Гаваріте са мной па русскі

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Deus igrok, 23 сер 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Ravin

Ravin Well-Known Member

Извините. Всё в кучу.
    Вы считаете, что если все будут говорить по украински - поможет поменять внутренний мир каждого в отдельности и тем самым все станут белые и пушистые?

• Подобається Подобається x 3
  2. dArt

dArt Well-Known Member

Тільки що, запитався в тещі, лікар, міський спеціаліст, щира галичанка (вона, думаю троха доросліша за Вас :) ) Чи Вам хтось колись за часів Радянського Союзу забороняв говорити українською? Ті ні каже, і школи і газети були, і в медінституті деякі лекції, тай по телебаченню 1 з трьох каналів український був...
    Але Вам , мабуть відніше, Ви краще знаєте.

Такой вот вопросец модераторам. Название темы, насколько я понмю, должно быть на украинском языке. Если цитата , то может быть на любом в кавычках.
    А что означает сия корявая транцлитерация? Давайте вместе будем похабить и русский и украинский языки.

• Подобається Подобається x 6
  3. nastinka

nastinka відсутня

та де там, можливо це буде перший крок, до відновлення нашої культури...
    з ураїни я люблю лише Львів і Франківськ...лише там я відчуваю себе дома, лише там моя рідна мова, мені там затишно і добре, там добрі люди, не всі, звичайно, але в кав'ярні посміхнуться заварять запашну каву, у вишитих сорочках ходять, грають народну музику. це треба берегти...
    ви ходите у вишиванці? співаєте народні пісні? печете паску на свято? робите кутю? їздите в село до родичів? це все те, що саме важливе в нашому житті.
    чому ми це не бережемо? чому американські діти люблять своїх братів і сестер, а наші б'ються? чому ми не вмієм бути лояльними/добрими/привітними..чому у тому самому в'єтнамі всі говорять своєю мовою. всі до одного?
    і всі вивчають англійську, лише по потребі туристів в їхню країну і щоб можна було за кордоном якось виразитись.
    чому ми так не робимо?
    це дуже спірне питання, я не буду далі продовжувати, бо цього ніхто ітак не хоче розуміти...тільки будемо на форумі сидіти і всіх засуджувати..
    а я така погана проти російської.

• Подобається Подобається x 4
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

ви трохи неправильно оцінюєте ситуацію.

справа не в тому, що хтось там заговорив по російськи. Хоче - хай говорить.

ситуація наступна. Людина подзвонила в Київ у оф. представництво НР. Мало того, що той умовідсталий говорить по-російськи, він вимагає, щоб з ним обовязково спілкувались російською і то в країні, де державна мова є українська.
    То називається, наглості немає меж.

В даній ситуації, я б обовязково на місці цієї людини написав скаргу у центральний офіс НР. Уявіть собі, щоб у Франції аналогічний клєрк вимагав говорити нефранцузькою мовою. Це ж скандал, чєл явно не відповідає займаній посаді.

• Подобається Подобається x 20
  5. Ravin

Ravin Well-Known Member

Извините, но это Вы не поняли о чем разговор, по крайней мере, со мной. Читайте все мои посты.

---------- Додано в 19:12 ---------- Попередній допис був написаний в 19:11 ----------

Так и я о том же.

---------- Додано в 19:14 ---------- Попередній допис був написаний в 19:12 ----------

А дальше пошел перегиб в другую сторону.
    Короче..., сто раз себе говорил: - не надо становиться между правыми и левыми... - будешь получать с двух сторон. В этом они одинаковы и едины.

• Подобається Подобається x 11
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

не фарисейсвуйте!!!!!

запитайте тещу, чи були предмети, на яких заставляли вивчати предмет лиш на російській.

А я можу засвідчити, що за совітів, навчаючись у технікумі промислової автоматики деякі предмети у нас велися російською мовою і вимагали, щоб ми говорили лиш на російській, зокрема економіка, основи електроніки, фізика, тощо... При тому, що у групі був один росіянин. Так що нєнада ля-ля!!!

• Подобається Подобається x 9
  7. nastinka

nastinka відсутня

а мова йде не про Галич, а про східну частину.
    у мене бабця звідти. їй більше 60 років. вона дуже багато бідності пережила у багато дітній родині. їм не дозволяли українською говорити.

і то правда, але всі тут будуть відстоювати те, що треба всіх дуже сильно "ублажать" і робити так, щоб їм було приємно. бо вони будуть відстоювати свою російсько мовну точку зору. я нічого проти мови російської не маю. чудова мова, АЛЕ я бажаю, щоб говорили нею в Росії і все буде чудово :) і проблеми наші ущухнуть. і коли всі так заговорять країна наша буде разом..жаль, що мені навіть цього не бачити...хто зна коли таке чудо сі стрєсе

8. Ravin

Ravin Well-Known Member

Надо, чтобы на территории Украины операторы говорили по украински.
    А в опциях было заложено:
    Хочете спілкуватися англійською, натисьніть - 1
    - кітайською - 2
    і т.д.
    Хотите общаться по русски, наберите число которое получится после извлечения из корня квадратного числа (например) 965298887562 и тогда будем иметь два результата; или им будет легче выучить украинский или они все будут математиками.

• Подобається Подобається x 13
  9. Defender

Defender Well-Known Member

Если бы так отвечали в секретариате президента или ВР - тогда да.

"В настоящий момент, отсутствует описание возникшей проблемы, на украинском языке. Служба поддержки Майкрософт""

• Подобається Подобається x 1
  10. nastinka

nastinka відсутня

читайте англійською.
    вінда у мене стоїть англійська. та й загалом проблеми для мене це не складає.

11. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

прекрасно, а я за, так как будем делить ???
    где во Львове??? у нас в Николаеве не боятся а у вас боятся??? иш ты эвон оно как ...
    да не за какие, у нас таких нет и отродясь не было ... впрочем их нигде нет, патриотизм - дешевый лозунг который пхают перед собой падонки и за который умирают герои ...

где вы не знаю, а мы в Украине, и в этой стране я лично удивляюсь только здравому смыслу, впрочем Россия туда же, приятно удивляет только Белоруссия ...

---------- Додано в 20:31 ---------- Попередній допис був написаний в 20:29 ----------

смею вас заверить схидной частини и так нормально ... может не стоит проявлять заботу о ком-то вопреки его желанию ???

12. Defender

Defender Well-Known Member

Попалась на глаза "файна новына":

Янукович отменил День Независимости
    19.8.2010 21:43 | RUpor
    Во вторник, 24 августа 2010 года, впервые за все 19 лет существования Украинского демократического государства не состоится празднование Дня Независимости. Вместо военного парада и салюта в центре Киева, традиционных для этой торжественной даты, первые лица покидают столицу, а оппозиции запрещены любые массовые акции.
    На центральной площади украинской столицы, Майдане Независимости, в этот день не будет даже украинской национальной символики, футболок и сувениров с ее изображением. С недавних пор городские власти во главе с председателем госадминистрации Александром Поповым (Партия регионов) запретили их к реализации, наряду с украиноязычной музыкой и украинской исторической литературой.

Уникальное решение не проводить парад было утверждено на очередном заседании Кабинета Министров 18 августа 2010 года. Правительство при этом ссылается на отсутствие необходимого финансирования.

От праздничного салюта отказались городские власти совместно с Минобороны. Этому мероприятию якобы препятствует «сложная пожароопасная ситуация в городе».

Более того, советник президента Виктора Януковича, которого вместе с премьер-министром, председателем Партии регионов Николаем Азаровым на День Независимости не будет в Киеве (они отдыхают в Крыму), архитектор Лариса Скорик заявила о необходимости демонтажа находящихся на Майдане Независимости целого ряда скульптурных сооружений - Монумента Независимости Украины, древних Лядских ворот и памятника православного хранителя Киева, архистратига Михаила. Они, по ее словам, мешают улучшению «транспортной развязки».

"Ах оставьте ненужные споры, он себе уже все доказал...":haha:

13. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

А вот хамить не стоит.

• Подобається Подобається x 2
  14. premium

premium Well-Known Member

Виявляється вам і самим не подобається ваша корява вимова. Чого ж то іншим нав'язуєте?

• Подобається Подобається x 1
  15. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

А що, якщо так само, як цивілізована ви, почали б думати дикі в"єтнамці? Чи дикі швейцарці? Чи дикі канадійці? Чи дикі бразилійці? Чи дикі чукчі?

• Подобається Подобається x 5
  16. Ravin

Ravin Well-Known Member

При чем, это у меня спрашивают.о_О

• Подобається Подобається x 12
  17. nikolas

nikolas Well-Known Member

І я про то подумав,ще ні одного равина не видів у вишиванці.

В Єрусалим.

:haha::haha::haha:

• Подобається Подобається x 8
  18. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Аж голова закрутилась від в'єтнамців з бразильцями.

В мене цілком майбутній зять - єврей. Може йому вишиванку подарувати...

Тема полізла в русло інших, подібних тем.

19. Ravin

Ravin Well-Known Member

:haha::haha::haha:
    Извините, в Ашдод. Но это не меняет сути.

---------- Додано в 21:30 ---------- Попередній допис був написаний в 21:29 ----------

Удивите его - точно.;)

20. Nevermind

Nevermind Просто персона

Тобто решту 98% відсотків України Ви не любите? Але вимагаєте, щоб на всій Україні була саме Ваша мова.

• Подобається Подобається x 10
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)