Гаваріте са мной па русскі

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Deus igrok, 23 сер 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

• Подобається Подобається x 4
  2. smeet

smeet просто спілкуюсь

Поїхали ми з дружиною в Полтаву, на зустріч випускників. Дорога,туди-сюди,перед вечором дружина захотіла зайти в перукарню, щоб гарно виглядати перед моїми однокурсниками(їй це між іншим вдалося:good:). Так от заходить в перукарню-в самому салоні пусто-дівчата за ширмою п"ють каву і розмовляють про щось своє.Нормальною українською мовою,правда з вкрапленнями суржика Вєрки Сердючки(Данилко теж з Полтави).Як тільки побачили мою дружину-на лиці маска і запитання російською-што Ви хателі? Дружина була в шоці.

• Подобається Подобається x 3
  3. iso

iso Well-Known Member

Якби це справді було так, то світ давно б лопотів на чомусь подібному до есперанто-і жодних проблем:)

• Подобається Подобається x 4
  4. Fremut

Fremut Well-Known Member

А вы как и Литвиненко были агентом КГБ-ФСБ ? о_О

• Подобається Подобається x 2
  5. DISBATya

DISBATya Well-Known Member

6. Romko

Romko Дуже важлива персона

• Подобається Подобається x 6
  7. DISBATya

DISBATya Well-Known Member

8. Vadim Kharkov

Vadim Kharkov миється в бані

А Вы знаете, когда-то давным давно так и было...;) Этот "эсперанто" ныне называют "индоевропейским" языком. От него целая группа языков осталась... . И говорили на нем люди от океана до океана. Где Индия и где Европа? Представляете? И это в эпоху отсутствия средств быстрой и массовой передачи информации. И, до поры до времени никаких проблем не было...;)

• Подобається Подобається x 1
  9. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

10. Vadim Kharkov

Вот только не нужно делать выводы о том, что их по-русски заставляет говорить директор/зав. парикмахерской. :)

Очевидно, что девочки обращаются к клиенту на том языке, на котором большинство клиентов обращается к ним (законы рынка). А из этого я делаю вывод о том, что основной язык общения в Полтаве - это так называемый "суржик". Кстати, этот вывод подтверждается моими собственными (довольно продолжительными) наблюдениями.

P.S. У меня постепенно складывается ощущение, что т.н. "суржик" - это и есть настоящий украинский язык без ненужных чуждых заимствований

11. smeet

smeet просто спілкуюсь

Ви давно у окуліста були? У Вас скоріш за все якийсь специфічний дальтонізм який не бачить русизмів.

12. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Взагалі така мова вже є - англійська. Але ви теж маєте рацію, бо вчені говорять, що кількість мов на Землі постійно зменшується, тобто можна собі уявити що буде у майбутньому. Мабуть тільки одна мова і залишиться. :sorry:
    Маєте щось заперечити? :)

13. Vadim Kharkov

У меня логика, у вас убеждения. Убеждения, понятное дело, сильнее. Ситуативно. Потому что ментальная конструкция проще. А вот стратегически логика, в конечном счете, побеждает.

P.S. И при чем здесь окулист? По-моему лор (ухо-горло-нос) ближе к теме языка будет.;)

14. borkhes

А я вдобавок вижу кучу полонизмов. Допускаю, что они наверное лучше русизмов исходя из текущей политической ситуации, но с другой стороны вроде тоже как-то не очень. Вы вот как считаете, под каждое заимствованное слово надо в обязательном порядке своё выдумать? :)

---------- Додано в 22:07 ---------- Попередній допис був написаний в 22:05 ----------

Это вовсе не диво. Я вот скажу, что со мной по-русски пытались говорить во Львове, едва услышав, что я из Москвы. Вот это - настоящее диво. :)

15. Dadko burak

Dadko burak Member

Гадаєте, я про це не знаю, не допомагає

16. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Брехня! На спільній індоєвропейській мові говорили ще до розподілення індоєвропейців і їхнього розселення...Потім невблаганно починали працювати закони взаємовпливів мов та культур, та їх зміни. А результат такий : українці - індоєвропейці, вірмени - також...А чи багато спільного в їх культурах і мовах? А розселення індоєвропейців досить довгий процес, що розтягся на сотні, а може й тисячі років. То ж яким чином могла зберегтися незмінною спільна індоєвропейська мова в аріїв Індії, які спілкувалися з дравидійськими сусідами, та в предків слов'ян?о_О

---------- Додано в 22:37 ---------- Попередній допис був написаний в 22:27 ----------

Мала Польша і є вирогідно центр розселення слов'ян. То чому Ви називаєте полонізмами ті слова, корені яких можливо є давнішими за саму Польщу? Простір на кордоні України і Польщі є серцем слов'янства, а все інше - періферія. Тому є логічним стверджувати, що саме західноукраїнські говірки і говірки польських гуралів є найближчими до праслав'янської мови...Але не буду цього стверджувати безапеляційно, бо не є спеціалістом;).

• Подобається Подобається x 3
  17. Svjato

Svjato Well-Known Member

Мало говорили. Мало помилялися.
    Сподіваєтеся на російську?

---------- Додано в 00:16 ---------- Попередній допис був написаний в 00:13 ----------

Більше не буду:nea:

18. borkhes

"Жаль только — жить в эту пору прекрасную уж не придется — ни мне, ни тебе." /Н.А. Некрасов/

Потому, что они пришли в украинский из польского. А ещё какие-то слова пришли из немецкого, из английского и других языков... Я таки повторюсь: "Всё вычёркиваем и свои оригинальные придумываем?"

---------- Додано в 01:24 ---------- Попередній допис був написаний в 01:24 ----------

Вряд ли это были вы. Вы на форуме сидите, вам наверняка некогда было. :)

19. Svjato

Svjato Well-Known Member

Червона карточка. А чому не навпаки???

---------- Додано в 00:27 ---------- Попередній допис був написаний в 00:25 ----------

Говорите, да не заговаривайтесь...;)

20. borkhes

Одна из версий:
    , а другую версию поддерживают словари, где указано происхождение отдельных слов. :pardon:
    Впрочем, ничего не противоречит и версии, что т.н. "русизмы" были в своё время заимствованы из украинского языка в русский.
    Свято, не обходите вниманием мой вопрос, очень интересно узнать ответ. :)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)