Гаваріте са мной па русскі

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Deus igrok, 23 сер 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Svjato

Svjato Well-Known Member

То ви ще й "нє понімающій"? Вам ще "об'ясняли"...
    Вчіть українську - самі розумітимете. :)))

П.С. Тільки не треба фігні про геройство "асфабадітєлєй...". Предки бачили і повідали...
    А не з книжок гопників...

• Подобається Подобається x 5
  2. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Торг здєсь нє умєстєн (Кіса Вороб'янінов):haha:.
    І у Вас є, що заперечити?;)
    На що сподіваєтесь? На "могутню" Рассєю? Так, вона вам допоможе... Як тільки з муджахедами впорається:))). А без неї у Вас, люб'язний, дупа репне;).

• Подобається Подобається x 7
  3. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

и много выжило "повидателей" ??? при чем тут геройство? всю жизнь били и дальше если вам так хочется бить будем, история знаете ли ...
    нас и без Рассеи хватит, а если допоможе то тогда будете с....ть по-мелкому да по лесам ныкатся, как и "храбрые маджахеды", не пойму с чего такая героичность в 39-м уже как бы обделались?
    результат один, извечное нытье - ааббиижжают! ....

• Подобається Подобається x 3
  4. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

Мовне питання не ввійшло до переліку найважливіших питань, які стоять перед українцями. На мовних питаннях тільки політики набирають бали
    http://www.dw-world.de/dw/article/0,,14788246,00.html

• Подобається Подобається x 7
  5. Svjato

Svjato Well-Known Member

---------- Додано в 16:49 ---------- Попередній допис був написаний в 16:44 ----------

Так, історія тільки про це і говорить, що таким як ви тільки постріляти...
    Не дарма ви собі справжній нік підібрали.
    П.С. В палиці два кінці, а рушниці теж вбидві сторони стріляють.

---------- Додано в 16:53 ---------- Попередній допис був написаний в 16:49 ----------

Вас расєя (не Росія) вже спасла?
    Бо ви Росії на х не потрібні...

6. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А Ви - Україні...

7. олекса

олекса New Member

Самі визнаєте ціль "асвабадітєлєй"?

• Подобається Подобається x 4
  8. Khotybor

Khotybor Well-Known Member

Одного дня прийшлось дзвонити в кол-центр Вестерн Юніон в Москву і в Харків. Забувся, з Москвою почав говорити Українською. Тітонька мене чудово розуміла і була дуже привітна, був приємно здивований. Через 5 хв дзвоню в харків і чую: "Извините. я вас не понимаю". Або то в нас оператори такі тупі, або синдром яничар дається взнаки.

9. Yarema

Ну да, ну да...Ми вятскіє - рєбята хватскіє, всємєром одного нє боімся...Слишалі, знаєм...А ще чули й таке: "Шапкамі закідаєм!"...Тільки вже й шапок не вистачить, бо не буде вже казахів-панфіловців, ахмєт-ханов султанов, не буде й русскіх солдат узбєцкого проісхождєнія...То Ви зараз такі сміливі, бо наші дурні-противсіхи подарували вашому пахану Україну...Якби ж я не бачив таких "сміливців" в 2005 році, то може й занепокоївся...Але ж бачив, і тому просто сміюся над Вашим роздуванням щок, героїчний Ви наш...Якщо прийде справжня державницька влада (а вона прийде, рано чи пізніше), то такі , як Ви, просто притисните хвоста і будете сопіти в дві дзюрочки...Чомусь Ваші одноплемінники панічно дали дьору з Чечні (етнічна чистка) і ніхто їх не захистив, тепер також втікають з Дагестану. Їх виживають і з інших кавказських республік, незважаючі на режим КТО...Об них витирають ноги в Середній Азії, Прибалтиці...Лише в толерантній і мирній Україні та Білорусі такі, як Ви, продовжують хвацько вип'ячувати груди і верещати, як свого часу польська шляхта :"Нє позволям!":haha:...Але час прийде і всі зрозуміють, хто в хаті господар, ми чи миші:)))...
    Сліпий сказав - побачим, а глухий - почуєм;)...А Ви не є Україна, та маю підозру, що навіть і не українець...

10. BomBoyash

BomBoyash миється в бані

Був прикол в Севастополі минулого літа, дачний кооператив на Фіоленті :

Купуємо морозиво в кіоску.

Я : А де в вас тут папірчик можна викинути?
    Продавчиня : ???
    Я : Питаю, де тут смітник недалеко?
    Продавчиня : ???

Моя дівчина вирішує допомогти -

Он спрашивает, где у вас мусорник, чтобы бумажку от мороженого выбросить!

Продавчиня : ааа... так вы объясните своему мальчику нерусскому, что у нас здесь не так все просто, мусор никто не вывозит, сами выносим, так что пусть у себя дома выбрасывает. Он что у вас, поляк какой-то?

Завіса.

• Подобається Подобається x 8
  11. Nevermind

Nevermind Просто персона

У мене теж недавно сталася весела ситуація. Розмовляла з контрагентами з Москви. Російською мовою, звичайно. І видала таку на кшталт фразу: "... а остальную сумму перечислить на поточный рахунок". Мене з Москви запитують: "Куда?!?о_О"...

Просто ми як-то в російській мові вживаємо слово "рахунок" замість "счет".

І по Україні всі чудово розуміють слово "рахунок", навіть і Харків, і Донецьк. :)

12. Vadim Kharkov

Vadim Kharkov миється в бані

Ну конечно, обычный человек живущий на грани выживания на первое место ставит экономические проблемы. Что тут удивительного???

Однако, вот еще один пример "феномена Швеца":

В сытой Москве, где никто не заставляет оператора говорить по-украински, Khotybor получает нормальный ответ на обращение по-украински, а в украинском (!) Харькове его не очень вежливо посылают. И, что не менее интересно (!), Khotybor, я надеюсь искренне, не может понять в чем дело. Максимум, какую версию он способен предложить - это тупость и бескультурье "янычар".

Продолжайте в том же духе господа. Реальность - это сильная штука. Она все равно достучится до вашего сознания

И после этого вы продолжаете повторять мантру о том, что народу индифферентны вопросы языка, и, поэтому нужно продолжать закручивать гайки?... (И что еще интересно, Вам самим как раз вопросы языка не безразличны. Мантра о безразличии должна, по-вашему, касаться исключительно русских....)

Ну-ну...

13. Filosof

Filosof Well-Known Member

Москва сита?!!!о_О:crazy:

14. Khotybor

Дома - хоть на китайській. А на роботі - клієнт завжди правий. Особисто я знаю 6 мов. І чудово розумію російську (навіть люблю росіян:give_rose:), але вимагаю до себе елементарної поваги, як до україномовного клієнта

15. Yarema

Еге ж бо...Тільки пан забуває, що нині українська мова вивчається з першого класу, і таких тіточок з кожним роком буде все менше і менше, незважаючі на Ваші шаманські камлання...Нове покоління прекрасно розуміє українську мову, навіть якщо і не послуговується нею в побуті;)...А Ви шукайте собі "новоє сообщєство - руський народ" і нову країну мрій "Русь от Балтікі - до Тіхого Океана"...Бо Ви "рождєни, чтоб сказку сдєлать билью...":haha:
    А ви сумніваєтесь!?о_О Вона навіть зажерлась;)...

---------- Додано в 19:04 ---------- Попередній допис був написаний в 19:02 ----------

• Подобається Подобається x 6
  16. Vadim Kharkov

Согласен. Однако, нарушают...;) С молчаливого согласия, а может и поощрения начальства...;) И таких примеров со временем будет все больше. (Если, конечно, госполитика не поменяется. А она пока и не думает меняться.)

И дело тут не лично в Вас, а в том негативе, который копится в ответ на администоративное давление и игнорирование основного языка общения в стране. Рядовой оператор или сержант - от большого ума Вам нахамят прямо. Их начальству хватит ума не демонстрировать свое отношение. Но от этого их отношение не изменится...

А вот почему это происходит и как изменить это отношения я и задавал вопросы на этой и соседней ветке.

Но вразумительного ответа не получил...:blush:

Останнє редагування: 30 січ 2011
  17. олекса

олекса New Member

Це не "феномен Швеця", а комплекс "хохла"-встидатись рідної мови. Ось приклад: у Києві їдемо з сестрою в трамваї, розмовляємо українською. Коло нас двоє дівчат, теж між собою розмовляють українською, по мові видно, що з східної України.Передаючи талон звертаються до нас російською.Сучасні "Проні Прокопівни".

18. Vadim Kharkov

А я был свидетелем как рядом со мной два явно наших человека говорили между собой по-английски. Изучали язык таким образом. На этом основании я должен сделать вывод, что английский для них родной?...:)

Может Вы еще начнете утверждать, что он "родной" для сержанта Швеца и оператора колл-центра из Харькова, которые не вежливо послали людей обратившихся к ним по-украински (т.е. по Вашей логике, на их родном языке...:dance2:)

• Подобається Подобається x 1
  19. Khotybor

Питання трохи не в тему, однак....

Яка різниця між 5'niza та Марійкою Бурмакою?

• Подобається Подобається x 1
  20. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

Дійсно, реальність така, що російськомовним не "закручують гайки", вони відьно користуються російською і в суспільних відносинах (а не тільки в побутових домашніх умовах). Якщо би було інакше, то і перелік найважливіших проблем був би інакшим!

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)