Гаваріте са мной па русскі

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Deus igrok, 23 сер 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Sandy

Sandy GRAND

Щодо реальності: уявіть собі ресторанчик в Чайна-Тауні. Як на вашу думку, чи підставною буде вимога до робітників цього ресторанчику в процесі роботи спілкуватись китайською?

2. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Дійсно, його право швидко втратити все.

• Подобається Подобається x 1
  3. smeet

smeet просто спілкуюсь

Ця щаслива молодь спілкується між собою англйською.
    [​IMG][/URL][/IMG]

Їх багато. Україна теж представлена.[​IMG][/URL][/IMG]

• Подобається Подобається x 2
  4. Nevermind

Nevermind Просто персона

Ось я про що я й кажу. Вірменин - господар на роботі, це його бізнес. Він може навіть вірменську в свої вимоги до претендентів включити.

5. Svjato

Svjato Well-Known Member

Заборона спілкуватися українською???

6. Sandy

Sandy GRAND

Чому? Не заборона спілкуватись українською, а вимога спілкуватись китайською зі співробітниками на роботі. Українською до клієнта - будь ласка, якщо клієнт цього потребує.

7. Nevermind

Nevermind Просто персона

Дома їй ніхто не забороняє розмовляти якою завгодно мовою. А то - робота. І там є певні вимоги у власника бізнесу.

8. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

От ви затялися з тим вірменином. Мені одесити таке саме сказали. Так може я буду працювати тільки в своїх, вірмени в своїх, одесити в своїх? Нормально в принципі, але про дружбу народів не заїкайтеся тоді.

9. Bambook

Bambook Persona non grata

У таких ситуаціях (як з офіціанткою) найгірше те, що ми не знаємо, що ТОЧНО сказала вона і як сформулювали вимогу їй.

1. Якщо сформулювали так, що вона мала б розмовляти російською з клієнтами, маючи на увазі російськомовних клієнтів - то одне. Це вимога бізнесу, вона мені не подобається, але вона обгрунтована.
    У Португалії є таке туристичне містечко - Албуфейра. 30 тисяч мешканців, з яких десть третина - українці й молдавани, є ще трохи росіян, румунів, індусів і китайців. Влітку у місті стає поза 100 тисяч людей, з яких переважна більшість англійці. Так от, якщо мігрант влаштовується там у готель чи ресторан - його не питають, чи володіє він португальською: тільки про володіння англійською. Це один досвід.
    З іншого боку, місто Мюнхен, Німеччина. Туристів також багато, звичайно, не в такому співвідношенні, але більше, ніж у Києві. Макдональс у турецькому кварталі, але це нікого не гребе, як і наявність туристів. Робоча мова - винятково німецька. Хочеш говорити з американським туристом англійською чи з турком по турецьки - твоє право. Але жодних преференцій це тобі не дає і при працевлаштуванні це нікого не цікавить. Це інший досвід. Однозначного рецепту тут нема.

2. Якщо сформулювали так, що вона має розмовляти ТІЛЬКИ російською - і з україномовними клієнтами, і зі співробітниками - це дискримінація, жодним чином не вмотивована потребою бізнесу. Таке моє ІМХО...

10. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

І шо? Треба сі роззути? Пішла - та й сі влаштувала в друге кафе. Просто неприємно про биків читати, які тут в гостях насправді, а господаря нижче плінтуса мають.

• Подобається Подобається x 3
  11. FourA

FourA Дуже важлива персона

Читал о таком случае. На Украине проводился международный конкурс мультипликационных фильмов. К армянину, привёзшему на конкурс свой фильм, корреспондентка украинского ТВ обратилась с вопросом на украинском языке. Он ей ответил по-армянски. Она с некоторым раздражением спросила: почему вы мне отвечаете на армянском? На что он по-русски ей ответил: а почему вы у меня спрашиваете на украинском?

12. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Блін, я не знав шо в нас ще й з вірменами "дружба народів". А взагалі брешете ви все, як не соромно, доросла людина.

13. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

В таких випадках в усьму світі використовують чудову мову - англійську.
    І ніяких непорозумінь. Вчора мав пацієнтку - бувшу жительку Маріуполя.
    Вийшла заміж за англійця і чудово розмовляє на англійській.
    А щоб було коли б я чи вона не знали англійської?о_О

• Подобається Подобається x 4
  14. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

И не только....
    http://www.youtube.com/watch?v=7apmDGVLwys&playnext=1&list=PLF1FA477A441260DD

---------- Додано в 20:27 ---------- Попередній допис був написаний в 20:25 ----------

А если бы она везла патроны?????о_О
    Ветеренары тоже не знают животные языки...однако же лечат животных...:cry:

15. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

"Марат Башаров посмеялся над сторонницей Ющенко" - шось не видно. А якби його ще навчили шапку знімати в хаті то взагалі було б зашибісь.

16. smeet

smeet просто спілкуюсь

Gunner у Вас що є список національностей з ким ми дружимо, а з ким ні? КУльтурна людина з Європи,якщо хоче поспілкуватися з людиною іншої національності спитає: ду ю спік інгліш? парлеву франсе? шпрехін зі дойч? модьор тудом бесолме? розмолляєте українською? разговариваете на русском?
    Ви думайте інакше. Якщо Вам біда, і ви будете бачити людей, і захочете щоб вони Вам допомогли ,то будете і на мигах показувати щоб Вас зрозуміли. А якщо Ви не хочете то і на українській не відповісте.

---------- Додано в 22:27 ---------- Попередній допис був написаний в 22:24 ----------

Якщо б її дуже боліло, то згадала б українську :haha:

• Подобається Подобається x 3
  17. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

забавное оправдание идиотизма - еще большим идиотизмом ....

18. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

До чого тут це все? Це наша внутрішня проблема, а не міжнародна. Турки запропонували Меркель турецькі школи в Німеччині запровадити - то вона їх нафіг послала, а ви б мабуть навіть і не думали, понавідкривали всім кому треба і не треба, це ж гуманізм, мать його.

19. Nevermind

Nevermind Просто персона

20. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ну ви ж розумієте що не в них справа.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)