Гаваріте са мной па русскі

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Deus igrok, 23 сер 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Capitoshechka

Capitoshechka Наймоскальніший москаль

І дійсно непогано. І українською також, на відміну від декого

2. forester

forester Well-Known Member

А что, есть существенные различия между русской и украинской нецензурщиной?

3. Luna

Luna змИючка - сокровище :)

Я з Вашого дозволу все ж хочу почути від самої людини - рідна мова це та, яка від пращурів, чи та,з якою на вустах заговорив та якою подумки розмовляєш.
    Бо якщо перше - ми ж не коні на елітному заводі. Пращури різними мовами балакали в багатьох.
    Здається, це вже вибір самої людини - і рід тут грає не першу скрипку.

Щодо тривалої русифікації...ДІО одесит. Тут російська, грецька, українська , ідіш та іншітз давніх - давен. Саме в місті - я не про область. Область теж дуже разномовна....є цілі райони з рос. мовою, є україномовні, всупереч русифікації.
    Тож нехай людина визначиться.

---------- Додано в 12:41 ---------- Попередній допис був написаний в 12:40 ----------

))) По-моему, в русской больше обзывательств, в украинской - проклятий.

• Подобається Подобається x 1
  4. forester

forester Well-Known Member

Ну, разве что... А, бывает, послушаешь украинца, раздающего проклятия, так его обзывательства от российских не отличишь...

5. Мілена

Мілена Дуже важлива персона

Дивно, в мене пять "раскладок" (англ., укр., рос., чеська, португальська) і нічого не глючить. Правда, календар на робочому столі чомусь вибрав чеську.:)

• Подобається Подобається x 5
  6. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

можна вибрати країну проживання, та не можна вибрати Батьківщину. Те ж саме з рідною мовою. Можна вибрати мову спілкування, але рідну мову - ні.

• Подобається Подобається x 2
  7. Capitoshechka

Capitoshechka Наймоскальніший москаль

уявіть собі - є. Взагалі в українській мові багато таких цікавих моментів, які в російському варіанті навіть при 100%-му літературному перекладі не сприймаються так, як в українському варіанті. Український варіант викликає посмішку на обличчі, а російський байдужість.

8. Luna

Luna змИючка - сокровище :)

Гарна промова. І? Рідна мова - то мова Батьківщини (країни походження) чи мова спілкування батьків? Чи нас самих?

Кожен з нас обирає ВИЗНАЧЕННЯ. Звідси і йдуть різні думки щодо рідної мови і іншомовних регіонах України.

9. olegp

olegp миється в бані

так отож! тому укромова не буде на сході своєї, буде чужой, але невдачі її насадження не в цьому - а в явній її inferiority

10. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Ви про схід Канади? :)

• Подобається Подобається x 3
  11. olegp

olegp миється в бані

не, про схід Украини

12. kitana

kitana Banned

Можна, MARTINI, можна ;)

Я думаю українською, розмовляю російською, пишу переважно українською, перша моя мова - російська.
    Українська мова у мене в крові - через покоління. Вона мені ближча ментально, фонетично.
    Російська - мова моєї освіти і культури.

То яка з них рідна? :)

• Подобається Подобається x 4
  13. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Точніше - не можна вибрати "першу" мову - ту, яка закарбувалася у підсвідомості у перші місяці життя. Рідних мов може бути і дві - наприклад якщо батькі різних національностей і в родині вживаються обидві мови.

• Подобається Подобається x 2
  14. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Українська, бо самі ж пишете:

15. GR_

GR_ Дуже важлива персона

А коли буде про Схід Канади?:)))

16. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Аналогічно, жодних глюків.

17. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

18. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

У середу, 31 жовтня, Рада Федерації Росії затвердила закон, відповідно до якого всі трудові мігранти, які працюють в країні у сфері торгівлі, послуг та ЖКГ, зобов'язані будуть проходити тестування на знання російської мови.
    Новий закон передбачає, що іноземні громадяни та особи без громадянства, які не потребують візи для в'їзду в РФ, для отримання або продовження терміну дії дозволу на роботу в країні повинні будуть підтверджувати володіння російською мовою не нижче базового рівня низкою документів.
    Раніше повідомлялося, що до Держдуми РФ внесено законопроект, згідно з яким трудові мігранти, які прибувають на роботу в Росію, повинні будуть складати іспит з історії та основ законодавства, крім тесту на знання російської мови.

19. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

KARABIN, це добре чи погано?

20. zherech

zherech Well-Known Member

Правильный закон!

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)