Гаваріте са мной па русскі

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Deus igrok, 23 сер 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Freyja

Freyja Member

Ваши герои - не мои и никогда ими не будут,и я уверена,что Вы,как впрочем,и Я переживём это - и будем жить долго и счастливо вдалеке друг от друга. Конечно же, я не могу ненавидеть вашу богатую и самобытную культуру,вашу музыку:мне очень нравится актёр Иван Мыколайчук,фильм Параджанова ''Тени забытых предков" - я считаю одним из самых лучших фильмов всех времён и народов,певица Квитка Цисык - мне бесконечно жаль,что судьба отвела ей так мало времени - наверное, именно так и поют ангелы! - но мне не нравятся ваши политики,которые постоянно говорят гадости в наш (а значит и в мой адрес!),угрожают,запрещают мой родной язык,грозятся дойти под знамёнами Бандеры до границ России.Они что не понимают к чему это может привести? Кстати,о героях.Я прекрасно знаю о ваших героях,а вот что Вы знаете о наших героях,например,моего родного города.Кем были эти люди,что они сделали для нашего города?

• Подобається Подобається x 3
  2. Sirko

Sirko Well-Known Member

Я теж :) Та навряд чи в Google відсоткові показники істотно інакші.

Пане Yarema, ніхто не вироблятиме продукт, на який немає попиту. Україна, мабуть, єдина в Європі, що досі без національного порталу про Формулу-1. Чому? Бо більшості українців вистачає російських і наших російськомовних сайтів. Навіть К1, що транслює перегони, формульний відділ свого україномовного сайту зробив російською. Ось таке зачароване коло.

• Подобається Подобається x 4
  3. Svjato

Svjato Well-Known Member

Прошу:

Хіба в Україні рускі живуть? Я думав українці... В Росії - російська офіційна, та і Київ нікого не заставляє вчити українську в Росії... Чи вже почав?
    Тобто простий народ говорить українською - ви не проти. А те що "горожане" не хочуть вчити адміністративну мову - то вас не обурює.
    Та говоріть хоч китайською. Тільки не пхайте її у Київ...

---------- Додано в 00:33 ---------- Попередній допис був написаний в 00:31 ----------

За нього заступився рускій блок. Ви будете ненавидіти тепер рускій блок?

Але чесно. Не так, як завжди - та я не писав, то мене звинувачують :blush:

ТАК чи НІ?

• Подобається Подобається x 2
  4. adviser

adviser Well-Known Member

Спробую трішки непогодитись, шановна пані. Зараз при владі в Україні росіяни (Азаров, Янукович, Табачник і т.д.) Це вони вам погрожують і ."...запрещают ваш родной язык,грозятся дойти под знамёнами Бандеры до границ России."
    Ви не помітили, що в Криму російських шкіл більше ніж українських, а в Москві українських аж ні одної?
    Що стосується ворогів, то вони в нас з вами спільні. В Совєтські часи НКВД не вибирало хто на які мові говорить. Мело всіх підряд. Теперішня машина влади це майже прототип колишньої:
    - при збільшенні пенсійного віку не дивляться на мову, на якій ви говорите;
    - при підвищенні цін на транспорт, бензин, продукти не дивляться на мову, на якій ви говорите;
    - при будуванні шкідливих заводів не дивляться, які національності живуть навколо;
    То ви і надалі вважаєте, що нам потрібно жити подалі одне від одного. Вони (мужновладці) цим скористають. Це один з їх принципів :"Разделяй и влавствуй!" (ТАЙНА БЕЗЗАКОНИЯ - РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАВСТВУЙ) http://drugieberega.atomsoznanya.ru/

5. Svjato

Svjato Well-Known Member

то ви перша, хто повість. Розповідайте. Бо всі москалі мовчать і жодного героя свого назвати не можуть... (росіян не питали ще...)

Що до мови - у Львові говорять і по польськи і по російськи і навіть по нідерландськи і ніхто їх не б'є. А у вас навіть міліція допомагає бити україномовних із їхніми плакатами... (десь тут був ролик на форумі)

Що скажете? Га?

6. Freyja

Freyja Member

У нас есть богатые одесситы и они жертвуют на многое,как впрочем,и простые одесситы.Именно так были спасены и Театр оперы и балета (деньги на него собирались по всему свету),восстановлен памятник Екатерины или ещё его называют памятником основателям города,был восстановлен Спасо-Преображенский собор,который был разрушен большевиками.Но Одесса в большинстве своём построена из ракушняка,а это очень хрупкий материал - он не выдерживает время и влажный климат.Деньги,заработанные городом забирает Киев,а мы получаем уже по остаточному принципу.Этой зимой горел знаменитый Дом Русова - очень красивый дом,в самом центре города, и теперь не знают,что с ним делать,потому что на его восстановление нужна огромная сумма денег и самые лучшие реставраторы.Наш бывший мэр,хоть и был строителем по профессии,не особо переживал и совсем не старался хоть что-то сделать.Он оставил после себя огромные долги и изувеченные фасады других не менее красивейших зданий.Нам нужны слишком огромные суммы - это должна быть государственная программа,одними миллионерами тут не отделаешься. К вам не приезжают и не устраивают шествия наши "украинофобы" и "русофилы",просто потому что им это не надо.Нам хватает своих проблем.Мы прекрасно понимаем ваши настроения.Прививка нам была сделана давно,поэтому организм имеет стойкий иммунитет.Нам не нужны войны,революции,а главное - что-то доказывать вам,в чём-то переубеждать.Время расставит всё по своим местам.Мы и вы - со временем окажемся именно там,где нам положено.Надеюсь,вы поняли о чём я.

7. Svjato

Svjato Well-Known Member

А я чув, жи то кабмін виділив кошти. Там ще піарилися з КМ...

а ви поскромніше... (його люди будували а не вища раса...)

Та ну!? А 10 відсотків у Львові їх де набралося? (Не гоните волну..)

Вам прививку від комунізму треба було робити ;)

---------- Додано в 00:57 ---------- Попередній допис був написаний в 00:56 ----------

То що там про ваших героїв. Нам заздрите, бо своїх не мали...

• Подобається Подобається x 1
  8. Sandy

Sandy GRAND

У них є, а у нас немає.

9. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Гм.

Це я маю екзамен здати?

Шановна пані, повірте, я багато знаю про Одесу, люблю Бабеля і Олю Пулатову, а коли приїду у Ваше місто, то назви вулиць мені щось говорять. Не треба, будь ласка, думати, що тут люди не цікавляться нічим, ніде і ніколи.

Не треба узагальнювати "ви", коли говорите з конкретною людиною. Наприклад
    Це які - наші? І чому вони - мої?
    ...

• Подобається Подобається x 6
  10. Gron

Gron тафгай

• Подобається Подобається x 6
  11. Un.Known

12. Svjato

Svjato Well-Known Member

І на питання не відповідають... :sad:

Ігнор?

13. - им и на Википедию "кошты" нужны... о_О

14. Bambook

Bambook Persona non grata

До речі, мені також здається, що Вікі тут не до теми згадано. До неї треба тільки багато доброї волі.
    Хоча банальна арифметика показує, що ми й маємо відставати в наповненні Вікі, навіть якщо все йде природним шляхом. Просто тому, що нас 46 мільйонів, а росіян ппоза 150. А розвиток нету десь на одному рівні. От і пояснення, чому російська вікі наповнюється втричі швидше.

15. - если учесть, что у злых россиян никакой "доброй" воли по определению быть не может... ну, хорошо, у процентов 10, в виде исключения, которые "не благодаря, а вопреки"... выходит, что доброй воли у украинцев должно быть минимум в три (и три в периоде) раза больше, чем у россиян. Всё-таки оговорка пана Ярёмы - не по Фрейду. Какую область ни возьми - сразу речь заводится о ДОПОЛНИТЕЛЬНОМ финансировании. Ну хорошо, поэтам тоже надо кушать, только вот по заказу пишут они обычно такое, что потом никто читать не хочет.

16. Sandy

Sandy GRAND

То значит такие заказы. Неужели государство не может нашим поэтам заказать что-нибудь не идеологическое, а просто хорошее?

"Поставьте ему какую-нибудь хорошую песню!" © :)))

17. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

а че так много то? задумались за всю Украину? думайте про Львовщину, а про Одесщину они и сами как то подумают , чи не ?

мне интересно вы без галлюциногенов дошли до этого сверхгениального сравнения??? а как насчет спросить москвичей про то надо ли им украинские школы а потом спросить крымчан надо ли им русские ???? и все вопрос решится сам собой, демократично очень, и никто не будет против и никто не будет никому ничего должен .... так нет отдельной прослойке нашей незалежной хочется "облагодетельствовать" своей ""мудростью"" все остальное население и нахиба?

прекрасно, но тем не менее вы две руки поднимете за украинские школы в Одессе, при этом согласитесь что мнение самих Одесситов по этому вопросу учитывать не стоит, или я ошибаюсь????

а чем комунисты то опять не угодили? в Одессе до 91-го было получше чем после ... та хиба только в Одессе ...

ага, давайте забодяжим митинг в Центре Львова где всех окружающих назовем фашистами, поразмахиваем плакатами Сталина, по сокрушаемся об отсутствии НКВД, а потом с побитой головой будем вопить что нам наваляли из-за того что мы на русском языке это все несли? Браво!

18. Un.Known

Я якось не зрозуміла, яке відношення має моя цитата до Вашого питання.

Але - так, я дві руки підніму за українські школи в Одесі, при чому думаю, що думка, як і недумка одеситів не змінить нічого, бо Одеса - не анклав. Тобто, як каже Михайлович:"може в консерваторії щось треба поправити".

19. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Так до справи! Захищаймо. Пам'ятаєте пенсіонера у зросійщеному Миколаєві? Респект!

---------- Додано в 13:29 ---------- Попередній допис був написаний в 13:27 ----------

Для повноти статистики треба врахувати запити іншими мовами. От я більшість запитів роблю англійською - специфика роботи.

---------- Додано в 13:37 ---------- Попередній допис був написаний в 13:29 ----------

А англійською - ще більше корисної інформації

Безумовно

Вікіпедію поповнюють ентузіасти. Є інформація, час, натхнення і доступ до інтернету -> нова якісна стаття українською.

---------- Додано в 13:42 ---------- Попередній допис був написаний в 13:37 ----------

Багато чого тоді було проголошено, і виконано навпаки паном, навіть прізвісько його не хочу писати.

20. Un.Known

Гм. Не хвилюйтесь так.

Враховувати треба не думку населення Одеси, Луганська, чи Дніпропетровська, а усього російськомовного разом взятого. Бо не може міністерство освіти розробляти методику по містах.

Тепер зрозуміло, чому я про консерваторію згадала?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)