Гаваріте са мной па русскі

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Deus igrok, 23 сер 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Я не думаю, що приймуть на будь-яку роботу португальця який не знає португальської мови. Я вів переговори про роботу в Іспанії на Коста дель Соль, де переважна більшість пацієнтів - англійці. Але я мусив був дати гарантію, що вивчу іспанську мову.
    Звичайно, працювати в Києві офіціантом не знаючи російської неможливо бо переважна більшість киян не розуміють української. Але карати за те що людина розмовляє українською? Унікальна держава!...

2. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Почему-то весь Берлин говорит по-английски... я не почувствовал, что мне нужно знать немецкий. Наверное они не в курсе того, что вы сейчас тут написали. ;)
    А в Киеве всё как в Португалии, в Киеве нет мест, где не понимали бы русский. :)

• Подобається Подобається x 4
  3. Sandy

Sandy GRAND

Про яке покарання ви говорите, шановний? Дівчину що, притягли до адміністративної чи кримінальної відповідальності? Держава, якою б унікальною вона не була, тут зовсім ні до чого, адже вона до цієї дівчини ніяких вимог не висувала і, як зазначено трохи вище, ні за що не карала. Відмова у робочому місці - це не покарання, кожен роботодавець має право як приймати, так і звільняти робітників на свій власний розсуд. Візміть компанію з іноземними інвестиціями, де працює багато іноземців і робочою мовою прийнято англійську, та уявіть собі, що та ж сама дівчинка говорить HR-ам, що вона на роботі буде спілкуватися виключно українською - підходить вона цій компанії чи ні?

• Подобається Подобається x 5
  4. Bambook

Bambook Persona non grata

Я не думаю. Я знаю. Порекомендували тебе на роботу. Смаглявий чоловік питає: "Спік інгліш"? Чує ствердну відповідь і давай тикати пальцем на продукти. Чує "чикен", "хем", "бііф", "потейтоз", показує на прибори - та ж ситуація. Єдина проблема - перейти на іншу систему мір. Але це нетяжко, якщо ти перед тим, як вийти на роботу мав час принаймні разок гульнути. Якщо ти поза роботою тусуєшся з нашими, все, що ти вивчаєш з португальської мови - рахувати до двадцяти, вітатися, дякувати і ще - що вони на Кріштіану Роналду кажуть Крррриштіан Ррруналд.
    Така вже їхня особливість. Понад два тижні пошуків треба було, щоб знайти на околиці ресторан із Бефе Португеж. Це в містечку, де понад 600 ресторанів, не враховуючи готельних. Довкола - суцільне Ye Old British Fishy and Chippy, English Breakfast та Irish Pub. Ще правда, пару піцерій, два індійських ресторани, пару німецьких, пару голандських і з десяток китайських.
    З одного боку, для мене - повний культурний шок. А з іншого - цікавий досвід, який дає привід замислитися.
    А Іспанія - повна протилежність. У Мадриді був рівно добу проїздом. Дуже хотілося в Музей Прадо, на "Маху голу" зиркнути власними очима. Так розпитати дорогу не було в кого. Всі дуже привітні, всі дуже довго тобі пояснюють, як пройти, але всі наївно думають, що ти іспансьою не розмовляє, але розумієш прекрасно. А ти не хочеш ображати, і коли людей починає засмучувати твоє нерозуміння, ти починаєш енергійно кивати головою і казати "Єс, Єс..." Так тривало десь з години три, якщо не більше. На превелике щастя, я невідомо звідки знаю фрази "Ун кафе соль" і "Паелья порфавор", а ціни пишуть у цифрах :)
    Коротше кажучи, там ще інший досвід.
    В Німеччині ще інший.
    Немає одного рецепту.
    Саме зараз ми маємо між собою домовлятися, яким він буде у нас.
    Можна почати з того, щоб банально на цьому форумі не чіплятися за вирвані фрази іншого. а щоб кожен чітко сформулював, як він собі уявляє мовну політику (бо поки що я бачив таке тільки від Каноніра, і то я сумніваюся, що це бачення - продукт роботи його власного розуму).
    Нє?

• Подобається Подобається x 5
  5. Svjato

Svjato Well-Known Member

Дон Санді, слід враховувати закони України...

---------- Додано в 18:16 ---------- Попередній допис був написаний в 18:13 ----------

Знову ж стара тема. При першому обурені цей заклад закидають помідорами. Я би так і зробив...

• Подобається Подобається x 2
  6. Chaldon

Chaldon Well-Known Member

Короче. Зашёл я в магазин при АЗС между Тюменью и Тобольском. Стаю думаю что купить. Подходят два дальнобойщика иностранца и покупают перекусить и попить. По разговору вроде славяне. Всё что на витрине они смогли показать пальцами. Дело дошло до молока они просят консервиравона млека, продавщица в шоке. Я уставился на них в упор, с целью понять на каком они говорят. Тут они заманжавались (подумали наверное что я хочу наехать). Я их спрашиваю на чалдонском (On английски speak?)
    Они выпучив глаза, говорят Знаяу немачки и серпски. Переспросил чего им надо. Они повторили консервиравона млека. Я говорю продавщице покажи сгущёнку. Она показала, они довольные закивали головой. Потом минут 40 ещё пообщались. :)

• Подобається Подобається x 4
  7. smeet

smeet просто спілкуюсь

Нє якщо в такому плані, то вже ліпше пацієнтку.

8. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ні, це не душевно. От якби ви ще ящик горілки випили і ніхто нікуди не поїхав...

• Подобається Подобається x 1
  9. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

10. Chaldon

Заезжай по пути, я для вас настоящей пшеничной водочки достану. Не на этиловом спиртяге. Гарантирую что в магазине не найдёте. У одного друга (я ему оборудование монтировал и ещё обслуживаю) есть сеть кафе и 1 ресторан. Так вот, помимо всего что у него 2 сельхозпредприятия, он варит натуральное пиво и производит водку для ресторана и кафе из зерна, даже риса. Ещё есть такой один в Курганской области. У него пивовар лучше.

11. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

12. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

13. borkhes

• Подобається Подобається x 3
  14. Chaldon

Это когда спирт получен из браги сделанной на натуральном сырье и выгнан зараз до 38-40%. А не из отходов производства, нефти и опилок. Есть сгущёнка, но мы же знаем что она не вся из натурального молока.

15. borkhes

16. FourA

FourA Дуже важлива персона

Вы уже считаете себя, к примеру лучим, чем "армяшки", о которых Вы изволите столь презрительно отзываться здесь ? Вы позволите мне моим армянским друзьям указать, где они могут прочитать Ваше высказывание об армянах? Мне будет интересной их реакция. Надеюсь, армянская община Великобритании сумеет дать достойную оценку Вашим словам. Может быть, самые горячие из них сочтут необходимым разыскать Вас - собственно, все необходимые данные они найдут на сайте и прийти к Вам поговорить о Ваших словах насчёт "армяшек". Хотите этого, наш шановный "европеец"? Я просто брезгую пользоваться такими методами, но считаю, что каждый должен отвечать за свои слова. А с Вами запросто могут поговорить об необходимости соблюдать законы цивилизованной страны, в которой вы пребываете. Или даже могут прибегнуть к не вполне цивилизованным методам. Я жду Вашего разрешения, цивилизованый Вы наш.

17. Chaldon

18. Sandy

Sandy GRAND

До чого ви тут приплели закони України? В якому законі сказано, що з іноземцями не можна спілкуватись зрозумілою для них (навіть не рідною!) мовою?

19. Gron

Gron тафгай

Останнє редагування: 9 лют 2011
  20. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Троляку на гілляку!

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)