- Додано в 13:56 ---------- Попередній допис був написаний в 13:55 ----------

Ні. Я про того бізнесмена (бізнесменшу) що запитав у дівчини - навіщо їй та мова?

---------- Додано в 13:58 ---------- Попередній допис був написаний в 13:56 ----------

А їх я і не звинувачував у цьому і не обзивав. Я висловився лише про козла,що приїхав в Україну і задає дурне запитання - навіщо вам та мова...?

---------- Додано в 14:00 ---------- Попередній допис був написаний в 13:58 ----------

Я теж......

4. Sandy

Sandy GRAND

Воно не мало стосунку до питання, яке ми розглядали...

...і ви це підтвердили.

Білоруси перейшли на російську не задля інтеграції будь-куди, а самі для себе, для внутрішнього спілкування. Вони вирішили, що їм так зручніше, це їх право. Але я не схвалюю таку метаморфозу, білоруська мова повинна мати свій вжиток, і файного тут замало, чесно кажучи. Хоча, написи білоруською та люди, що нею послуговуваються, не щезли.

• Подобається Подобається x 3
  5. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Я не знаю що таке відмова. Якщо уступити слабшому місце в транспорті - то так.

6. Sandy

Sandy GRAND

А як же! Звичайно так, підтримую! Я лише хотів сказати, що для розмов з мешканцями екс-совка більше підійде саме російська, але ж з громадянами інших країн - англійська/німецька/французька (кому яка краще). Вчити більше мов та відкриватися для всього світу конче необхідно, "не русским единым".

На всяк випадок ще раз повторю: вимога щодо спілкування на роботі російською коректна, запитання "навіщо та мова" - ні. Це була образа, але вона залишиться, скоріш за все, на совісті того роботодавця.

• Подобається Подобається x 2
  7. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Про українську не йшлося - ось що українцям болить :sad:

8. Sandy

Sandy GRAND

:dntknw: російськомовний регіон, що поробиш, всі виключно російською розмовляють. З чисто практичної точки зору йому російську вивчити більш потрібно.

9. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

В Вас? Не всі. Хоча таки українською - сором'язливо.

10. Sandy

Sandy GRAND

Ну, звичайно, є україномовні, але їх дуже мало. До того ж, тому іноземцю не тільки з українським представництвом контактувати, є ще підрозділи в інших країнах СНД, тому тут звичайно будь-який варяг зробить вибір на користь російської.

11. Svjato

Svjato Well-Known Member

То може продовжимо в школах нав'язувати дітям уроки тільки російської мови і літератури? Тоді це не метод... І він пагубний, бо знову буде будуватися велика інформаційна стіна. Я не збираюся применшувати значення російської мови, але ставити її в приклад після років тотальної русифікації - це вже занадто... Нехай в конкурентних умовах завойовує своє право на існування на ринку міжнародних мов...

---------- Додано в 16:32 ---------- Попередній допис був написаний в 16:31 ----------

Саме так...

12. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

А, простите, где это ТАК - тільки російської мови і літератури? Я уже публиковал на форуме скан со свего аттестата. Опубликовать - до кучи - сканы отметок детей? Они окончили школу в 2001 и 2003? Это - Луганск, обычная школа - да еще и на окраине. Очень не нравиться, когда пишут глупости...
    Не вопрос. Вот проведем референдум по языку - всенародный - и нехай. :)

13. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

:))) (Китайська мова все одне всіх сильніше! ;)

• Подобається Подобається x 4
  14. Svjato

Svjato Well-Known Member

15. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

16. Svjato

Svjato Well-Known Member

17. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Ієрогліф означає ціле поняття. Приклад : кінь - 馬;)

18. Svjato

Svjato Well-Known Member

Дякую, я в курсі, але я знаю в них є зо 2 тисячі ієрогліфів, якими вони на клавіатурах набирають...

19. Sandy

Sandy GRAND

Все ж таки, чому тільки?

20. Svjato

Svjato Well-Known Member

О, що ще нав'язують?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)