Гаваріте са мной па русскі

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Deus igrok, 23 сер 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Та ніхто і не каже, що англійська бідна на слова мова! Але все одне середня людина використовує 5-10 тис. слів! А інші слова у більшості діалектизмі, застарілі слова, спецтерміни тощо!

• Подобається Подобається x 2
  2. Sandy

Sandy GRAND

Про відміни дієслів, прикметників, синтаксис та пунктуацію не будемо, але ж скільки крім цього в російській та українській відтінків! Наприклад, в якій ще мові може бути зрозумілим питання "Вам попити чи випити?"

Це просто ваше особисте сприйняття. А для мене, наприклад, російська мелодійніше.

• Подобається Подобається x 1
  3. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А може краще було йти іншим шляхом? Як словянські країни - чехи, поляки, хорвати - сидіти собі в своїх Богом даних країнах і нікуди не рипатися.
    Чи як англійці з французами - дати всім незалежність хто цього бажає.
    Але ж це не в характері росіян. Завоювати і обгадити.

4. -Erebus-

Яке справжнє обличчя? Ви так пишете ніби я хочу їх повбивати? В мене є і друзі з Кавказу, але воні (в цілому, а не окремі люди) ж не поважають наших законів, навіть коли приїжджають у Москву! Ось Вам неприємно, що росіяні, які живуть в Україні, не хочуть вивчати мову! Але Ви вважаєте, що нормально, коли людина у Москві ріже барана? Я вважаю, що це не нормально! Просто краще би той Кавказ жив окремо від іншої Росії, ніж так, як зараз! Але зараз Кавказ вже частина Росії, бо Кубань і Ставрополь ніяк не відділити від Кавказу, а Кавказ від них... Так що - це патова ситуація!

---------- Додано в 00:30 ---------- Попередній допис був написаний в 00:27 ----------

---------- Додано в 00:32 ---------- Попередній допис був написаний в 00:30 ----------

5. Nevermind

Nevermind Просто персона

Це Ви вже перебільшуєте...

Хоча для мене навіть німецька мова не грубо звучить. Хтось каже, що вона груба, а я не розумію чому. :dntknw:

• Подобається Подобається x 5
  6. majolika

majolika Well-Known Member

пане, Педро (прошу-перепрошую) прочистіть вуха.

(Хоча певно (і нажаль) то не у вухах справа....)

• Подобається Подобається x 4
  7. Gron

Gron тафгай

8. Nevermind

Nevermind Просто персона

• Подобається Подобається x 3
  9. -Erebus-

10. Svjato

Svjato Well-Known Member

Та ви що? Там тільки но інтернет з'явився і тільки нац розкладка клавіатури...

11. Nevermind

Nevermind Просто персона

---------- Додано в 00:11 ---------- Попередній допис був написаний в 00:09 ----------

12. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

В Радянському Союзі був старший брат і решту братів з усіми витікаючими наслідками. Слово "рівноправність" було тільки в гімнах.

13. -Erebus-

14. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Как я писал - все знания -с митингов "свободы" :crazy:
    Ну - и кто этот "старший брат"? И какие дополнительные права он имел как "старший брат"?

15. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

Закарпатські румуни і мадяри Вам заперечать, що для них російську вивчити легше ніж українську. Зі мною в вузі вчилися іноземці з арабських, країн, Латинської Америки, Індії, Бангладеш, і таке загальне спостереження - краще знали російську ті, хто вчився на підготовчому у Львові, а не десь в Одесі, чи Дніпропетровську (зараз точно і не пам"ятаю), що свідчить про рівень викладання, а не які їхні рідні мови.

16. Nevermind

Nevermind Просто персона

17. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Неправда Ваша! А найплодючіша земля Кубані і Ставропілля? А найкращі в Росії рекреаційні зони? П'ятигорськ, Кисловодськ, Сочі, Анапа, Піцунда. Та тепер Ваших нуворішів з їхніх вілл навіть гарматою не виб'єш...Нічого, кажете, не принесло Росії. Та мені розказував приятель з кубанських козаків, що там така земля плодюча і такі заможні станиці, що навіть Україні не зрівнятися. Та й клімат дещо м'якіший.
    Брехня! Війна стала необхідною, по-перше, через стратегічну важливість чорноморського узбережжя, а , по-друге, через необхідність встановлення сполучення з Грузією, що була приєднана до Росії в 1801 році, але не мала безпечних зв'язків ні суходолом, ні морем...Ось тому народи Північного Кавказу і стали жертвами російської "геополітики" (а точніше - імперіалізму)...Ніхто не каже, що кавказці були святими, але якось вони вже існували без Росії тисячі років...Правда там не одна Росія була винна, ще й Туреччина руку приложила...

18. smeet

smeet просто спілкуюсь

Закарпатські румуни і мадяри тому так вважають, бо вони вчили російську багато років.Діти почали при Україні вчити українську, а батьки допомогти їм не можуть, бо не знають, ось тому їх це дратує. Якби колись батьки вчили українську,то їм би було все рівно.
    Тепер про іноземців. Я був в шоці, о_Оо_Оо_О коли в 2002 році повіз сина навчатися в Київ. В гуртожитку , куди поселили сина проживали іноземці, які навчалися на підготовчому відділенні, де вчили російську мову, для того щоб потім роз"їхатись по Україні і навчатись в українських ВУЗах.о_Оо_Оо_О Такого абсурду напевно немає ні в одній країні світу, ми популяризуємо мову іншої держави.

• Подобається Подобається x 5
  19. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

Можу відповісти тільки про "Львівську політехніку" - тут є власне підготовче відділення і іноземців навчають українською, бо така мова викладання у вузі. Зараз знову вчаться іноземці в "ЛП" (був якийсь період, коли майже зовсім не було) - і розуміють і знають українську, хтось краще, хтось гірше.

20. smeet

smeet просто спілкуюсь

Це цілком нормально.Так і повинно бути.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)