Гаваріте са мной па русскі

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Deus igrok, 23 сер 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Bambook

Bambook Persona non grata

Не очевидно. Я вже просто замахався наводити приклади.
    Очевидно, що треба щось вирішувати з правами і свободами. Як каже Сенді, з вільним вибором. Це насправді ключове питання - як забезпечити права одних, щоб не ущемити права інших. А оці "труднощі перекладу" - притягнутий за вуха аргумент, який тільки заважає вам довести свою правоту.

• Подобається Подобається x 2
  2. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Така робота - аргументувати. Скоро будуть біцепси як в Містера Мускула.

• Подобається Подобається x 1
  3. Bambook

Bambook Persona non grata

Вже раз зі соїм прогнозом, прошу пана, сходили в туалет по великому.
    Не наступайте на граблі.

4. smeet

smeet просто спілкуюсь

Пряме.Ви хочете сказати,що в Москві мало українців? Навіть більше ніж Ви собі думаєте. А в Тюмені? Чому і Росії не відкривають українських шкіл? Росія,чекаючи від України належного ставлення до своїх російськомовних громадян, могла б аналогічно забезпечити вдповідне ставлення до своїх україномовних громадян.

• Подобається Подобається x 4
  5. - перепрошую... :pardon:

6. smeet

smeet просто спілкуюсь

artobstrel Ви Кучму знаєте? Так от Кучма написав таку книгу-"Україна не Росія" Одеса-Оде́са (рос. Одесса [Ад́єсса], їдиш אָד́עסאַ [Оде́са]) — місто на чорноморському узбережжі України, найбільший морський порт в країні, місто обласного значення, місто-герой, центр Одеської області.

---------- Додано в 19:32 ---------- Попередній допис був написаний в 19:28 ----------

та не потрібно:pardon:

7. Sandy

Sandy GRAND

Тонкость таки есть. Например, во время последней переписи населения (год не помню), очень многие люди, говорящие и думающие по-русски назвали своим родным языком украинский, хотя владеют им хуже меня. Тонкость в том, что с одной стороны свободный человек волен отвечать так, как считает нужным, с другой же - для отражения реальной языковой картины неплохо бы ответить и правду.

Еще одна тонкость. Как-то давно на СТБ была передача, в которой из реальных людей набирали футбольных комментаторов. Комментировать нужно было, естественно, по-украински, а после испытания конкурсантов спрашивали, как они сами оценивают свое выступление, в чем видят свои недостатки. Так вот, насчет недостатков убила фраза одного хлопца: "...ще треба підучити рідну мову...". Очень захотелось спросить: "Хлопче, якщо тобі вже 23-24 роки і тобі треба підучити якусь мову, то яка ж вона для тебе тоді рідна, якщо її треба підучити?!"

Это уже совершенно другой, объемный и отвлеченный от данной темы вопрос, обсуждать который можно сотни страниц. Государственность языка - это статус, а стоять за этим статусом может что угодно. Язык может и вовсе не быть государственным, но в стране при этом будут соблюдаться все права его носителей, и им будут предоставлены все возможности для образования и получения информации на этом языке. Я понимаю, к чему вы клоните: пусть русский язык будет государственным, и это, соответственно, обяжет кое-кого... Ход мысли хороший, но это не единственный путь, т.к. может оказаться вполне достаточным уравнять русский язык в правах с украинским во всех сферах жизни, кроме государственного делопроизводства. Что даст статус вам, как простому гражданину, вы хотите, чтобы президент выступал по-русски? Я, например, считаю это неправильным. Даже если русский язык и будет государственным, то только под номером два, а никак не первым. Общается с народом, и ему задали вопрос по-русски? Другое дело, пусть ответит по-русски, повернувшись к своему гражданину лицом, а не тем, чем повернулся к тому парню донецкий губернатор Близнюк ;)

Исправимо. Ставка на подрастающее поколение - и через 15-20 лет 80% населения любой области будет на достаточно приличном уровне знать украинский язык. Говорить или не говорить - их дело, но знать будут, и это будет хорошо.

• Подобається Подобається x 3
  8. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Пані відверто бреше. Докази:http://obrazovanie.odessa.ua/na/vseh/vseh.html;)
    Приїдьте до Донецька і сходіть на книжковий ринок біля універсаму "Маяк" (найбільше скупчення книгарень в місті), а там порівняйте кількість російськомовної і україномовної літератури;).

9. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

:haha::haha: А шо таке? Чиїсь пости мають послаблюючу дію?

Москва по кількості українського населення є найбільшим українським містом.

10. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Як може не знати українську мову випусник, що хоче вступити до ВНЗ, якщо українська мова в Україні вивчається з початкових класів, незважаючі на мову, якою викладаються предмети в школі (українською чи російською)!!?о_О Це ж що за абітуріент такий!? Таких не можна підпускати до вищої освіти на гарматний постріл...

• Подобається Подобається x 5
  11. Sandy

Sandy GRAND

:good::good::good:

---------- Додано в 18:20 ---------- Попередній допис був написаний в 18:17 ----------

Чи є якісь відомості про те, що суттєву кількість мешканців Росії українського походження відсутність україномовних шкіл вельми не влаштовує?

---------- Додано в 18:26 ---------- Попередній допис був написаний в 18:20 ----------

Ну, во-первых, кто в нашей стране не знает украинского языка - сам виноват. Учиться надо! Во-вторых, все зависит от способностей ребенка и отношения к образованию его родителей. Моя дочь только лишь в 10-м классе перешла в украинскую школу (до этого училась в русской), и совершенно ответственно могу вам сказать, что ее успеваемость не только не снизилась, но и существенно повысилась: если раньше занять призовое место на какой-нибудь городской олимпиаде для нее было недоступно, то сейчас она уже второй год подряд побеждает на областных олимпиадах и конкурсах. По какому предмету? По украинскому языку и литературе! (напомню, ребенок проучился 9 лет в русской школе!).

• Подобається Подобається x 9
  12. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Есть простой факт, в Москве всего одно место, где есть курсы украинского языка. Одно на всю Москву. Крайне странно для языка на который, по вашим словам, есть спрос. Можно даже хинди рядом с домом учить, а вот украинский - нет. Может у вас есть объяснение этому факту?

О как! Оказывается, русскоязычные граждане Украины - это граждане России. Сильно сказано. :))) Впрочем лучше расскажите где живут украиноязычные граждане России и откуда у вас сведения, что их что-то не устраивает (см. первую часть ответа)?

13. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

.... вам сейчас придет орда татарцев и заявит что сиптык кизил татара бирме, и будете учится на татарском, но ведь от этого ничего не пострадает не ? и обидно не будет, ну рас сказали значит надо ...
    согласен, больше бесит то что кто-то решил за меня на каком учится ...

ага, вчера заходил жаловался на маленькую пенсию, 20 грн занял ....

здорово ... хотя и не понятно к чему ..

да дело не в родности а в учете мнения обсчественности ...

так на кой это надо? ведь это не возрождение эти города никогда не были укромовными это насаждение, прийдет орда и через 15-20 лет все будут татары .... мне лично такие ставки и в пень не впились ....

14. Sandy

Sandy GRAND

Так пускай сначала обсчественность свое мнение правдиво и откровенно выразит, а потом уже требует, чтобы с ним считались.

Т.е., я так понимаю, вы против того, чтобы в "этих городах" вообще изучали украинский язык?

15. smeet

smeet просто спілкуюсь

Та Ви у влади своєї спитайте, наші одесити роблять докір українській владі,через те що в Одесі мало українських шкіл.

Неуважно читаєте.
    від України належного ставлення до своїх російськомовних громадян-тобто ставлення України до своїх російськомовних громадян.

Згадайти заяви Лужкова, Затуліна і інших про захист Росією інтересів російськомовних громадян у всьому світі.

---------- Додано в 20:18 ---------- Попередній допис був написаний в 20:14 ----------

:haha::haha::haha: В Росії в Путіна менша?
    До Вікіпедії:mocking:

---------- Додано в 20:19 ---------- Попередній допис був написаний в 20:18 ----------

Та в принципі я таке саме можу написати і про російськомовних України.В Росії хоч що напишуть.

16. Nina

Nina Well-Known Member

До речі в Україні ( ну скажімо на західній, центральній) теж сьогодні мало місць, де вчать і можна вчити російську мову. В Грузії взагалі молодь розмовляє якщо іноземною мовою, то лише англійською, а російську не розуміють чи не хочуть розуміти. Якщо Росія не буде поважити інші народи та інші мови, відповідно так будуть відноситися і до неї.
    Не відкривають курси чи українські школи, тому що немає державної (з боку України) підтримки, опір з боку Росії, та й самі українці швидко забувають що вони були українцями, інтегруються. Чи не так, Буркес?

• Подобається Подобається x 5
  17. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

О как. Вы мне говорите про чрезвычайную востребованность украинского в Москве, а спрашивать власть должен я. Я не вижу в Москве людей, которых интересовал бы украинский. Москвичи не пишут в мэрию просьб об открытии украинских школ, даже курсы не востребованы. Если вы утверждаете обратное, то будьте так добры, обоснуйте свои слова.

Правильные заявления. Украине бы тоже не мешало поддерживать своих в других странах. В той же Италии, России, других странах где обитают "украиноязычные". Это и есть то, что отличает государство от территории.

18. smeet

smeet просто спілкуюсь

А я не бачу в Україні ,кого б інтересувала російська-ну зовсім небачу, не хочу і не бачуууууууу.От так;)

19. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Чиста правда, зате скоро будуть одні дагестанські школи.

20. Nina

Nina Well-Known Member

Может наше государство своих в других странах и не поддерживает, но хотя бы своих людей в терактах не убивает.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)