Гаваріте са мной па русскі

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Deus igrok, 23 сер 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. iso

iso Well-Known Member

Тоді я не здивуюся, якщо Ви і 1984 р. (Оруела) назвете псевдоінформацією, качкою і явною брехнею

---------- Додано в 17:03 ---------- Попередній допис був написаний в 16:58 ----------

От і я думаю, якби то делікатніше. Може так: прочитайте моє пояснення для VasMT "Нині, 16:04 #2978 " . Якщо недостатньо буде-спробую по складах

2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Не знаю, як Дальнєвосточніку, але мені, будьте ласкаві... Бо я нічого не зрозумів ні з самого "пояснення", ні з 1984-го (???) року...

3. iso

iso Well-Known Member

Не така вже і безглузда стаття, якщо, звичайно, не читати її поверхово

---------- Додано в 17:18 ---------- Попередній допис був написаний в 17:08 ----------

Статя має іронічний, і навіть саркастичний зміст. Хоча, якщо вдуматися, - і серйозний підтекст. (Враховуючи стан сучасної розмовної російської мови). А навів статтю я жартома на пропозицію організувати курси російської мови у Львові.. Ви ж із Дальнєвосточником кинулися доводити, що стаття неправдива і дослідження такого не було, і все то качка... Тому я і навів Оруела, бо можна також доводити, що такого суспільства не було і все то качка.
    Усе. Розклав на склади, як міг.

4. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Ви ще не чули сучасної розмовної української мови...
    Я поставив качечку... :)))

5. iso

iso Well-Known Member

Про українську - в іншій темі, можна? :)

6. Luna

Luna змИючка - сокровище :)

Якщо її не буде і регіональний не буде з такими дурницями - нехай собі буде.
    Нічого не змінилось абсолютно.
    Все чекала відповіді - ну що воно дало??? Ніхто не може довести.

7. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

Що змінилося ? Русифіковані отримали можливість залишитись русифікованими до десятого коліна, і надалі шкодити Україні.

8. olegp

olegp миється в бані

недорозумієте, якщо їх силоміць занурити в укромовность, вони ще більше будуть шкодити Україні:)))

9. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

olegp
    А Ви французькою володієте? Ні? Нєпарядок. Неповага до Канади.

10. Mr. Blick

Не будуть, або повтікають на історичну московську батьківщину, або звикнуть та асимілються, і не будть більше слово руськає буровіть.

11. Luna

А що нам перешкоджало ДО цього закону?
    Блік, шкодити Україні можна і на чистій солов"їній.

---------- Додано в 19:53 ---------- Попередній допис був написаний в 19:52 ----------

Так не повтікали ж))) І непогано себе відчуваємо. І взагалі, російська - моя рідна мова, чи Україні потрібні зрадники рідного? Чи все-ж таки бути патріотом своєї країни не означає відвернутися від мови своїх батьків?
    Інша річ - державна. Повага, знання і використання - це необхідно для країни і для громадянина особисто, незалежно від його національності.

12. kitana

kitana Banned

Українська мова в Україні, вона не для держави потрібна, вона для дітей потрібна, які тут будуть жити, коли нас вже не буде...

13. olegp

olegp миється в бані

самі запитуєте - самі відповідаєте?
    звидки ви знаете, шо Ні?:)))
    а по сути- ви просто не в курсе принципа двомовных стран- живя в данной стране, надо владеть одной мовою, хотя 2мя приветствуется,
    так, в двомовной Канаде 2мя владеют 16.9% населения, а в двомовной Финляндии 2мя владеют 9.4% населения,
    это в Украине укрофилы распустили в свое время ложный тезис о том, что якобы надо владеть в двомовной стране 2мя , даже плакатик дурной был- типа - хочешь двуязычия- выучи мовуо_О

14. Luna

Взагалі, наші діти і є держава завтра.
    Не буду сперечатись.
    І хоч в моїх дітей рідна російська, українську донька знає, а син знатиме. Це вже моя справа.

---------- Додано в 20:27 ---------- Попередній допис був написаний в 20:26 ----------

А мову таки выучили?

15. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

а коли їдете в іншомовне середовище, замовляти послуги службовця?
    чи проходити експрес-курси ілони давидової? )))
    мая хатєть вийті, мая хатєть зайті? ;)

---------- Додано в 22:41 ---------- Попередній допис був написаний в 22:39 ----------

про дурной плакатік зачепило, аж сльозу хочеться пустити :mocking:

16. olegp

olegp миється в бані

держслужбовец будет с вами размовлять вашою мовою, сам или через перекладача

17. Mr. Blick

Ні. Це не твоя справа. Україна не може дозволити, щоб на її території існував величезний анклав де російськомовні будуть робити російськомовних, ті проживати життя російськомовних, і в свою чергу робити наступне покоління російськомовних. Це має скінчитися.
    А те, що ви шкодите - це тільки що довели чергові вибори. В одеській області партія ригионів перемогла з величезним відривом.

18. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

і в тому регіоні всі мешканці є держслужбовці? :mocking:
    пс. у Харкові багато держслужбовців володіє українською?

19. olegp

olegp миється в бані

не так чтобы много, но, имхо, поболее чем в Торонто французскою,
    прилично имею ввиду, на базовом уровне все владеют, как
    у Харковеі українською,так и в Торонто французскою,ибо в школе учили такой предмет

20. iso

iso Well-Known Member

В тому, що сьогодні вони шкодять Україні, сумнівів у Вас нема

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)