Гаваріте са мной па русскі

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Deus igrok, 23 сер 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Gron

Gron тафгай

Якщо пішли в оффтоп то:

Кавказ, нє 1996-по нині, а той що з 1825 нагадати?
    Варшаву, нє не ту 1944р,а 1830р?
    Угорщину, нє не 1956р, а 1848р?
    Наслідки від колонізації, теж можливо порівняти у цифрах, як і рівень життя в колишніх та сучасній імперіях.
    Ставлення, до тих самих імперій, в колишніх колоніях теж відрізняється, від подяки, до презирства та терактів, нє?

• Подобається Подобається x 3
  2. Nevermind

Nevermind Просто персона

Англійська мова - це мова міжнародного спілкування.

Причому тут багатство мови?

Це функціональність, а не багатство.

Французька мова, наприклад, гарніше звучить, ніж англійська, але такого широкого розповсюдження вона не отримала. :)

3. Gron

Gron тафгай

Нмд тільки за одним - корисність .

4. Nevermind

Nevermind Просто персона

• Подобається Подобається x 2
  5. Sandy

Sandy GRAND

Чим тоді краща? І взагалі, чи є припустимим, на ваш погляд, приниження будь-якої мови, як це зробив дон Педро?

• Подобається Подобається x 1
  6. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Та вони точно так і поступали...Просто місцевого населення було трохи більше ніж в Австралії чи Північній Америці, от і не впорались цілком. Хоча старання доклали неймовірне.;)
    Так і індіянці канадської півночі також не дуже і постраждали, бо нафік кому була потрібна їхня неродюча і холодна земля... Чого не скажеш про індіанців з тих країв, де був прекрасний клімат і плодючі грунти...Наприклад, як у кримських татарів і українців;). А також адигів...
    Та в жодній індіянській війні не вбито стільки людей, скільки росіяни вбили на Кавказі...
    А скільки мордви, мерян, комі тощо було навернуто в православ'я?;)

• Подобається Подобається x 4
  7. Gron

Gron тафгай

Ні в якому разі!
    Але пан Педро навмисно загострює акценти, кажучі все відверто, а москалі в рясах "інтелігентів", приховано, лякаючись як навчили в бригаді карток, наполегливо "натякаючи", принижають українську.

8. Sandy

Sandy GRAND

Ви маєте на увазі, скоріше, розповсюдженість? Звістно, це й без того відомо. Щодо корисності - це дивлячись для чого. Якщо потрібно висловити розмаїття думок та почуттів людини, то я б посперечався, адже на мою думку, тут рівних російській та українській у світі не існує. Якщо ж треба лише донести якомога точніше інформацію, то для такої суто утилітарної мети, напевно, англійська буде кращою. Хоча, це хто як мовою користується - я вчив точні науки російською та англійською і не знайшов, де б російська програвала у точності англійській.

9. Gron

Gron тафгай

Я маю на увазі, що всі найсучасніши наукові статті, що з економіки, що з точних, прикладних наук, взагалі у будь якої галузі людського життя, виходять саме цією мовою, не кажучі про політичну, спортивну,.., журналістику та аналітику.

10. Nevermind

Nevermind Просто персона

Вона не краща. Просто кількість тих, хто її знає, у світі значно перевищує кількість тих, хто знає російську мову.

Жодну мову не можна принижувати, ІМХО.

• Подобається Подобається x 5
  11. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Дальнєвасточнік, я щось не розумію, чому ви вчепилися за ту нещасну Австралію? Поїдьте вже як вона вам так дуже подобається. Заодно перевірите, чи передова "Правди" пише правду про резервації для аборигенів. Жив там. Аборигени живуть скрізь. Мають дуже велику підтримку уряду. А резервації ви мабуть плутаєте з величезними територіями на які біла людина не має права ступити.
    Ну навчіться вже користуватись гуглом. Чи "Правда" для росіянина важливіша?

• Подобається Подобається x 5
  12. Sandy

Sandy GRAND

З розповсюдженістю зрозуміло. Але, на мою думку, є ще такий чинник: російською опанувати складніше.

13. Gron

Gron тафгай

Кому?
    А естонською, японською, суахілі,...?
    Якщо не помиляюсь, все почалося з грузинських діточок.

14. Nevermind

Nevermind Просто персона

Ага, для іноземців вона начебто складна для вивчення...

15. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

16. Sandy

Sandy GRAND

Ризикну припустити, що естонською складніше за англійську, але не складніше за російську, а японською та суахілі мабуть складніше за всі попередні разом взяті.

17. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Згідний. Але якби вам стільки разів сказали "разгаварівай на чалавєчєскам язікє" як мені ви б цю фразу зрозуміли по іншому.
    Щодо порівняння. Останній оксфордський словник англійської має вже далеко за 350 тисяч слів в той час як російська і українська мають щось по 140 тисяч. Я в основному англомовний, тож можу повністю абстрагуватися від інших мов і слухати мелодійність. Звичайно з мелодійністю італійської чи інтелігентністю французської теж іншим мовам важко змагатись.
    Мелодійні словянські - польська, українська, чеська. Російська, вибачте, груба на слух. Що є то є...

18. Sandy

Sandy GRAND

То що, англійська для грузинських діточок складніша, аніж російська?

19. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Англійською теж не просто опанувати на рівні, достатньому, щоб складати красиві речення, а то і взагалі вірши!
    А на рівні: Give me two tea in two-two-two number, то будь ласка, я ось вже шкодую, що в свій час не почав вчити китайську! ;)

Може незабаром, як видчинимо тему: хаварітіма ся мньой па кітайська! :)))

20. Gron

Gron тафгай

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)