Гаваріте са мной па русскі

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Deus igrok, 23 сер 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Зв'язок є. Все у світі має свою ціну. За все треба платити. Нема на то ради. Але платити треба. І платити треба в першу чергу для того щоб ЗАТКНУТИ ПИСОК тим хто хоче зробитися добрим і дати нам "безвозмездно" дешевий газ по 50 дол як 15 років назад було.

• Подобається Подобається x 3
  2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Заголовок теми і топ всім видно? :banned:

• Подобається Подобається x 1
  3. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Будь "дідом", але "дідом" гоноровим...
    Казав мій батько.

4. majolika

majolika Well-Known Member

• Подобається Подобається x 2
  5. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Повернемося до мови.

Українська мова в Україні є і мусить бути державною, і є реально державоутворюючою, бо поряд - Росія. І на мій превеликий жаль - така Росія, яка не може бути зразком для України...
    Але така важлива роль української державної мови, як виявляється, є дуже залежною від авторитету держави. І це - логічно, і звідси - наслідки: мова - державна, і якщо не цінують і не поважають державу - то не цінують і не поважають і мову. Особливо - якщо поряд - "конкурент".

Слабкі люди, замість створити свою країну, майже завжди хиляться до чужої, і наділяють її міфічними якостями "сильної і квітучої держави", яку "всі бояться". Наприклад, більшість російськомовних та совкофілів вважають такою Російську Федерацію...

Але ж українська мова - є не тільки державною, не тільки частиною фундаменту держави... Вона є насамперед побутовою і рідною для десятків мільйонів людей...
    І ось тут - продовжує жити совковий феномен незалежної держави, який в десятки разів підсилився нещодавно: деякі громадяни України, зневажені державою, так ненавидять і зневажають свою державу, що відмовляються і від рідної української мови!!!

НЕПРАВДА!?

Тому не "авторитет мови" потрібно було підвищувати, і тиснути нею, а реально підвищувати авторитет держави! Але його - втрачено! Тому автоматично втрачено авторитет державної мови - українську мову в Україні зневажено, так само, як зневажено й скомпрометовано саму українську демократію.

І останнє - не треба плутати "романтично-демократичні" сили, якими кишіла Україна в 90-х, і демократію. Їх можна було б ототожнювати тоді, якби ці сили не пропагували нацхуторянство, а знайшли спільну мову з БІЛЬШІСТЮ громадян, і перемогли. І підвищили авторитет держави, зробили її набагато міцнішою. Але ж цього не сталося - згадаємо, як ділилися, мов амеби, національні "рухи", і як люди змагалися, хто гучніше рвоне вишиванку на грудях... І порвали.

Останнє редагування: 24 сер 2010
    • Подобається Подобається x 10
  6. VasMT

Отут Ви праві... Десятки прикладів... Тільки в моїй практиці... Люди, які в СССРі розмовляли українською в Москів, гордились своєю національністю і Україною, через недолугість "еліти" зкотились до побутового росіянства...

7. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Це трохи ідеалізація. Бо ще в СРСР існував стійкий феномен - хлопці приходили з армії і нібито "не могли розмовляти" "нецивілізованою" українською, а розмовлялі російською. Так само - міські "дітки", батьки яких - українці. Поза родиною - тільки російська! Саме це - тягнеться ще "з тих" часів, але тепер - має дуже потворні форми, бо крім того, що взяли чужу мову в родину, в побут - взяли ще й чужі недемократичні "цінності". А от це - вже не просто крок - а стрибок в рабство.

Останнє редагування: 24 сер 2010
  8. VasMT

Це не зовсім так... Хоча так було.

9. Blaberus

Blaberus Неполіткоректний інсектоід

Я когда-то общался с вьтнамцем по имени Тхань. Он рассказывал об интересной черте его языка: значения слов зависят от интонации. Подобное имеется в китайском языке и, возможно, во всех юго-восточных языках. Благодаря этой специфике, европейцу нужно обладать особым талантом, чтобы выучить эти языки.

10. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Читаю ваши комменты и создаётся впечатление,что в вашем случае даже мову вбивати не потребовалось.

11. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Un.Known,
    dArt,

Поживши в Польщі, зрозуміла, що українці багато скаржаться, а мало роблять. Мало хто віднесе протерміновані продукти назад в магазин; мало хто поскаржиться на ЖЕК, який не робить того, за що йому платять; мало хто буде відстоювати свої права. Напевно ми просто втомились це робити. І не віримо в те, що ми можемо бути почуті. Але якщо пустити свиню під стіл, то вона і на стіл вилізе. Треба обов'язково добиватись свого!! Дзвонити і вимагати українського оператора! Скаржитись на тих хамів і слідкувати за тим, щоб скарги були розглянені! Думаю, що їм буде простіше звільнити одного такого пана Гаварітє, ніж отримувати скарги. Тим більше, що в Україні не бракує людей, які знають українську і шукають роботу в Майкрософт чи іншій фірмі.

Надалі пропоную спілкуватись конкретно по темі. Про двомовність є інша тема!

• Подобається Подобається x 14
  12. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Отут я з вами мушу погодитися, можливо перший раз. В 70-х жив трохи в Москві. В цей час в Києві українське слово не можна було почути ні від кого, хіба що від євреїв, коли вони чули що ви зі Львова.
    В Москві було навпаки - українську мову "згадували" і одесити і харківяни
    і навіть росіяни - мої співпрацівники (працював в Загорську) старалися сказати кілька слів українською.
    Ніхто не стидався, що скажуть "с какой дірєвні прієхал".

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Подібне було з моїм знайомим, зателефонував він у Київ, не пригадую куди саме... А там йому: Гаваріте по-русскі. Ну а мій знайомий хлоп простий, походження робочо-сельнське... як почав валити трьо-поверховими матами... Колеги по роботі кажуть, ти шо так не можна, з ким то ти так?
    А він так спокійно мовить:
    -та.. попросили мене пагаваріть па русскі, от я й....:)

• Подобається Подобається x 15
  14. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Шкода, тепер нормальну відповідь не отримати :sad:

---------- Додано в 13:01 ---------- Попередній допис був написаний в 12:56 ----------

Як можна втомитися робити те, чого робити не починали? Тому що:

А це:
    +100

---------- Додано в 13:09 ---------- Попередній допис був написаний в 13:01 ----------

На ринку, у магазині (для початку, хоча б мінімально) спілкуєтесь в'єтнамською. Вгадав? Головне, їхні "тони" навчитись вловлювати та вимовляти. Решта - дрібниці. От і Blaberus так вважає:

Останнє редагування: 27 сер 2010
  15. - а те что? Извинились или нагло, по-хамски трубку повесили? о_О

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ні, вони насолоджувались рідним язиком.

• Подобається Подобається x 5
  17. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Ну - слава Йсу - я наконец понял, почему новые форумляне регулярно на меня наскакивают - "вчи мову!"... Оказывается - я исключительно матом пишу (ну - судя по обсуждению - русский язык конгруэнтен матерному) о_О
    Старички попрывыкли, видимо.... :blush:

Господа! Вам - НЕ СТЫДНО писать ТАКое о русском языке? Совсем-совсем?

18. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

19. Templar

Templar Дуже важлива персона

Шо означає ВАША мова?
    може людина просто любить ці регіони, як свій район у місті!
    Вона ж не казала, що не любить України, а просто сказала які міста більше всього їй
    до вподоби...
    А ви Nevermind казачок то засланный, нє?
    розкажіть нам про свою мову!

А шо не так?
    Чого москалі мають НАШУ мову витісняти?

20. Blaberus

Blaberus Неполіткоректний інсектоід

Странно... Я пишу на русском языке, но на меня никто не наезжает. Якшо я буду впевнен, що взмозі писати українською без граматичних помилок, буду писати українською. А так пишу на русском и все нормально.

• Подобається Подобається x 4
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)