Гаваріте са мной па русскі

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Deus igrok, 23 сер 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Ну тут Ви не праві. Українська мова не є персональною мовою Настіньки або Західної України як на те вже пішло. А хто які міста любить теж до мови не має значення. Ось мені наприклад подобаються Київ, Львів, Одеса і інші, а деякі не подобаються. Ну і яке то має відношення до мови? :dntknw:

---------- Додано в 00:03 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:48 ----------

До Ющенка за часів Кравчука і Кучми українська демократія цвіла і світилась. Демократичні сили були об'єднані а шовіністи танцювали танці від любові до української мови.

Пригадую розповіді багатьох осіб про стюардів і стюардес українських авіаліній котрі іґнорували як українську так і анґлійську. Типово поширена позиція значної частини не тільки стюардес і за довго до Ющенко. До речі його вже немає в політиці. Далі заважає комусь? :)

• Подобається Подобається x 5
  2. Gron

Gron тафгай

Перепрошую, а навіщо цей так нелюбимий Вами Ющінківський самопіар, патетичні гасла і "євро-демократичне" мессіанство?
    Топік стартер цілком зрозуміло обурився, що в своїй країні, не зміг отримати допомогу рідною мовою, в компанії де ретельно повинні підбирати персонал, якщо не бажають впустити земляка з Епл.
    А тут як завжди, від москальських тещ, фе-ес-бешних провокацій від "захисників", до "Як нам реорганізувати Рабкрін державу"

---------- Додано в 08:49 ---------- Попередній допис був написаний в 07:56 ----------

Якось в сусідній гілці, один з гостей волав що інструкція на Coldrex була не російською.
    Такий рідкісний та важкий в застосуванні препарат,(піктограм вистачило б) небачений по тб.
    Пів форуму на захист встала.
    А що, вони парацетамол українською прочитати невзмозі, а ми і з Microsoft розберемось.

• Подобається Подобається x 6
  3. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Ви перебільшуєте...

:)))
    Якраз це все і було сказано. І зараз говориться ...

• Подобається Подобається x 1
  4. Svjato

Svjato Well-Known Member

На кпи ....

---------- Додано в 12:16 ---------- Попередній допис був написаний в 12:10 ----------

Головне, що

Тут і проявляється тяга до культури "оних"...

---------- Додано в 12:21 ---------- Попередній допис був написаний в 12:16 ----------

Більш-менш - Так. Мова тягне з собою культуру (бо в мові прописані слова культури, яких можливо немає в інших народах). Вбивши мову - вбиваєте ті почуття, що описані цією мовою. І людина стає москалем , байстрюком.

• Подобається Подобається x 3
  5. Fremut

Fremut Well-Known Member

Тут всё правильно,только к чему отдельную тему создавать?Это просто ещё один штрих к образу современной независимой Украины.
    Чистое хамство,как всегда.Может эту вашу цитату перенести в "Справжнє обличчя України"?Как,собственно,и стартовый пост,открывающий эту тему?

• Подобається Подобається x 2
  6. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Я бы не стал за всех говорить. У меня есть своя версия. И она может касаться не всех, а части людей. Я помню, и до августа 1991 и после..Выходили в курилку в министерстве. Звучали два языка, изъяснялись кому как привычнее. Русские часто переходили на суржик. В основном все нормальные порядочные люди..Никаких языковых противоречий..Ну не все,конечно было идеально, но неодобрительные взгляды я видел, но это были исключения в основном. В министерстве был переводчик, помогал переводить. ПОстепенно я начал писать на украинском. К слову, я в Росии учился, вообще украинского не учил в школе.

Но к делу опять. Двомовность, она идеальной не бывает. Все время либо туда либо туда скатываешься в зависимости от окружения и внешних факторов. Так вот наслушавшись этих "демократов" ИМХО некоторым нормальным людям просто ничего общего с ними не захотелось иметь.

Ну и конечно, как DIDIO заметил, передавили в языковом вопросе. Пошли по советскому пути решения вопроса. Как до сих пор вспоминают "тихим незлым словом" советскую власть по закрытию школ на украинском, так сделали тоже самое..
    Хотя, конечно - это не объясняет всего феномена.

• Подобається Подобається x 5
  7. Svjato

Svjato Well-Known Member

Патч коли вийде?

---------- Додано в 12:44 ---------- Попередній допис був написаний в 12:42 ----------

Знову розписуєтеся за весь схід....

---------- Додано в 12:48 ---------- Попередній допис був написаний в 12:44 ----------

Японці, значить, вже тоді перестали бути дикими... О! Росія таакож. (Хоч ні - китай на п'яти наступає)

8. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Це - не "національне". Це - особисте. Цей чоловік хворобливо самозакоханий. Більше того, оточення це тонко відчуло, і ці якості в ньому постійно "підігрівали". Згадаймо, як він носився зі своїм "гетьманським походженням", запевняючи, що не вистачає всього двох поколінь, і тоді б він довів, що він з роду гетьмана Калнишевського.

Аякже! "Наслідний принц", не абищо! І тому його вражає в саму печінку, що "безрідна" Тимошенко на порядок енергійніша, розумніша за нього та хитріша в боротьбі з ворогами демократії.

Так, хитріша - бо на цьому етапі існування держави потрібна і хитрість також. Тому Україні дуже потрібні і Кравчук (100% прихильник Незалежності), і Тимошенко (100% прихильниця євромайбутнього України), і інші. Треба згадати, хто саме їм і нам з вами протистоїть, які методи застосовує, і що зараз під загрозою.

---------- Додано в 13:10 ---------- Попередній допис був написаний в 13:04 ----------

Офф-топ:

Бреде мавпа по пустелі, голодна, гине від спраги... Раптом набрела на оазу - там росли три пальми, а на них - кокоси. А в кокосах, як відомо, і їжа, і пиття. Вона давай трусити здоровенне і міцне дерево. Трусила-трусила, та й вибилася з сил. Бог змилувався і сказав їй - ПОДУМАЙ! Мавпа подумала, взяла камінця, пару раз жбурнула - збила горіха, наїлася, напилася, і мала сили йти далі.

Так само сталося з людиною - пустеля, голод, спрага. Оаза, кокоси. Так само став і трусить, аж зуби йому клямцають. Бог змилувався і сказав: ПОДУМАЙ!

А людина гордовито відмахнулася - ТА ЩО ТАМ ДУМАТИ - ТРУСИТИ ТРЕБА! І швидко вибилася з сил, знову побрела пустелею, а там і загинула.

9. Svjato

Svjato Well-Known Member

10. Ravin

Ravin Well-Known Member

:good: Простите! Больше в этой теме ничего писать не буду.

• Подобається Подобається x 7
  11. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Йойой куди тема заїхала!!!!

Що б я в даній ситуації вчинив... Не пошкодував би часу та знайшов людину яка добре говорить англійською, та позвонив би з скаргою в головний офіс компанії, думаю дибілуватому київському москалику моментально б яйця відкрутили, ІМХО.

• Подобається Подобається x 7
  12. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Ні... Не буде ця земля щасливою ще довго...
    Замість того, щоби не шкодуючи часу вивчити мову і самому...
    Ех...

• Подобається Подобається x 4
  13. mota_boy

Каюсь, читати можу, вільно говорити - НАЖАЛЬ ні. Так це камінь в мій город. АЛЕ, є задача відкрутити дибілу яйця, робити це треба негайно, знайти людину яка вільно говорить це задача в короткотерміновому періоді, це можна зробити за день-два, вивчити мову - період довготривалий, а наказувати дибіла (в якого в посадовій інструкції ОДНОЗНАЧНО вказано знання української, російської, англійської) за н7евиконання посадової інструкції потрібно вже. Так що пане сапер Ваше зауваження тут абсолютно недоречне.

P.S. А щасливою країна буде, Вас просто тоді вже не буде.

14. Defender

Defender Well-Known Member

Топикпастер, мог сделать элементарную вещь - взять телефон и позвонить в комитет по защите прав потребителей и сообщить им, о нарушении своих прав - получать информационную поддержку лицензионного продукта на доступном ему, а в данном случае, на государственном языке. Я думаю, что в этой конторе случился бы большой переполох, с побиванием нерадивых сотрудников гривной.

15. Svjato

Svjato Well-Known Member

Або відповіли би - гаварітє са мной па руски...

16. mota_boy

Іноземним коментаторам радив би не включатись в дискуссію, толку з Вас тут ніякого. Проблему зрозумієте тільки після того як в аналогічній ситуації Вам якийсь чурка (ні я зовсім їх не зневажаю, просто називаю так людей азійської зовнішності) скаже "спік со мной по чукотцкі, я рускій ніпаніма"
    А до того моменту ваші коментарі то з розряду "собака гавкає а караван іде"

• Подобається Подобається x 4
  17. Defender

Defender Well-Known Member

http://www.unian.net/rus/news/news-392454.html

Более трети опрошенных (39,9:wacko: готовы говорить на государственном языке, а более четверти (28,4:wacko: – лечиться только препаратами отечественного производства.

При этом больше платить за газ и энергоносители ради независимости Украины готов только каждый шестой гражданин (15,1:wacko:. Ответ «другое» на данный вопрос дали 2,7% респондентов, а 5,9% - затруднились ответить на него.

:))):))):))):))) Продолжайте - караван Вас внимательно слушает.

18. mota_boy

Мені глибоко в дупі хто готовий а хто ні. Топік стартер писав про те що автовідповідач говорив "натисніть 1 якщо бажаєте спілкуватися українською, натисніть 2 і т.д...." (100% що це вимога материнської компанії, їм національні приколи до одного місця їм бізнес робити треба і вони орієнтуються на КОЖНОГО клієнта, і у москалика в посадовій інструкції написано знання української/російської/англійської) він натиснув "1" а в результаті тупий москалик попався, що не відповідає вимогам компанії, таких треба гнати в шию.

Засуньте свій газ собі в дупу. дістали з ним.
    Вартість газу на кордоні України з РФ повинна бути така ж як для Європи, в Європі має бути дороще тільки за рахунок витрат на транспортування.
    Хто нехоче платити нехай сидить без газу. Жодних проблем не бачу.

• Подобається Подобається x 9
  19. Багіра

Багіра Well-Known Member

довго сміялася з такої глибоко-радянської форми викладу інформації, а потім довго плакала через глобальнонизький рівень правової культури українців і їх розуміння незалежності...

тільки третина хоче говорити державною... ну і прапор... але ж ні - тут натяк, що решта російськомовні, хоч то дуже далеко не так... їзжайте на Закарпаття, почуєте венгерську, румунську і тд. від людей, які укр і слова не знають.. і їх до неї ніхто не заставляє

а що цікаво... перекручено так, що типу лише 15 відсотків людей хочуть незалежності... цим кидають в очі, як колись.. зараз залежність це типу добре, колись комунізм - це добре...
    спершу самі поставили народі в такі умови, а тепер пряником махають.. скоро питатимуть "незалежність чи життя"як на той Хелоуін.. от якраз чим ближче до зими, тим питання актуальніше

20. majolika

majolika Well-Known Member

Офтопом на офтоп:

викликало асоціацію - якщо ти мене любиш, то доведи це і вистрибни з десятого поверху...

Дістали вже спекуляції з газом!

У нашому випадку нема зв'язку між "платить больше" і "ради независимости"

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)