Гаваріте са мной па русскі

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Deus igrok, 23 сер 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Sandy

Sandy GRAND

Кхм... Вообще-то, на различные проявления экстремизма должна реагировать власть (кто там нонче в Одессе при власти?). А если власть не реагирует, то жители города очень даже могут заставить ее это сделать. Ленивая власть должна подвергаться воздействию активной части населения, и чем чаще это будет происходить, тем менее ленивой эта власть будет. Как вы думаете, почему одесситы ничего не могут противопоставить приблудным нацикам? Почему одесситы не могут самоорганизоваться, а они могут? Только не подумайте, я не к тому, что надо устраивать свои контр-демонстрации с последующими бойнями. Заставляйте власть что-то делать! Пусть арестовывают зачинщиков, пусть привлекают хотя бы к административной ответственности тех, кто разжигает межнациональную рознь в вашем городе.

P.S. Может, одесситы в свое время ошиблись и за кого-то не того проголосовали?

• Подобається Подобається x 6
  2. - "примеру" я отвечал в № 627.

---------- Додано в 16:12 ---------- Попередній допис був написаний в 16:08 ----------

-

3. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Ну отож.

Не ототожнюйте одну конкретну людину з усіма галичанами.

4. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

• Подобається Подобається x 3
  5. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

6. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

• Подобається Подобається x 1
  7. А что так? Один сказал прямо (вернее, намекнул ясно), что ждать от галичан понимания и сочувствия не стоит в силу исторических причин. Остальные не решились, но плюсиками согласились, отчего бы их не отото... Ваши земляки всегда так себя ведут, культурные бо... Вот же ж, и за русское слово на улицах Львова не убивают, сами говорите. Только очень хотят, чтобы в ларьках не было газет на русском языке, в магазинах - русскоязычных книг, в кинотеатрах - фильмов, голосуют за националистов по-радикальнее и т.д. - при этом всё это им нужно не только в своём городе, но и в других городах страны, в которых не они покупают книги, газеты и ходят в кино.

• Подобається Подобається x 4
  8. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Не зі всім. :)

Моя сім"я, наприклад, не голосувала за націоналістів, а я медіально підтримую у своєму місті книгарню, де продаються книги на російській мові і куди запрошуються письменники, пишучі російською (останнього разу це був Андрій Курков).

Не в присутності російської мови справа, а у домінанції однієї мови над іншою. А мови - їм байдуже, тільки їхнім носіям - ні.

Так, я б хотіла, аби підтримка мені пропонувалась українською мовою, є щось дивне у цьому?

• Подобається Подобається x 5
  9. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

наспивуючи ....

---------- Додано в 16:07 ---------- Попередній допис був написаний в 16:05 ----------

то пшеркасно, только вот мне бы хотелось чтоб в моем городе было больше книг на русском фильмы в кинотеатрах на русском, вот и вопрос с каких петухов чучело в вышЫванке за тыщу километров от меня решает на каком мне читать и на каком мне смотреть ... вот оно че ...

10. Sandy

Sandy GRAND

Конкурентоздатний медійний продукт буде споживатися населенням будь-якою мовою, за однієї умови - ця мова населенню повинна бути зрозумілою. Масово розуміють у нас, як ви знаєте, українську та російську. Можете не сумніватися, що на півдні та на сході України залюбки дивляться україномовні телепередачі, якщо вони подобаються. І повірте, ніхто не буде плюватися та скаржитися "вот блін, хрєновая пєрєдача, нє на русском!" (за вийнятком, мабуть, зовсім вже аґалтєлих шавіністаф). Те ж саме стосується й книжок та газет. Тобто, не слід ставити конячку за бричкою: спочатку створення й лише потім - споживання, а від цього й попит.

Зараз російською мовою конкурентоздатного продукту створюється більше - факт. Чи слід сумніватися, якою мовою більше продукту споживається? Таким чином, вихід? Тільки створення конкурентоздатного україномовного продукту, більш ніяк. Тобто, скаржитися потрібно більш за все на українських "дамарощєних" митців, які здебільшого або пишуть щось більш-менш сприятливе російською, або якесь мракобісся українською. Звістно, вийнятки тут є, я не хочу узагальнювати, але цих вийнятків повинно бути в десятки разів більше, щоб можна було говорити про якесь масове підведення та відродження україномовної культури.

• Подобається Подобається x 5
  11. Svjato

Svjato Well-Known Member

Може б ви нас в спокої залишили?
    Коли по телебаченню почнуть крутити кіно не тільки російською на державних каналах?

П.С. У вас подвійні стандарти і відсутність українських слів у лексиконі.

---------- Додано в 17:52 ---------- Попередній допис був написаний в 17:46 ----------

---------- Додано в 17:54 ---------- Попередній допис був написаний в 17:52 ----------

Ось так совок і зняв з ваших батьків вишиванку і тепер ви голі і босі на неї "петушитесь"...

12. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Невтішні прогнози:У 2060 році процес зникнення української мови може стати незворотним? http://www.unian.net/ukr/news/news-418804.html
    Якщо не приймати рішучих рішень по розвитку і захисту української мови.

13. Sirko

Sirko Well-Known Member

Спираючись на власні спостереження додам ще такий нюанс, що багатьом україномовним продукт українською загалом не потрібний - так люди призвичаїлися до споживання інформації російською. Преса, серіали, книги, навіть мова пошукових запитів.

Звісно, не все можна знайти українською, але такі цифри свідчать, що люди й не намагаються. Так само ігноруються продубльовані українською фільми та серіали, переклади іноземної літератури, україномовна преса...

• Подобається Подобається x 2
  14. Yarema

А Ви давно в книгарню заходили?...У нас в Донецьку книг російською мовою, як мінімум, 95%, а газет і журналів майже 100%!!!
    Вимагати зараз від українських письменників створювати конкурентноздатний продукт масовано - означає нерозуміння проблеми...Це неможливо! А от заохочувати видання гарних перекладів українською світових бестселлерів як художніх, так і наукових, технічних тощо, потрібно нагально. А також повністю зняти податки на прибуток з видань українською мовою. А також прийняти вимогу, щоб не менше 70% російських видань, що продаються в Україні, були надруковані в українському перекладі... Бо інакше українська мова ніколи не зможе конкурувати з російською, за якою стоїть вся фінансова і пропагандистська потуга Росії.

• Подобається Подобається x 8
  15. Sandy

Sandy GRAND

Це взагалі феномен. Якби я був україномовною людиною, я б завжди за наявності вибору обирав би україномовне. А що взагалі означає "призвичаїлися"? Я чомусь після 91-го призвичаївся споживати інформацію українською, а люди, які вважають українську рідною, не можуть?! Панове, все ж таки в якійсь консерваторії треба щось підправити!

---------- Додано в 20:34 ---------- Попередній допис був написаний в 20:33 ----------

Наскільки я розумію, україномовні видання зараз мають деякі привілеї порівняно з російськомовними, і це почалося не вчора. Результат?

16. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Донецкий губернатор в ответ на предложение говорить по-украински послал… в Ивано-Франковск.

Відео: http://ostro.org/video/video-148/

17. Yarema

Наведіть, будь ласка, доказ, бо я не володію питанням...
    А стосовно запросів в інеті , то російськомовний продукт переважає не тількі кількісно, але й якісно... Порівняйте хоч Вікіпедію російськомовну і україномовну...Ніякого порівняння...Тут треба працювати і працювати..А для цього потрібні кошти...А поки що ні держава, ні україномовні бізнесмени не здатні конкурувати з російськомовним бізнесом і Росією.На жаль.

18. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А США можуть? А Німеччина? А Франція? Напевно можуть... Але чомусь відсоток їхніх книг на нашому ринку мізерний... З чого б це...? :dntknw:

19. Sandy

Sandy GRAND

Ну, Близнюк у нас известный крендель. По-моему, в этом видео продемонстрирован достаточный повод для того, чтобы освободить его от столь тяжкой должности. Симметрично, губернатору ивано-франковской области неплохо бы тоже не гнушаться поговорить по-русски с русскоязычным гражданином. Уверен, только такая взаимная языковая толерантность позволит снять напряжение в языковом вопросе. И политических спекулянтов поменьше станет.

20. Gron

Gron тафгай

Так це все тіж сами наслідки.
    Вічні.
    Перекладач - це штучний фахівець, а Перекладач на українську рарітет у кубі, нові ще на мультах тренуються.
    Навіть переклади російською, за часів совітів, відрізняються від сучасних, дубляж теж не на користь сьогоднішніх.
    Доречі Воннег'ут українською, ближче до того що був в "Іностранкє" і до орігіналу, ніж той що є російською кінця 90-х.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)