Гаваріте са мной па русскі

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Deus igrok, 23 сер 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Из описанной ситуации как-то не следует, что девушка собиралась с каждым говорить на языке, который он понимает, если уж она даже с хозяином отказалась говорить на более понятном ему русском. :)

Что до кафе, то ваше желание кажется мечтой. Сколько платят официанту, чтобы он ещё и другой язык учил? :))) Вы что ж думаете, в Москве во всех кафе официанты знают английский и беседуют с клиентом? Щаз! Все официанты понимают простые односложные предложения и палец ткнутый в строчку англоязычного меню - этого достаточно. :)

---------- Додано в 16:15 ---------- Попередній допис був написаний в 16:06 ----------

Есть немного. Достаточно почитать, что пишете вы и что пишут англичане с французами у себя на форумах. :pardon:

• Подобається Подобається x 3
  2. Bambook

Bambook Persona non grata

Можна з прикладами? Я маю на увазі, що пишуть англійці з французами на своїх форумах? Що пише Педро ніби всі в курсі ;)

• Подобається Подобається x 1
  3. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

да бросьте, речь о официантке а не гениальном шеф-поваре ...
    ура! вот теперь сомнений нет, наш вы на все 100% Англия не привила не демократизму не уважения к другим, как были так и остались, нашим - украинским .....

• Подобається Подобається x 4
  4. Sandy

Sandy GRAND

---------- Додано в 15:30 ---------- Попередній допис був написаний в 15:26 ----------

Доне Педро, слід все ж таки враховувати, що для жителів колишніх радянських республік саме російська є мовою міжнаціонального спілкування. Принаймні, вона є найближчою спільною мовою, якою переважна більшість володіє найкраще.

5. Bambook

Не уявляю, який у вас досвід в цьому бізнесі, а я от знаю ціну хорошій офіціантці. Може, у Миколаєві з цим все чудово, а от у Львові таких одиниці. А придатні до навчання люди чомусь переважно кращу роботу обирають. І якби спробували й самі того хліба, і мали дасвід пошуку офіціанток, то говорили б далеко не так впевнено.
    Але знову збиваємося в офтоп. Вам не здається, що на це є реальна причина? І вона в тому, що ми намагаємося вирішити рівняння, в якому суцільні змінні?

6. borkhes

Да, а ещё вы забыли, что он наверное гей. Ну не может человек нормальной ориентации потребовать от работника говорить на понятном ему языке! Я вас правильно понял? :)

---------- Додано в 16:47 ---------- Попередній допис був написаний в 16:36 ----------

Нельзя. правила форума запрещают. :pardon:
    Скажу кратко. На англоязычных форумах я даже подобной постановки вопроса не встречал: "Чем англичане хуже лягушатников, жидов и ли тех же хохлов?" Не возникает у людей потребности в подобных вопросах. А дальше выводы делайте сами.

7. Sandy

Sandy GRAND

Мова - це теж важлива складова в роботі офіціанта. Тому вимога роботодавця виглядає як підставна.

8. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Читали що пишуть англійці з французами на своїх форумах? Сумніваюсь.
    Адже ви, як середньостатистичний москаль, є одномовним. Відсутній орган відповідальний за вивчення інших мов.:)

9. borkhes

Читал. Популярно очень высказывание Britain for British, товарищ эмигрант. Вы сами бы почитали что-ли, языком вроде владеете. :pardon:

А вы, как среднестатистический лимитчик - хамло. Знания языков и другой паспорт вам никак от этого не помогут избавиться - это у вас в голове. :)

---------- Додано в 17:00 ---------- Попередній допис був написаний в 16:58 ----------

В смысле? Армянин знает русский лучше украинского, просит, чтобы работники с ним говорили по-русски. Где подстава?

10. Pedro

Є одна лише причина - відсутність реальної держави на імя Україна. Я просто собі не уявляю аналогічної ситуації в інших країнах, включаючи Росію.
    І коли кожен українець зрозуміє що його обовязок поставити чужинця на відповідне місце тоді почнеться рух до справжньої держави. А в Україні (включаючи ЛФ) кожне іноземне чмо зі сходу рахує за обовязок встановлювати свої порядки.

11. Sandy

Sandy GRAND

Я не говорил ни о какой подставе. Просто тут звучала мысль, что, мол, "лишь бы специалист в своем деле был хороший". Так вот, имею высказать мнение, что умение общаться на языке клиента также очень важно для официанта. В нашей стране (а особенно в столице!) необходимый минимум, как по мне, 3 языка - украинский, русский, английский.

12. Nevermind

Nevermind Просто персона

13. Pedro

14. borkhes

Мечты, они такие мечты... Вы уже посчитали сколько денег получать захочет официант, знающий хотя-бы английский? :)

15. Sandy

Sandy GRAND

А оно окупится, не переживайте! Во время Евро-2012 цены взлетят так, что владельцы кафе не полиняют, если поднимут официантам, знающим языки, зарплату ну пусть хотя бы раза в два.

• Подобається Подобається x 2
  16. borkhes

---------- Додано в 17:13 ---------- Попередній допис був написаний в 17:12 ----------

Мечты, они такие мечты. А без поднятия зарплаты оно и так окупится. Впрочем, я не переживаю, ведь у меня нет кафе в центре Киева. :)

17. Pedro

18. Bambook

У спілкуванні з клієнтом. Все інше - другорядне, як на мене.
    Я вже наводив приклад Португалії, де в туристичному місті вимагають лише знання англійської, бо клієнт - британець, а португальської не вимагають. І наводив приклад Німеччини, де ти мусиш знати німецьку, а іншої не вимагають навіть в турецькому кварталі. В Португалії одна традиція ставлення до інших мов, в Німеччині - інша. культури обслуговування теж різні. А в нас просто взагалі завдяки багатьма оплакуваному совку не існує в принципі ані сталої традиції мовної політики, ані кульури обслуговування - взагалі жодної. І одне, й інше, формується саме зараз. І саме тому це викликає стільки непорозумінь. Бо коли нема усталених не лише в законі, але й в культурі, традиції, прийнятих усім суспільством норм, тоді кожен намагається нав'язати свої власні правила гри. І хто сильніший - той і правий.
    Джунглі, нє?

19. Sandy

Sandy GRAND

Якщо "іноземне", то вже за визначенням чмо? Чи це стосується тільки тих іноземців, хто зі сходу? Можете не відповідати, все зрозуміло: націоналіст буцімто має повагу до інших націй, але чомусь проговорюється за Фройдом.

Ви пробачте, що зауважую, але ж дійсно очі ріже! Рахувати можна, наприклад, слоненят, як Петрик П'яточкин Але за обов'язок не рахують, а вважають.

20. borkhes

• Подобається Подобається x 5
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)