Гаваріте са мной па русскі

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Deus igrok, 23 сер 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Пані,не могли б Ви визначитися,яка із двох цитат Вам миліше?

А уж тогда...

• Подобається Подобається x 4
  2. nora

nora Well-Known Member

• Подобається Подобається x 5
  3. Nevermind

Nevermind Просто персона

Мені здається, тут озлобилася тільки nastinka за те, що Ravin не ходить у вишиванці... :nea:

• Подобається Подобається x 10
  4. Ravin

Ravin Well-Known Member

Ганьба! ;)

• Подобається Подобається x 6
  5. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Ось ви і народили новий і, я впевнений - в найближчому майбутньому - дуже популярний анекдот. Оброблюю його літературно і переношу в гілку "Анекдоти". :haha:

• Подобається Подобається x 3
  6. Ravin

Ravin Well-Known Member

Долю! долю!:clapping:

• Подобається Подобається x 1
  7. nikolas

nikolas Well-Known Member

І не кажіть,гет фаци не маєте.:)))

• Подобається Подобається x 2
  8. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

о_О Ой, дякую... :preved: :dancer::dancer::dancer:

9. серега-очкарик

10. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Я думав над цим. І прийшов до висновку, що винувата ющенківська національно- економічна хуторянська політика. Якраз вона, ця політика, призвела до краху демократичної ідеї, бо розтягувала демократичні сили по партійних хуторах, а будь-які ідеї майбутньої України топила в "історико-націоналістичній" істерії. Звичайно, Кремль також попрацював дуже непогано, але ж яку підтримку цим дурнем було надано кремлівськім корупчикам ! Кремлівцям достатньо було давати тільки тези - а Ющенко тупо "наповнював" їх "живими ілюстраціями": мовляв, "всі українські біди - із-за Росії, з Росії, та із-за неукраїнців, а особливо - із-за росіян, і так було колись, і так є тепер!"...

Ось тому демократія взагалі, а особливо "ющенківського" типу, тепер у багатьох російськомовних та неукраїнців асоціюється з ворожістю, з агресивним націоналізмом та безладом.

А програш демократії у самих українців, особливо отруєних ющенківськими "тезами", асоціюється з наругою над українськістю.
    Наслідок - громадянське суспільство, яке тільки почалося з"являтись - зруйноване.

А що потрібно було робити?

1.А потрібно було СКАЗАТИ "наш спільний ворог - корупція" і СПІЛЬНО боротися з цим ворогом.

2.Потрібно було сказати - "я взяв цю владу з ваших рук, щоб віддати її, повернути її вам". І потрібно було зробити це, максимально задіяти місцеве самоврядування, і не боятися, що люди слабкі і тупі, і не впораються. Ось тоді і відповідальність була б розділена між Центром і регіонами, і все було б "на виду".

3.Треба було сказати - "в державі Україна - державною мовою є українська, бо вона - державоутворююча, і офіційне застосування її - справа безпеки і існування держави. Всі інші мови - радісно вітаються всіма в державі - на вулицях, в кіно, в рекламі.

4.Потрібно було сказати - Росія назавжди є нашим сусідом. Ми з радістю будемо співпрацювати в усіх неполітичних сферах, а в політичних сферах - викликаємо Росію на змагання - чия "версія демократії" переможе!

5.Потрібно було сказати - "Євросоюз - наша мета, хоч і не надто близька. Просимо Євросоюз встановити конкретні умови-показники для вступу України в ЄС - в політичній, економічній, соціальній, освітній сфері, які б були середнім показником по ЄС, і давали б чіткий дороговказ, не КОЛИ Україна вступить в ЄС, а чого вона має РЕАЛЬНО ДОСЯГТИ, щоб вступити туди.

Кілька років тому я написав листа Ющенкові і запропонував запровадити тотальне публікування в Інтернеті витрат всього українського бюджету, крім секретних (армія, СБУ) витрат - тобто, куди, і на яких підставах витрачається кожна бюджетна копійка (сумою вище 500 грн) - що придбано, хто приймав участь у тендері, скільки заплатили, хто відповідальний, і куди конкретно слід повідомити у випадку, якщо відомо про зловживання.

На мій чіткий і обгрунтований лист мені відповіли надрукованим на поштівці типографським способом єдиним реченням - "ваше повідомлення взято до відома".

Та й вже.

• Подобається Подобається x 11
  11. серега-очкарик

По всем пунктам безоговорочно :"ЗА!!!"

12. Gron

Gron тафгай

Так робити чи сказати?
    Якщо сказати, то що почути?

ЗЫ Да і ще, якби він це сказав, то в Киівському офісі Microsoft можливо було б почути консультацію українською?

• Подобається Подобається x 7
  13. серега-очкарик

Как что?
    И так по кругу

14. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

ТАК! І бандити б (у формі і без неї) вишикувалися б в черзі сісти в тюрму.
    Все просто... :)

15. Ravin

Ravin Well-Known Member

Единственно тут бы добавил между строк: Кто старое вспомнит, тому глаз вон, а кто забудет тому оба.

• Подобається Подобається x 3
  16. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Справа в тому, що "стАрого" поки-що немає... Все ще "свіже" і болюче. Тому і чіпати його не слід, бо в Росії воно ще живе, та й тут. І що, тикати то їм в ніс? А сенс? Крім ненависті - жодного. Самі повинні "дозріти"...

Тільки добробутом в державі можна було довести, що демократія економічно вигідна людям. Бо те, що демократичний "закордон" живе краще - теоретично вони чули... Якби Україна зажила краще, то, можливо, то і Росію посунуло б до змін...

Хоча... Он здичавіла Північна Корея - біля квітучої Південної... І що? І нічого... Промивання мізків - то сильна штука для куцого мозку...

---------- Додано в 01:28 ---------- Попередній допис був написаний в 01:10 ----------

Ну а як же ж! Якби заставити Майкрософт розмовляти українською - безперечно, українці почали б добувати квадратний корінь з 809457309602525 без рахівниці. В той же день.

Ось це - вся "квінтессенція" ідіотської ющенковскої політики - "підняти українськість". А ЯК ЖЕ ІНШІ? Їх - морально втоптати (ох, жаль, що фізично не можна - зітхнув Тягнибок)! Бо з них не можна зробити українців!

Так... Ти борешся за демократію... Але ж ти не українець - тому ти повноцінно за Україну боротися не можеш. Ти вчений, маєш винаходи... Але ж ти татарин чи жид... А жидва в 1642 році моєму славному прапрапрапрапрадідові, за народними переказами, не захотіла в калюжу піднести кухлика з горілочкою, в борг... А проклята татарва шмагнула нагайкою (яке нелюдське звірство!!!) мою прапрапрапрапрапрабабцю, коли їй було 8 рочків, бо вона, сердешна, за легендою, йому національно-свідому дульку скрутила... То чому я маю ставити тебе на СВІЙ рівень? Ти маєш енергію та знання? Але ж твій дід чи батько - жах - вірменин! А я ж в 1993 році був бухгалтером у якогось вірменина, так воно, падлюка, на "Вольво" їздило, а я, УКРАЇНЕЦЬ - на нього працював!

Недолугість, ницість, тупість, дрібна помста, гетьманкуватість, неймовірна самозакоханість та "приймання всіх мук небесних на себе" - зустрічається серед будь-яких національностей. Але ЧОМУ таке "щастя" випало Україні, та ще й в момент критичного перелому від совка до Волі!?

Тому зараз КОЖЕН, хто не при владі, без "скидок" на національність, отримає тим совком по... Що підставить, по тому й отримає.

17. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Та й не тільки все це: українську мову виставляли непопулярною мовою, і з того часу небагато змінилося, у всякому випадку, поза межами західної України. Це як на одному з форумів молода мамця писала, що її 5-річна дитина розділяє сусідських дітей на нормальних і селюків, бо останні розмовляють українською.

Справедливості заради треба сказати, що таке саме ставлення було і до інших "союзних" мов. Колись давно читала, що з такої зверхності і виникли стереотипи про "загальмованих" прибалтів, "тупих чурок", трішечки пришелепкуватих українців, ще гірших молдаванів і т.д. Насправді ніхто нікому інтелектом не поступався, просто розмовляли ламаною російською, і чим рідна мова була віддаленішою до неї, тим відсталішою вважалася нація.

Останнє редагування: 24 сер 2010
  18. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

На жаль, ці явища мали місце на протязі всієї історії України. Ось ця ворожість взагалі приймала якісь сюрреалістичні форми. Ворожість до інших національностей (хоч вона була не головна), ворожість до мешканців іншого села, іншого міста. Ворожість до сусіди бо його корова давала на 1 літру молока більше.
    Ось взяти недавню ворожість Ющенка до Тимошенко. Чому? Для чого?
    Що Ющенко не поділив? І то та ворожість ні за що була така глубока, що Ющенко мабуть від неї не відмовився б якби справа стояла про питання його життя.
    Скільки та ворожість грала поганий жарт з Україною. Ненависть Богдана Хмельницького до католиків, не тільки римо- але і греко- (в цьому він не робив різниці - нищив і одних і других) віддав Україну варварам і наслідок цього відчувається дотепер.
    І, до речі, фраза "ґаварітє па рускі" швидше всього лунає не з вуст росіянина чи єврея, а з вуст вчорашнього жителя села Задрипалівки, який вже схватив Бога за бороду бо жівйоть в сталіце і забіл єта хахляцкає нарєчіє... І страшно нєнавідіт єтіх хахлов-сєлюков.

• Подобається Подобається x 12
  19. nikolas

nikolas Well-Known Member

Істину кажете,я знаю таких людей у яких вся фамілія з села,вони "гарадские" в першому поколінні і коли кажуть,що їм важко розмовляти українською(румунською),хочеться засунути два пальці в рот і вирвати.У мене крім призирства до них більше ніяких емоцій.А коли задирають носа,хочеться нагадати їм,що в роки "малолетсства",їхні батьки бігали босими по гімняках без трусів,і часом таки нагадую.

• Подобається Подобається x 6
  20. nastinka

nastinka відсутня

ну то якої холєри ви тут пишете? і дискутуєте? якшо діла вам ніякого? а тілььки отакуво потриндіти?

чому люблю. просто в інших містах не почуваю себе комфортно...
    була у Вінниці. в тролейбусі проїхалась... не буду росказувати.) в інших містах була...не вражена.
    Закарпаття чудове!

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)