Гаваріте са мной па русскі

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Deus igrok, 23 сер 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Не подскажете источник этой информации в вашем славном городе Николаеве? А то я тут живу и как-то такого впечатления никак не складывается. :dntknw:

• Подобається Подобається x 1
  2. Nevermind

Nevermind Просто персона

• Подобається Подобається x 8
  3. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Та ні, справа не в цьому. Просто нашим можновладцям треба обирати пріоритетом не намагання зрівнятися з Москвою в розкоші і помпезності, а дещо інше, що є набагато важливішим для країни і нації...На жаль, поки такого розуміння немає:sad:.
    Я категорично проти нахлібництва...Я ж писав, якщо мало власних визнаних письменників чи поетів, то ТРЕБА РОБИТИ ЯКІСНІ ПЕРЕКЛАДИ УКРАЇНСЬКОЮ МОВОЮ НАЙКРАЩИХ ЗАКОРДОННИХ КНИГ З УСІХ ГАЛУЗЕЙ НАУКИ ТА ХУДОЖНЬОЇ ЛІТЕРАТУРИ, а таких, повірте, назбиралось чимало, всі видавництва України надолго будуть забезпечені роботою...Але держава повинна створити для українськомовних видань умови, за яких вони зможуть конкурувати з російськомовними...І НЕ ТРЕБА У ЦІЙ СФЕРІ БОЯТИСЯ ПРОТЕКЦІОНІЗМУ, БО ЦЕ ПИТАННЯ ВИЖИВАННЯ В ПЕРСПЕКТИВІ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ...

• Подобається Подобається x 9
  4. Sandy

Sandy GRAND

Зрівнятися з Москвою в розкоші і помпезності - це марна справа. Тут ще заздалегідь треба поставити крапку та віддати золоту медаль, а самим тим часом зайнятися більш нагальними справами - ну хоча б підняттям рівня та якості життя власних громадян. Так, неоригінально, але ж потрібно! Добитися не на папері, а на практиці рівності всіх перед законом, дотримуватися прав та свобод кожного громадянина, забезпечити кожному достойну винагороду за працю та збудувати якісні дороги. Є чим зайнятися, помпезно відсвяткувати можна й потім.

• Подобається Подобається x 7
  5. smeet

smeet просто спілкуюсь

Читаю те що Ви написали і розумію Вас як ніхто. Ви все правильно пишете, Ви правильно ставите діагноз,тільки , як мені здається, робите з цього неправильні висновки.Життя в Одесі нічим не відрізняються від життя у Львові і життя скажімо в ХХХХХХХХ(замість іксів підставляйте назву любого обласного центру України).От дивіться, пройшов рік,як влада скажімо так неукраїнська.Це людина і партія за яку одесити більшістю голосували. Ну скажіть, за рік на скільки змінилась ситуація, вам в Одесі стали більше грошей залишати(тих що заробляє місто і відправляють в Київ). Тепер уявимо собі неймовірне і назавтра Одеса стає російським містом.Невже Ви думаєте, що ви перестанета бути автоматично провінцією. Ви спитайте в знайомих в Волгограді, Рязані,Тулі чи Скажімо Усть-Ілімську, чи забирає їхні гроші Москва, чи залишає їм.Ви знаєте, я догадуюсь, що вони Вам скажуть.Спитайте у Чалдона, чи купаються в розкошах народи Сибіру від яких продають нафту, газ, кольорові метали і інше. Чи не так само від них все забирають і вертають їм мідяки. Невже Ви думаєте, що у Львові чи Кіровограді виділяють більше грошей на ремонт театрів чи історичних споруд-повірте абсолютно о д и н а к о в о-недають. Тепер про ваших "українофобів" і "русофілів". Прошу вибачення, але Ви напевно хотіли сказати "українофобів" і "русофобів", бо "українофіли" і "русофоби"-це одні і ті ж. Але ви не помилилися бо в принципі, вони фінансуються однією людиною, і добре відробляють свої гроші, якраз на таку вашу і нашу реакцію вони розраховують і.....потихеньку далі дерибанять те, що ще не додерибанили. А щоб ви не зауважили того дерибану, вони вам і підкидають ті "філи" і "фоби" а ви ведетесь. А якщо розібратись, то у нас з вами ворог один.
    А на рахунок того, що час все поставить на свої місця і буде це тоді, коли і ми і ви зрозуміємо, що ніхто "не даст нам избавления, ни Бог не царь и не герой, добъемся мы освобождения своею собственной рукой":))) Вибачайте, але я з Вами не хочу сваритись,я б з великим задоволенням почастував би Вас в Одесі закарпатським вином, і ми б разом заспівали б пісню Квітки Цісик.:good:

6. Freyja

Freyja Member

Уважаемая Un.Known,вы опоздали,дело в том,что в Одессе уже практически не осталось школ с преподаванием на русском языке.Из-за этого скоро придётся закрывать факультеты,связанные с математикой,физикой,химией,компьютерными технологиями.Уровень знаний по точным наукам у наших выпускников настолько низок,что даже при относительно нормальном результате на НТ,дети с их познаниями,полученными на неродном языке,не могут хорошо учиться дальше и быть конкуретноспобными.Такое трудно было представить в Советском Союзе.

• Подобається Подобається x 2
  7. Bambook

Bambook Persona non grata

І знову притягнуто за вуха. Купа моїх однокурсників повиїжджали на навчання у США та Канаду. Більшість із них успішно позакінчували ВНЗ, навчаючись не те що нерідною, а навіть зовсім не схожою на рідну мовою. Зараз - десять років уже минуло - більшість із них вже займають серйозні посади в солідних фірмах.
    Не треба сприймати на віру все, що каже Табачник...

• Подобається Подобається x 8
  8. Svjato

Svjato Well-Known Member

Це ви сказали, не я.

---------- Додано в 00:16 ---------- Попередній допис був написаний в 00:13 ----------

---------- Додано в 00:19 ---------- Попередній допис був написаний в 00:16 ----------

Брехня.

---------- Додано в 00:25 ---------- Попередній допис був написаний в 00:19 ----------

За бажанням...

---------- Додано в 00:26 ---------- Попередній допис був написаний в 00:25 ----------

Перша? Ну нарешті там з'явиться тризуб! :)

• Подобається Подобається x 3
  9. Nevermind

Nevermind Просто персона

Вообще нет? о_О

Вы отслеживали корреляцию получения образования на украинском языке с уровнем знаний по точным наукам? о_О

Объясните, какая разница, на каком языке решать такие, к примеру,

системы уравнений? :dntknw:

10. smeet

smeet просто спілкуюсь

Школа № 51,Школа № 52(половина рос і половина укр класів),Школа № 60,
    Школа № 63 9-11 класи російською,Школа № 65,Школа № 66 6-11кл з російською мовою навчання,Школа № 8,Школа № 15 ,Школа № 21,Школа № 31,Школа № 33,Школа № 43(50\50:wacko:,Школа № 46,Школа № 47,Школа № 77(8-11 кл паралельно рос і укр),Школа № 81(укр і рос),Школа № 82,Школа № 84,Школа № 85(9-11 кл рос мова),Школа № 89,Школа № 101,Школа № 106(50/50рос і укр),Школа № 107,Школа № 110 ,Школа № 130(паралельно рос і укр класи)
    56 шкіл не вказали мову навчання, тому даних немаю.Я думаю що і серед них є російські школи. Так що не можна так сказати, що в Одесі мало російськомовних шкіл. Порівняйте з Москвою.Порівняйте з Тюменню( де українців можливо більше ніж росіян):)http://obrazovanie.odessa.ua/na/vseh/vseh.html

---------- Додано в 02:11 ---------- Попередній допис був написаний в 02:07 ----------

Не рівняйте з СРСР, і діло тут не в "неродном языке", а в якості викладання викладачів, повірте рівень знань одинаковий по всій Україні,і у Львові і у Донецьку і він від мови викладання не залежить. Мало залишилось викладачів,які ставлять оцінку за знання а не за гроші.

• Подобається Подобається x 5
  11. Freyja

Freyja Member

О вероятном предстоящем закрытии факультетов,связанных с точными науками в наших одесских вузах и катастрофическим уменьшением количества поступающих туда абитуриентов с каждым годом придумала не я ,а,видимо,ректоры этих самых вузов.Это они вещают с одесских каналов нам об этих проблемах,и соответственно,о будущих проблемах науки на Украине.Но вам,жителям Западной Украины,видимо лучше понятны и видны и проблемы одесских вузов,и проблемы будущего науки в этой стране.Уважаемый smeet,56 школ,которые не указали язык преподавания,смею Вас успокоить - украиноязычные.Вот и посчитайте сколько всего русских школ и сколько украинских,а потом сравните в процентном отношении.Уважаемая Nevermind, я ничего не отслеживаю,но я,во-первых,живу в этом городе,каждый день смотрю одесские телевизионные каналы, и слышу,что говорят наши одесские преподаватели и ректоры наших вузов.Но теперь я понимаю,что надо заходить на львовский форум и здесь черпать информацию о том,что же на самом деле происходит в моём городе,в том числе в сфере образования.Уважаемый Svjato,если вы не согласны с той или иной информацией,которую я излагаю в своих постах,это совсем не повод каждый раз утверждать,что это ложь.Я понимаю,что вызываю лично у вас ненависть и даже знаю почему.Но это не повод отвечать на мои посты по-хамски и обвинять меня во лжи.Беря во внимание ваши высказываниям,вы мне тоже крайне неприятны,потому что я не разделяю ваши ксенофобские взгляды к своим же согражданам.Но я сдерживаю себя и веду себя цивилизованно,стараясь вам не хамить.Или вы добиваетесь того,чтобы я покинула ваш форум?

12. Bambook

єдиний привід звинувачувати вас у брехні - це те, що ви багато брешете або копіпастите чужу брехню (якщо це зроблено без посилання - це те саме, що ви брешете).
    Я читав від сили десяток ваших постів, не всі уважно. У двох була відверта брехня. Перша - про те, що хтось в Україні забороняє російськомовним спілкуватися російською між собою.
    Друга - оця от про ВНЗ.
    Скажіть будь-ласка - до речі, вже про це говорив, ви якось зїхали з того аргументу - якби це було правдою, яким чином сотні тисяч українців, росіян, поляків. китайців і представників ще купи націй закінчували б університети і коледжі у США, Канаді, Британії? Вони ж там англійською вчаться, а вона набагато більше відрізняється від російської, ніж українська! І нічого, стають фахівцями - зокрема й з технічних спеціальностей.
    Ви ж не хочете сказати, що росіяни в Україні тупіші, ніж українці чи китайці, які їдуть вчитися у США чи Англію? Я так не думаю.
    То чи не логічніше припустити, що у такий спосіб керівники ВНЗ прикривають свій непрофесіоналізм?

• Подобається Подобається x 6
  13. smeet

smeet просто спілкуюсь

Шановна Freyja.Вибачте але я не впевнений, що
    , тому, що Ви казали в попередньому допису, що
    а коли я порахував то з"ясувалося ,що вони є і немало: їх 25, і це зовсім немало, в Тюмені взагалі немає жодної,хоча там українців більше ніж росіян, і я більш ніж впевнений,що з тих 56 шкіл, ще з 20 російськомовних. Тепер закривають ВУЗи не через те, що немає російськомовних студентів,а тому що Табачник взагалі хоче, щоб всі ВУЗи стали платними. Спитайте ту владу за яку Ви голосували,чому вони хочуть закривати ВУЗИ.При нашій владі ВУЗи не закривались. Толі іщо будєт. Як у нас так і у вас йде примусовне скорочення медичних працівників.Ми скоро будемо як в Англії, або займатися самолікуванням або вмирати, бо до лікаря не зможемо попасти на прийом. Як у нас так і у Вас силою заставляють медиків писати заяви,щоб їм скорочували по 0,25 ставки,це при тому, що по страшній силі піднімають на все ціни.Тепер піднімають на електрику, а відповідно на все що стосується електроенергії,яка затрачується при його виробництві, отож новий стрибок цін. І це все повірте через ваші розмови про "ущємлєніє русского язика" і голосування за команду "проффесіоналів". А "проффесіонали" розмовляючи російською взувають і вас і нас по самі нікуди.А Ви далі "гаварітє про ущємлєніє" і голосуйте за "прафєссіоналов".

• Подобається Подобається x 4
  14. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Можно и не кричать... :)
    Делают. Причем - даже "москальские дочки" - я именно сейчас читаю изданное Клубом сімейного дозвілля "Історика" - Елізабет Костовой (перевод с английского)... До меня добралась - когда вся семья прочитала :)
    Хороший литературный перевод, крепкая фабула. Кстати - книги в "клубе" покупаем регулярно - и вижу, что украиноязычных книг никак не меньше русскоязычных. Странно, что некоторые паны пишут о 95% книг на русском... :)

15. borkhes

Можно узнать какое отношение к Одессе имеет Москва и Тюмень в данном контексте? Почему в качестве примера не берётся Улан-Батор или Махачкала?

В России есть школы с языками тех народов, что её населяют. Это и карелы и коми и якуты и башкиры и многие другие. Если среди них почему-то отсутствуют украинцы, то вопросы надо задать им, а не одесситам, которые никакого отношения до украинцев в России не имеют.

---------- Додано в 10:41 ---------- Попередній допис був написаний в 10:29 ----------

Из всех наук в ВУЗе вам больше запомнился матан и учебник Демидовича? :)))
    Других наук там не было?
    Кстати, а учебник матанализа у вас на каком языке был? :)
    Ну да, в научном мире между украинским и английским никакой разницы нету, да. Языки малых народностей. :mocking:

16. Bambook

Перефразую: якою мовою росіянину, який виріс в Україні чи російськомовному українцю важче вчитися - англійською чи українською?

• Подобається Подобається x 2
  17. Gron

Gron тафгай

Заради тих кому рахувати кількість російсько чи україномовних шкіл в Одесі не ліньки

http://obrazovanie.odessa.ua/na/vseh/vseh.html

Додам, що в ОНУ де навчася мій син, жодного прикмета українською не викладалось.(впевнено кажу тільки про його факультет)
    Це нонсенс на гуманітарному факультеті.
    Його друзі вивчали українську "для себе", за власні гроши з репетиторами.
    Но то мабудь тільки серед його курсу ураїнська була модною.
    Якраз українську треба поширювати та підтримувати, а з російською все гаразд.

18. borkhes

Перспективнее учиться на английском.

19. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

20. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

а вот я живу в Николаеве и складывается впечатление что тут учится украинским ниц кому треба ....

---------- Додано в 10:25 ---------- Попередній допис був написаний в 10:22 ----------

если бы обучение сводилось только к математике то не вопрос ...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)