Гаваріте са мной па русскі

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Deus igrok, 23 сер 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. smeet

smeet просто спілкуюсь

Я ні на кого не "намєкаю" я розказав анекдот.

• Подобається Подобається x 1
  2. Sandy

Sandy GRAND

В законі взагалі не написано, що ви маєте спілкуватися з вірменами. Оскільки українською навряд чи поспілкуєтесь, от і не переймайтеся.

3. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

• Подобається Подобається x 3
  4. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ви не відповіли - навіщо мені враховувати варварські традиції???

5. Sandy

Sandy GRAND

Хвилиночку, спочатку визначте, що таке варварські традиції? Принаймні, що ви під ними розумієте?

6. Svjato

Svjato Well-Known Member

Прошу - кинути на поталу свою мову, за ради розвитку міжнародних відносин...
    (про Білоруську мову нагадати?)

7. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Вірмени також різні бувають...
    100 відсотків.

• Подобається Подобається x 2
  8. Sandy

Sandy GRAND

"Ну нахіба таке казать?!" ©
    Ви що, серйозно вважаєте, що поспілкуватися з іноземцем (не зрозумів, до чого тут білоруська?) його або сприйнятною для нього мовою означає кинути на поталу свою? Тобто, англійською неможна, російською неможна, бо одразу рідна мова від цього постраждає. Пекельно смалите!:good:

9. Nevermind

Nevermind Просто персона

Що я терпіти не можу, так це націоналістичний шовінізм. Коли хтось ставить свою націю і свою мову вище інших. :nea:

• Подобається Подобається x 6
  10. аксакал

Мабуть, Берлін у той день був якійсь...
    У Берліні не був, а у Римі, у Відні, деяких інших столицях максимум десять відсотків можуть відповісти англійською. У Римі, якби не знав італійську на мінімальному рівні, спізнився б на свій автобус.

11. Sandy

Sandy GRAND

Пригадав, що вчора шукав у Скайпі, чи можна з кимось поспілкуватись французькою. А це ж, згідно з паном Svjato, я б кинув на поталу свою рідну... російську мову!:)))

12. аксакал

Не всі. Є другий ґатунок типу фєні.

13. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Навіщо порівнювати українську мову з усталеними мовами країн багатовікової державності - німецькою, англійською, російською? Українська мова проти них як підліток-сирота, її захищати треба.

14. Sandy

Sandy GRAND

Фєня - це мова?о_О

---------- Додано в 13:32 ---------- Попередній допис був написаний в 13:32 ----------

Це все так, але відмова від спілкування іншою мовою - це захист своєї? Ви погоджуєтесь з цим?

15. Svjato

Svjato Well-Known Member

Не перекручуйте змісту моїх слів. Ви спитали, що я розумію під варварськими традиціями (совок - цьому доказ), я відповів. Ви не згідні з визначенням - що занехаяти якусь мову - це варварство?

Давайте вже про традиції. Не перескакуйте з теми на тему.
    Я заявляю, що є традиція - спілкуватися на "Апщєпанятном". Чому я повинен її притримуватися? Чому я не можу користуватися англійською наприклад?

Чекаю відповіді?

---------- Додано в 13:34 ---------- Попередній допис був написаний в 13:33 ----------

Я не ставив свою мову вище від інших. А чого я не можу терпіти - це те, що приїхав якийсь сволота та ще й питає - навіщо вам та мова...

---------- Додано в 13:38 ---------- Попередній допис був написаний в 13:34 ----------

Я не володію французькою. І не пропоную вам нікуди кидати рідну мову - на відміну від москалів, які питають - навіщо ми так за свою мову вчепилися...

16. Nevermind

Nevermind Просто персона

Хто Вас змушує спілкуватися "апщєпанятною"???? Де?????

17. Sandy

Sandy GRAND

Ніхто нічого не перекручує. Ось, дослівно, ваше визначення "варварських традицій":

З цим я згоден, але що дає право поставити знак рівності між спілкуванням з будь-ким іноземною мовою та сприянням занепаду власної? Логіки тут немає, адже якщо людина пам'ятає свою мову, неважливо, чи розмовляє вона якимись іншими.

Традиція не в цьому, а в тому, що при спілкуванні з громадянами колишніх радянських республік найближчою зрозумілою мовою буде російська. Не англійська, а саме російська - факт. Втім, якщо ви бажаєте англійською та вас зрозуміють, будь ласка, я ж не можу нав'язувати, кому як спілкуватися.

18. Svjato

Svjato Well-Known Member

(Після совка ніхто не змушував)

19. Sandy

Sandy GRAND

Москалі, які не шанують українську мову, того питання, що ми зараз обговорюємо, не стосуються. Нагадаю: ми про вірменського мультиплікатора, до якого журналістка звернулася українською, ні?

20. Nevermind

Nevermind Просто персона

• Подобається Подобається x 4
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)