Гаваріте са мной па русскі

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Deus igrok, 23 сер 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Вже давно людство меє набір рішеннь цієї проблеми...
    Як варіант не підійде?

2. olegp

olegp миється в бані

исхожу из вводной поста , на который отвечал,
    Originally Posted by Mr. Blick
    Що змінилося ? Русифіковані отримали можливість залишитись русифікованими до десятого коліна, і надалі шкодити Україні.

3. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Алоизович был бы в восторге от таких добросовестных последователей как вы

4. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

А я - не жартома. Бо чимало людей с ЗУ їдуть працювати трудовими мiгрантами до Росiї. А якщо прийняти до уваги "велику перемогу" на ЗУ над "москальскою мовою" - то саме вчасно сiдати за пiдручники з росiйської. :)
    Бо чомусь я маю сумнiви, що на найближчi 5 рокiв щось з працевлаштуванням у нас змiниться на краще. :)

5. Luna

Luna змИючка - сокровище :)

)) Співчуваю, але так вже в світі повелося, що мову батьки передають своїм дітям. І там, де розмвляли українською в тій же Одеській області - розмовляють, попри русифікацію.
    Тому це МОЯ справа. А те, що анклав величезний - не проблема. Ми не моноетнічна держава, подивись правді у вічі - в нас є ще росіяни, болгари та інші.

Має скінчитися? А шо ти зробиш, можна спитати? Більшість населення російськомовні (в моєму місті). І гучними фразами твоїми вже до безтолкового закону доведено. Це саме через таких балаболок в наших новоросів були підстави для таких "законів". То хто ж "врєдітєль"?

6. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Пропонуєте почати стерилізацію всіх російськомовних? ;)

7. tanna

tanna Дуже важлива персона

И где я это уже слышала? Помнится мне, кто-то вроде мечтал обнести Донбасс колючей проволокой и запретить донецким бабам рожать. Только где этот человек теперь? В тюрьме. Смотрите, Блик, как бы чего не вышло. :facepalm:

---------- Додано в 09:40 ---------- Попередній допис був написаний в 09:40 ----------

Пусть рискнет. Мы ему быстренько стерилизалку пообломаем. :preved:

8. olegp

olegp миється в бані

точнее-
    Україна хотіла б не дозволяти, але не може,не в змозі:)))

9. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

Треба підходити до цього питання стратегічно, та вибудувати комплексну програму, що розрахована не на один десяток років. Аналізувати світовий досвід, як близьких нам країн, що були в срср, так і взагалі. Брати радянський досвід на озброєння, коли треба. Зробили ж з польського Львова українське місто.
    Серед першочергових кроків я б запропонував тотальну українську мову на телебаченні, радіо, жодного російського слова, тільки в перекладі. Це працює.

Звісно ви, в когось ще питання є ? Саме завдяки вашому брату, конкретно твоїм сусідам, колегам, приятелям, я й надалі буду мешкати в синьожопій країні бандюковичей.

10. iso

iso Well-Known Member

В такому контексті доцільніше братися за европейські мови :)

11. Дальневосточник

Скажіть, а де ж ті урівноважені політики, які відірвалися б нарешті від мiстечковсті і стали б пропонувати рішення, відповідні всім громадянам України? Отож бо й воно - нема!
    Тому у нас при владі ті, хто поділяють і володарюють.

12. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

"Всім" мені не потрібно. Русифіковані мешканці України мають бажання жити як в Росії та Білорусі, а краще разом з Росією і Білорусією, тому будь-який політик, який буде пропонувати рішення, що, хоч в якійсь мірі, задовольняють цю братію, мені ворог.

13. Дальневосточник

Безперечно. Але на заходi нас теж не дуже чекають. Да i не всi туди взмозi виїхати. До Росiї легше.
    Можете самi подивиться статистику - куди їдуть на роботу.
    Або - звiдкiля найбiльшi надходження грошей.
    Це ганьба - скільки наших людей працює за кордоном. А ми все обговорюємо "вишиванка" чи "косоворотка" - замість підйому економіки.

14. iso

iso Well-Known Member

Звідкіля ж стільки російськомовних українців?
    Це так само справедливо як і те, що причиною фінської війни став Майнільский інцидент.
    Як пілотний проект в окремо призначеному регіоні :good:

15. Дальневосточник

Ну ТАК на то в мене нема ради!
    Не дивуйтеся тоді, що живете під синьо-білими. :)

16. iso

iso Well-Known Member

У Вас є інформація-поділіться

17. Дальневосточник

Наприклад ось тут про грошi, а ось тут огляд трудової мiграцiї. :)

18. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Є раціоналізаторську пропозицію. Не говоріть зі мною російською. Не ображуся. Угу?

19. Дальневосточник

Або - Маю раціоналізаторську пропозицію - або Є раціоналізаторська пропозиція. :)

20. iso

iso Well-Known Member

Дякую. Але мова йшла про ЗУ і що вчити у Львові:)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)