Гаваріте са мной па русскі

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Deus igrok, 23 сер 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

В вашей склонности к мудачеству я уже убедился. Не стоит это доказывать - я вам на слово верю.

• Подобається Подобається x 2
  2. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Да потому что это полный идиотизм.Никто не будет херить собственный бизнес.Тем более в такой области как сфера обслуживания и тем более в таком конкурентном месте как г.Киев!

• Подобається Подобається x 3
  3. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Та ну нафік. Повний ідіотизм - називати кожну новину брехнею. Зате ви вірите кожному слову пахана що в нас ВВП росте щодня на 350%.

• Подобається Подобається x 1
  4. Читатель_Обкома

Я верю???????????????????????о_Оо_Оо_О
    С чего Вы это взяли?:scratch_one-s_head:
    Я не верю ни одному обещанию любого правительства!!!!:nea::)))

5. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ну з противсіхами теж важко - вони нестабільні дуже. Одночасно боротися за все - це не боротися ні за що.

6. Читатель_Обкома

Я что то Вас не пойму....:scratch_one-s_head: Вы ничего не перепутали?:nea:
    Мы же не на митинге.... к чему этот пафос и гасла?:pardon:

7. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

8. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

"по Московскому метро бегают крысы людоеды", "на Гуцульщине завелась чупокабра" "Хфедир Вуйкованський говорить з космосом через димар" .... верим СМИ - паахвально .... (с) "все врут" М.Д.Хауз

9. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Я теж вирізки збираю... "Украинское оружие в руках наци", "Бандеровское логово в братской трудовой Африке и Южной Америке", "Голодомор - зловещая провокация американской военщины".

• Подобається Подобається x 4
  10. smeet

smeet просто спілкуюсь

borkhes потрібні,ще й як потрібні.Знаєте,чому я поставив плюс.Не за те, що в дівчини вимагали російську,а за те, що їй заборонили розмовляти українською. А армянин дурень,як бізнесмен. Якби я був на його місці я б зібрав всіх офіціантів і сказав:" Я буду від вас вимагати, старатися говорити з клієнтами тією мовою,якою до них говорить клієнт.Говорить російською-відповідати російською,говорить українською-відповідати українською. А по можливості і англійською.Так як це сьогодні роблять в Європі. А вимагати в Україні тільки російську може тільки такий дурень,як той ДАЇшник з Одеси. Це моя точка зору. Ми хочемо через 2 роки зустрічати Євро 2012. Чи зможе в Києві німець чи англік чи іспанець замовити в кафе сніданок англійською,якщо вони крім російської більше мови не знають. Підіть в центрі і попросіть українською чашку кави,чи обід.А потім мені перекажіть,що почули у відповідь. Між іншим ми з моїм російськомовним другом,цілий день гуляли по Львову. Так от ми два рази їли у кафе,і він два рази робив заказ російською і йому прекрасно все приносили і не вернули носа від російської.

• Подобається Подобається x 7
  11. Nevermind

Nevermind Просто персона

Настільки я зрозуміла, дівчинка відмовилася говорити російською, хоча вона знала російську. А це вже, перепрошую, дурість. Мова мовою, переконання - переконаннями, а бізнес - це бізнес.

Може, у цього вірменина якесь тематичне кафе було. Для вірмен. Де мала бути російська.

Ось, в "Пузатій Хаті" всюди тільки українська, навіть в "Пузатій Хаті", яка знаходиться в Запоріжжі.

Це правильно. І якщо ця дівчинка відмовилася говорити з клієнтами російською, то вона не права. Їй ж платять гроші.

12. smeet

smeet просто спілкуюсь

Ви розумієте, вона взагалі ще не працювала. Від неї тупо вимагали тільки російську, вона відповідно по своєму поступила навпаки. Яке їхало,таке здибало. Я вже казав в Європі тай не тільки в Європі он і Туреччині і в Єгипті стараються говорити мовою клієнтів.

Колись, ще в радянські часи їздили в Югославію. Тургрупа була українська, а шофери наші угорці. В Югах зайшли в кафе, а в тій місцевості жили і угорці і серби. Так от під час обіду наблюдав таку картину-наші шофери угорською щось дуже розв"язно грубо почали вимагати в офіціантів сербів.А це були два рослих накачаних хлопці.То один підйшов і як рявкнув на нашого шофера-типу тут тобі не Угорщина- не рявкай а то виб"ю зуби. Шофери мало в штани не наклали. Я не кажу що це добре,але чомусь я був на стороні цих сербів.

---------- Додано в 03:03 ---------- Попередній допис був написаний в 02:53 ----------

Коли дочка їздила на конференцію в Румунію,ми просили щоб була обережною,бо там цигани,можуть обікрасти. Коли вона приїхала звідти то сказала-ми проти них цигани. Я в магазині в Сібіу запитала продавщицю англійською-вона мені англійською відповіла.І в ж.д. касі так само і в музеї так само, і в кафе так само...

13. Nevermind

Nevermind Просто персона

Не пройшла співбесіду - ну і все ... Кафе приватне ... Це ж не держконтора.

Було вимога - знати російську мову. Вона не знала її. Або не хотіла знати. Ось й не пройшла співбесіду.

14. Sandy

Sandy GRAND

Там українською тільки перша фраза. Якщо клієнт говорить російською, далі з ним охоче спілкуються російською.

15. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

До чого тут гроші взагалі?

16. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Можна мені? Пан намагається поставити поряд далекі одне від одного речі. Нагадаю, той недолугий продукт Біла Ґ. таки має російську версію. А той "вірменин", підозрюю (якщо дійсно все так і було), і рідною вірменською не володіє. Чому підозрюю? Знаю багато вірменів, що знають російську і вірменську - жоден з них не ставиться зневажливо до інших мов і націй. Народ, що сам багато постраждав через власні віру і націю, може бути лише таким! А такі, що знають лише російську, та й ту із жахливим акцентом, вони такі, як написано. Як влучно сказав В.І.Ленін , щодо російського шовинизму більш відмічаються "обрусевшие инородцы".
    P.S. Підкреслюю. Можливий ще такий варіант, що та дівчина біла-пухнаста лише у своїй розповіді.

17. Sandy

Sandy GRAND

Очевидно, все виглядає ще простіше: пан вірменин просто сприймає російську мову як єдину спільну з місцевими мешканцями, адже кияни у своїй більшості не володіють вірменською, а хазяїн не володіє українською. Тому "той вірменин" і вирішив запровадити як стандарт внутрішнього корпоративного спілкування російську мову й усі вимоги щодо цього стандарту стосувалися лише спілкування між співробітниками. Якщо ж при обслуговуванні клієнтів співробітник може віповідати ще якоюсь мовою, окрім означеної, навряд чи знайдеться багато підприємців, хто сказав би, що це погано.

18. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

По любому в нього благі наміри були, Янукович же ж не навмисно Чехова поетом назвав. Але суті це не міняє. Міняєм персонажів місцями - українець відкрив в Вірменії кафе і на роботу не бере тих вірменів, хто російською не може чи не хоче балакати.

19. Sandy

Sandy GRAND

Його право, чому б ні?

20. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Право і реальність - це різні речі.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)